![]() |
|
Зошто и од кого е забрането капењето и бањањето? |
Внеси реплика ![]() |
Автор | ||
spiros ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 07.Ноември.2009 во 11:30 |
|
Би ги замолил поупатените да ми кажат; зошто и од кого - на некои денови како на пример денешниов - е забрането капењето и бањањето?
Што е со оние луѓе и дечиња кои на тие денови од професионални причини мораат да пливаат или да се бањаат? Ви благодарам однапред (Епистел до Колосјаните 2:20) |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
![]() |
||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
спиросе пријателе драг, кој ми ти забранил да се капиш? |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
![]() |
||
DDarko ![]() Сениор ![]() ![]() Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
|
Па можеби и постојат некој овакви секти, има едни што одат голи, па што е со моделите на fashion, а ако се од таа секта? ![]() |
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
E... sega me potseti na ovaa rabota... se sekjavam, kako malo dete, majka mi (Bog da ja prostI) go spomna ova ednash... pa potoa, nekolku godini podocna, koga ja potsetiv na tie zborovi, mi reche: ostavi, toa e praznoverie... ![]() A i mene me interesira od kade doshlo toa veruvanje/praznoveruvanje? |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
Klara-D ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 2671 |
|
Prvpat slusam za zabrana za kapenje i banjanje ...!
Vsusnost koja e razlikata megu kapenje i banjanje ???
|
||
![]() |
||
viktorija123 ![]() Сениор ![]() ![]() Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
|
Povtorno zabrana? ![]() Arno baba mi veleshe: - Ostajte gi tie praznoveria, za higiena nema praznik! ![]() |
||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
Se sekjavate koga ni velea deka treba da se banjame samo ednash nedelno?
![]() Lele, kako da beshe vchera... ![]() |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
Klara-D ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 2671 |
|
Ne ne se sekavame , site na takvo nesto
![]() Jas se sekavam koga bev malecka , me banjaa sekoj den
ponekogas i dva tri pati vo denot
Od koga potporasnav prodolziv isto, no sama
![]() Se sekavam deka mi velea , Cistotata e polovina zdravje ....!!!
![]() |
||
![]() |
||
spiros ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
|
А некои пак велат дека прлавштината е втората половина од здравјето? ![]() Човештвото некогаш знае навистина и да претера со некои работи, не согледувајќи ја и другата страна на медалјата. Денеска скоро сите научници се сложуваат со фактот дека претераното бањање и (пред се') употребување на хемиски средства за хигиена, не е баш најдоброто за нашата екологија а со тоа и за нашето здравје! Со ова несакам да кажам да не се бањате веќе никогаш, туку да избирате еколошки средства за лична хигиена! ![]() Поздрав до сите п.с. Ве молам сега не почнувајте да го фалите добро докажаниот “свински сапун“. ![]() |
||
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
![]() |
||
dejanpp ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 893 |
|
|
||
![]() |
||
|
Интересен аспект! Дејане, ти благодарам за постот и те молам - ако можеш - да ми појасниш нешто. Ти велиш:
Кој ги пушта тие непотполни (фелерични) атоми? Зошто се забранува капењето и кога нема погреб? Пример: велат дека кој на Духовден или на задушници ќе се бања, ќе добие задув (астма). Се работи и тука за пуштање на некоп фелерични атоми? Поздрав и благодарност спирос п.с. Во филмот “Сенки“ - на Милчо Манчевски - има еден прекрасен дел (тука на видеово започнува на 9 мин. и 47 сек), во кој се гледаат преполните ноќни гробишта за Духовден. Филмот сенки беше пуштен на германската прва национална програма на 23 Мај 2010 и избран како филм на неделата. Јас во темата Вистинскиот ПАСТИР и броевите пишував за една чудесна случка на 22 Мај 2010, кога после зајдисонце започна - таа година - Духовден и на исток, и на запад. ![]() Изменето од spiros - 02.Декември.2012 во 20:17 |
||
||
![]() |
||
|
![]() ![]() Ајде, дај ни некој линк, како што ни даваш и за другите твои теории... Линкови, не гатанки или лични обраќања. Линкови. Ајде те молам... |
||
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
|
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |