|
Шакира има македонско потекло |
Внеси реплика | страница 123 5> |
Автор | |
evina
Нов член Регистриран: 17.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 17.Август.2006 во 17:32 |
Според биографиите, бабата на славната Колумбијка била Македонка На листата на планетарно популарни и значајни личности кои ја прославија Македонија е колумбиската пејачка Шакира, иако тој факт речиси е непознат во нашата држава. Според биографиите, славната Колумбијка има мешано потекло, а едно од нив е македонското. Таа е родена како Шакира Изабел Мебарак Риполи од мајка Колумбијка со потекло од Каталонија и татко Американец со потекло од Либан и Македонија, по име Вилијам Мебарак Чадид. Излегува дека дедото на Шакира бил Либанец кој се оженил со Македонка, а нивниот син станал Американец кој подоцна заминал за Колумбија.
Шакира е ѕвезда во подем на светската музичка сцена, која пее и пишува музика од својата осма година. Таа е девојка на синот на експретседателот на Колумбија Фернандо де ла Руа, што беше романса број еден во Латинска Америка. Нејзиниот хит „Хипс Дон'т лие" стана светска историја како најслушана радиопесна во историјата на овој медиум. (Н.Р.) |
|
LouWeed
Сениор I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pisuva i na homepage-ot
|
|
Corporal^^
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 833 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ajdeeeeee... hahaha odlicno
|
|
Its not the size of the warrior in the fight, its the size of the fight in the warrior
|
|
LouWeed
Сениор I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bogami kako mesa....toa e nasa....
|
|
evina
Нов член Регистриран: 17.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
напиши линк од сајтот кај си прочитал дека пишува за македонско потекло
|
|
LouWeed
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
joki
Сениор Регистриран: 28.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 2548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...сфе најдобро е наше...
|
|
Точачиња.
|
|
Kroki
Сениор Регистриран: 31.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 169 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
AJDE DE!??!?!? BRAVO!!! Toa Latinskata Amerika ispadna deka e pola nasha......... COOL!!!!!!!
|
|
"Quod me nutrit, me destruit!" - Latin quote
|
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
se e mozno |
|
|
|
angelwings
Сениор Регистриран: 10.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1927 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e super ako e taka
|
|
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А да ја викневме да гостува тука, а? Сигурно би дошла, без пари!
|
|
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|
nindza
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 10.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 2457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da be..Makedonija do Latinske Amerike jebes Tokijo
|
|
OBAVESTUVANJE: gorenavedeniot tekst ne e za ogranicheni - od upravata
|
|
kafka
Сениор Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 3595 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ебати македонката, татко либанец , мајка и од колумбија, а прабаба и била македонка со којзнае какво потекло и сега треба да се гордееме? оти 1/20 е македонка ептен сме гола вода
|
|
трократен победник на трките и еден од основачите на форумот
|
|
Внеси реплика | страница 123 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |