IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Вистината е ...!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Вистината е ...!

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 4>
Автор
Порака
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Статус: Офлајн
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Вистината е ...!
    Испратена: 22.Јуни.2011 во 18:49

Темата е прашањето на кое луѓето одсекогаш се сопнувале, се раделувале, се расправале, .. па дури се тепале и утепувале, но јас се надевам дека оваа тема нам ќе ни разјасни и расветли некои факти и ќе ни послужи за добро!

Според моето мислење и длабоко уверување кое што мие дарено преку сведоштвото на Мудроста БОЖЈА - Којашто Совршениот БОГ за спасение на сите Ја отелотвори во Исус Христос - верувам дека Вистината е Милоста БОЖЈА!

Таа Милоста БОЖЈА е Чиста Љубов и Светлина !

Браќа и сестри, јас верувам дека ако длабоко погледнеме во себе (и вон себе) ќе увидиме дека се’ укажува на тоа Чудесно и Се’опфатно Слово БОЖЈЕ, на таа Вечна Радосна Вест, на таа БОЖЈА Вистина!

Се сложувате ли?

Бидејќи се јави Божјата Милост, спасителна за сите луѓе!

(Тит 2:11)

Изменето од spiros - 22.Јуни.2011 во 18:59
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
dobrilcho Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Април.2011
Поени: 209
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dobrilcho Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2011 во 19:45
http://www.youtube.com/watch?v=0S39TOFaxIM

bachi bachi bachi... e-epa, bachi bachi chim bachi

Изменето од dobrilcho - 22.Јуни.2011 во 19:55
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2011 во 22:52
Vistinata e relativna .... kako i se na svetov.
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2011 во 23:59

Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Vistinata e relativna .... kako i se na svetov.

Дали е возможно да постои една Вистина која што е поголема од се’ на светов?
Една Вистина Која е толку абсолутна, што секој пред Неа - порано или покасно - ќе капитулира?

Поздрав

in Time & Eternity!

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јуни.2011 во 05:53

Според моето мислење и длабоко уверување кое што мие дарено преку сведоштвото на Мудроста БОЖЈА - Којашто Совршениот БОГ за спасение на сите Ја отелотвори во Исус Христос - верувам дека Вистината е Милоста БОЖЈА!

Таа Милоста БОЖЈА е Чиста Љубов и Светлина !

E koja e taa vistina?

Do sega iljada pati sum te prashal da ni ja obznanish Vistinata koja ti ja gledash vo Mudrista Bozhja otelotvorena vo Isusa Hrista i od tebe ne dobivam nikakov odgovor osven povtoruvanje na edna ista parola:

'длабоко уверување кое што мие дарено преку сведоштвото на Мудроста БОЖЈА - Којашто Совршениот БОГ за спасение на сите Ја отелотвори во Исус Христос'

E koja e taa???

Ima milion interpretacii na Hristovata Vistina, pochnuvajkji so onaa na Pavle.

E sega, bidejkji ne velish deka veruvash vo interpretacijata na Pavle, toga mora da imash nekoe drugi tolkuvanje. Kahi koja  e taa Vistina i da razbereme ednash za sekogash.

Ajde, od koga vekje chekame na taa informacija.

Изменето од Messenger - 23.Јуни.2011 во 05:57
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јуни.2011 во 11:51

Eden chovek, NEMOZHE na drug chovek da mu ja promeni svesta i da ja podigne na povisoko nivo! Toa e individualna "stvar"... Zatoa i postojat razni patishta i site se vistinski! Ne postoi eden i tochka. Iako na edno podlaboko novo - stvarnosta e EDNA - NEMA DVE :)

Ne mozheme da ja zadrzhime samo ednata strana od parichkata ili pak samo edniot kraj od stapot. Toa e zhivotnata "prikazna" - si ima dve strani ili dva kraja koi sekogash se isprepletuvaat...Za mene dobrata strana - za tebe mozhe ne E!...

A Vistinata e deka brat spiros otvara tema i go bara nasheto "ceneto" mislenje, za da go potoa omalovazhi, ukazhuvajki ja strastno negovata Sovrshena Vistina (koja kako shto veli mu e darena) a pritoa vsushnost ni samiot ne ja spoznal i nikako da ni ja objasni, do denes.)

No, bujrum, go chekame najdobroto od tebe brate spirose!

Pozdrav!

Изменето од viktorija123 - 23.Јуни.2011 во 11:59
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dobrilcho Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јуни.2011 во 12:38
koj e kriv >>> koga pajakot kje splete mrezha so jasna namera da ulovi ubie i izede i vo taa mrezha se zapletka nevina naivna ubava peperutka i toa NE mozhe da e namerno oti e sprotivno na interesite na peperutkata da opstane togaj koj e kriv sho peperutkata bidva ubiena ??? pajakot e kriv, peperutkata e kriva ili soogled na toa sho seta shteta e na strana na peperutkata tie dvata treba da si gi podelat penalite vo razumen procentualen soodnos ??? vashata vistina e a bbb e edna >>> vasheto pravo e pravo na korist a korista za Eden e shteta za drug.

Изменето од dobrilcho - 23.Јуни.2011 во 12:39
Кон врв
vivi1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Легенда

Регистриран: 20.Јули.2005
Поени: 18941
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vivi1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јуни.2011 во 12:39
...izmislena rabotaнамигнување
vivi
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dobrilcho Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јуни.2011 во 15:29
abe izmislena rabota >>> ovoj dedanoe kaj ni go zabranuva "seksot do trudnost" ko demek bil pogubnichki po nas individualno, "profitot do plafon" ko demek bilo protiv prirodno da se p-mobilishe pa tamu saka da ni zabrani i "da se hranime" <<< toa e opshtiot princip vo prirodata i opshtestvoto ali eve neka vo konkreten sluchaj jas sum pajakot a shatana natasha e peperugata... koj e kriv za smrtta na peperugata ???

neli bi bilo najpravedno koga machorot koj ja izel ripkata se udavi od nejzinite koski -- koska v grlo principot -- tao e zakonot za lost -- yin to the yang brick in job pen. eden e princ shipo toj vo site raboti. vistinata nad vistinite e zakonot za lost so site negovi brojni formi za site mozhni situacii.

Изменето од dobrilcho - 23.Јуни.2011 во 15:43
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2011 во 00:55
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

...
'E koja e taa???
Ima milion interpretacii na Hristovata Vistina, pochnuvajkji so onaa na Pavle.
E sega, bidejkji ne velish deka veruvash vo interpretacijata na Pavle, toga mora da imash nekoe drugi tolkuvanje. Kahi koja  e taa Vistina i da razbereme ednash za sekogash.
Ajde, od koga vekje chekame na taa informacija.

Можеби има милиони интерпретации (за кои неможам да гарантирам дека сите се вистински) но што верувам е дека неслучајно до Совршената Вистина има 72 вистински прилази!

Јас пак немам намера, волја, ни време да се концентрирам на прилазите, туку на Совршената Вистина, Која е во Милоста БОЖЈА и за Која (како што веќе напоменав во уводниот пост) се' во нас и се' вон нас прекрасно сведочи !

Погледни го внимателно Небото (!), земјата (!), водата (!), ... јагнето (!), овците (!), врапците (!), ... кринот (и сите цвеќиња) (!), гората (!), полјето (!), житото (дури и куколот) (!), лозата (!), лозјето (!), грозјето (!), ... лебот (!), виното (гроздовиот сок) (!), ...И Д И В И Д И и ќе видиш дека се' вон нас и се' во нас укажува, се' упатува на Совршената Вистина!

... она што е во Него невидливо, односно вечната Негова сила и Божественост, согледливи се уште од создавањето на светот, гледано според Неговите дела, ...

(Еп.Римјан. 1:20)

in Time & Eternity!

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2011 во 04:39
Originally posted by spiros spiros напиша:

[QUOTE=Messenger]  

Совршената Вистина, Која е во Милоста БОЖЈА и за Која (како што веќе напоменав во уводниот пост) се' во нас и се' вон нас прекрасно сведочи !

Погледни го внимателно Небото (!), земјата (!), водата (!), ... јагнето (!), овците (!), врапците (!), ... кринот (и сите цвеќиња) (!), гората (!), полјето (!), житото (дури и куколот) (!), лозата (!), лозјето (!), грозјето (!), ... лебот (!), виното (гроздовиот сок) (!), ...И Д И В И Д И и ќе видиш дека се' вон нас и се' во нас укажува, се' упатува на Совршената Вистина!

E koja e taa tvoja Sovrshena Vistina ???

Ete, jas gledam, gledam i gledam i... site drugi gledaat, gledaat, gledaat... i toa mnogu vnimatelno... epten vnimatelno... ama epten, epten potpolno mnogu vnimatelno... i kolku shto sekoj gleda povnimatelno, tolku povekje razlichni Sovrsheni Vistini izlagaat kako posledica od toa gledanje.

Ama, spored tvoeto govorenje site tie se lazhni zatoa shto ti epten najmnogu najvnimatelno najgledash okolu von/vo sebe.

E pa shtom e taka togash kazhi ni ja ednash taa Sovrshena Vistinska Vistina, aman !

Ako ja gledash i ako ja znaesh, kako shto postojano tvrdish, togash kazhi ja i da prestaneme vekje so zabludite i bescelnite lutanja i baranja. Daj, te molam, spasi ne so obelodenuvanje na Sovrshenata Vistina!

A ako ne ja kazhuvash toa e dokaz deka ne ja znaesh i samo bescelno ne mamish so vakvi tvrdenja i komentari so koi ja spamirash sekoja tema.

Изменето од Messenger - 25.Јуни.2011 во 04:41
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
vanesa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 19.Јуни.2007
Поени: 1588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vanesa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2011 во 08:56
Vo sekoj svoj post Spiros jasno ja kazhuva vistinata.Jas go razbiram sovrsheno.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2011 во 21:38

Тоа е М и л о с т , тоа е н е з а с л у ж е н   д а р !

ХалелуЈАХ!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Очи мои слепи се, уши мои глуви се, кога не го гледам доказот за Милоста БОЖЈА, за Мудроста БОЖЈА - Христа - секаде и во се'!

in Time & Eternity!

Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2011 во 23:11
Hahahahahahaaaaaaaa Spirose - pa ti si nepovtorliv imas talent hahahahaaaaaaaaaa Pak gi izbegnuvas odgovrite na prashanja direktno postaveni do tebe, ne deka ne sakas da odogovris tuku zatoa sto svoeto neznaenje ne sakas da go pokazaes.. hahahahaaaaa
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 4>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.