|
Amazon.com, сталаци и даљински |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |||
pecok
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2011 Статус: Офлајн Поени: 300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 08.Јуни.2011 во 15:04 |
||
Ме интересира дали некој нарачувал нешто од amazon.com и дали и за колку време стига нарачката.
Кога веќе прашувам, може некоја препорака за статив (tripod). Не нешо екстра, колку да не паѓа апаратот на развигорче. Тука во државава наша сакаат да ме пљачкаат нешо, па така за статив од 15 долари (на амазон) ми бараат 40 долари, а за даљинско за канон 1500 денари (3 долари - 126 денари - ново на амазон). Или ако знае некој дуќан во државава шо нејќе да ме опљачка може и така, или ако некој има вишак за продавање може и така. Благодарам. |
|||
mdeni
Сениор Регистриран: 23.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Нема проблем за полесни работи, за сталаг незнам. Инаку далечинско нема да има никаков проблем. Што се тиче тежината, мислам дека се доплаќа 700 денари во пошта при прием.
Инаку стигаат сите работи, во рамките од десет дена до 30 дена. Важно ќе стигнат. А и да не стигнат (ми се случило и тоа), има процедура, ама ги враќаат парите. Не си оштетен никако, само шипингот е скапичок - и зависи од самиот продукт. Тоа е тоа што ја дига цената малку. Инаку ќе пропаднеа сите фирми во македонија со нивните цени. Луѓето леб и млеко ќе нарачуваа од амазон, да немаше шипинг. Здравје боже после влегуваање во ЕУ ќе се намали и шипингот. |
|||
pecok
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Е фала.
Туку каде кај нас има lens hood и колку е цената? Ако претеруваат и со цени на ленс худ да нарачам и тоа од амазон. Сталак, ленс худ, даљинац, све ново, све за 25 долари. Користени за 10 долари, ха. Тука за тие пари нема ниту даљинац. |
|||
mdeni
Сениор Регистриран: 23.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Земи асален сталаг. Не се штеди на тоа. |
|||
Александар_А
Модератор Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не се пишува све, туку се. И не се пишува Даљинац, туку далечинско. ТАКА?!
Ако веќе се држиме до литература.
|
|||
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Od Amazon moze da ti stignat samo knigi i CD,DVD, Blue Ray. Se drugo nema moznost za naracka vo MKD. Mozes da naracas od B&H Photo, samo sto treba da vidis kolku kje bide postarinata. Za vakvi sitni raboti najdobro e da probas preku E-Bay. I od tamo stignuva robata, samo sto kje treba vo banka da si sredis za PayPal plakjanje, i kje treba da proveruvas dali prodavacot isporacuva vo MKD.
|
|||
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|||
de-mak
Група Регистриран: 01.Јуни.2011 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 55 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
... а статив или сталак ??? |
|||
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Se somnevam deka stativ i stalak se makedonski izrazi. Verojatno najmnogu bi odgovaralo tronozhec. Znam deka vakov zbor nikogash ne se upotrebuva, no smetam deka e najsoodveten. |
|||
Bob Rock
Сениор Регистриран: 13.Февруари.2006 Статус: Офлајн Поени: 188 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ace, ti lektor si po profesija? ... pusti go, covekot narocno koristi sleng ...belkim toa e dozvoleno... |
|||
_______
Niz mojot zivot pominuvaat mnogu budali-samo jas ostanuvam _______ Zdenko |
|||
procokal
Група Регистриран: 20.Февруари.2011 Статус: Офлајн Поени: 91 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
dhgate.com
Без потреба од пејпели. Сите продавачи прифаќаат кредитни/дебитни виза. Проверено, купено далечинско за Никон од 5 долари (во пиксплус е 1500) и капаче за доларче (100 пати подобро од слабоскроениот оригинал на Сони). Стасува за 20ина дена со стандардната бесплатна испорака од хонг конг (исто како од ибеј). Јас сум задоволен и продолжувам со нив. Како што гледаш тука секој е спремен да помогни така да контролирај го однесувањето и многу ќе научиш. |
|||
pecok
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Даљинско нарачано од dhgate. Free shipping нормално, и за цена од 5.89 долари, 250 денари наши пари (1500 денари тука).
Троножец (инаку се користи за столче со три нозе) кога ќе стигне даљинацот. Туку сега остана уште тулип ленс худ. Каде во Македонија може да го набавам (пиксплус најверојатно или генел), и (најважно) колку се цените? На dhgate имаше ама само за нарачка на големи количини а мене не ми треба повеќе од еден. Ако е ова скапо тука да нарачувам од ова другиве сајтови. И како се вика ова tulip lens hood на македонски? Благодарам на инфо. п.с. Аце, мојата исправка кон твоето сВатив беше од литературен карактер затоа што тоа не беше литературно напишано. Даљинац, све, за разлика е литературно напишано затоа што така и се пишува, на друг јазик ама литературно е. Изменето од pecok - 09.Јуни.2011 во 20:35 |
|||
ivotoyota
Сениор Регистриран: 22.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 290 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Абе кога не е литературно, не е литературно! Да, сватив не е литературно, а уште помалку е даљинац! Ама било на друг јазик, па вака се пишувало, па не знам ти што Дрн дрн јариња. Не се замарајте луѓе со ова, тука комуницираме меѓу нас, никаде нема ова да се објави. По мене, сленгот е ок, освен ако не се претера... Сум забележал го користат многу „уметнички“ настроени типови, веројатно од пуста желба да се одвојат од масите... Само тоа не ми се допаѓа. Но, кој како сака... Проблемот е што по медиумиве најчесто се пишува и чита нелитературно... |
|||
pecok
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас го користам сленгот кога сум нервозен.
|
|||
procokal
Група Регистриран: 20.Февруари.2011 Статус: Офлајн Поени: 91 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Има и за на мало т.е само по еден. Само треба да се разлистаат продавачите (ова важи за било каква стока). Иначе худот не е толку битна работа. За истите пари многу попаметно е да се земи extension tube (го зголемува макрото т.е го намалува фокусното растојание на било кој објектив до 1-2cm). Евтините од по 7-10 долароси немаат автофокус, но вршат ОДЛИЧНА работа. Бев ептен пријатно изненаден кога видов што се добива за малку пари (пробано на Канон). Него не ми е јасно нешто. Од кога смената е компатибилна со овие додатоци? |
|||
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |