![]() |
|
БОГ ТРЕБА ДА СЕ ДОЖИВЕЕ, А НЕ ДА СЕ ЧИТА ЗА НЕГО |
Внеси реплика ![]() |
Автор | ||
pHp ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 02.Септември.2011 во 12:09 |
|
Многу цитати, многу наведувања од Библија и што ти ја знам...
Според мене, Бог треба да се доживее, да се живее со него, секаде и во секој миг. Секој може да ја прочита Библијата и да тврди дека е продуховен. Секој може да оди во Црква секоја Недела, а таму да гледа во градите на комшиката или да гледа кој повеќе пари оставил на иконата. Некој воопшто не ни одат во Црква, а живат со Бог секој ден..... |
||
![]() |
||
Majkl ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Затоа сметам дека вистинско духовно знаење(во форма на книга, аудио или видео снимка или предавање во живо) во умерен сооднос со практика е добредојдено. Подобро би било да се рече дека Бог треба да се доживее преку остварување на духовното знаење, а не преку дискутирање со други(е сега, тоа покренува прашање на смислата на самиот форум и нашето присуство тука ![]() Изменето од Majkl - 02.Септември.2011 во 15:39 |
||
Бог повторно му говори денес на човештвото преку Неговата пророчица, Габриеле од Вирцбург. Тој не ја говори речта на Библијата!
|
||
![]() |
||
Panini ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 222 |
|
Токму така се сложувам со вас, само нешто да напоменам. Се разбира дека Бог треба индивидуално да се доживее и восприми преку духовно знаење, затоа што се кој од нас може да го најде само нас поединечно, амаа потоа секој би треало да може да го сподели тоа со секого, зашто ние сме создадени да биде заедно, во заедница, затоа е потреба за дискусија и дебатирање во реалност, па и на форумов, Мајки. Кога веќе сме сите толку далеку и насекаде, што би правеле без форумиве и останатите комукациски електронски софтверски помагала :) |
||
MIND AND SENSE IS PURIFIED,I AM FREED FROM DESIRE!
|
||
![]() |
||
Majkl ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
|
|
||
Бог повторно му говори денес на човештвото преку Неговата пророчица, Габриеле од Вирцбург. Тој не ја говори речта на Библијата!
|
||
![]() |
||
Panini ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 222 |
|
Ima vistina golema vo toa ama sepak, mora po nekogas da razmenime po nekoj zbor, ednostavno ni e potrebno toa za gradenje na moralot i duhot, nisto ne e rasfrlanje ako cuvstvuvas potreba za toa, kolku poveke trosis tolku poveke dobivas, pa duri po nekad i dremejki i ubeduvajki i prepirajki se so nepoznati na ovoj internetov, toa sekoj si naogja uteha vo nestata na ovoj virtuelen univerzum...
|
||
MIND AND SENSE IS PURIFIED,I AM FREED FROM DESIRE!
|
||
![]() |
||
pHp ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
|
Апсолутно точно, не негирам дека човек треба да прочита за религијата и да ја осознае. Поентата ми беше дека сум сретнал луѓе атеисти, кои се повеќе блиски кон Бога и она што се нарекува божји кодекс, во смисла на ставови, дела, мисли, интенции, одколку некои кои се колнат и се крстат и постат и се и сешто. БОГ треба да се живее , според мене, не само декларативно да се изјануваме за него. |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
|
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |