IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Would you rather ride on a train, dance in t.....
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Would you rather ride on a train, dance in t.....

Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
Автор
Порака
kapo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Октомври.2009
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 126
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kapo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Would you rather ride on a train, dance in t.....
    Испратена: 01.Ноември.2009 во 23:21
Would you rather ride on a train, dance in the rain or feel no pain???

Razmislete,, filozofsko bilo prasanjevo

Изменето од kapo - 01.Ноември.2009 во 23:22
Кон врв
mimicria Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
magnet za defekti

Регистриран: 27.Ноември.2008
Поени: 3444
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mimicria Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2009 во 08:52
prvite dve gi imam napraveno, a tretoto mislam deka e neizvodlivoсреќа
Кон врв
mimicria Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
magnet za defekti

Регистриран: 27.Ноември.2008
Поени: 3444
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mimicria Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2009 во 09:35
Originally posted by kapo kapo напиша:

Would you rather ride on a train, dance in the rain or feel no pain???

Razmislete,, filozofsko bilo prasanjevo

PREVOD : dali poveke bi se vozele na voz, igrale na dozd ili ne bi osetile bolka
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kapo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2009 во 21:32
ustvari ako ne osekas bolka togas si mrtov i toj izbor e sfaten deka izbiras celosen mir,toest smrt.

ako izberes vozenje na voz togas izborot pretstavuva ramnodusnost i balans pomegu zivot i smrt,sreka i depresija.

ako izberes igranje na dozd,togas izborot(logicno) pretstavuva sreka.Koga igras na dozd i pokraj toa sto ti e ladno i si mokar i valkan itn, sepak si dovolno sreken za da mozes da uzivas i pokraj site kontra uslovi.

psihjatari go postavuvale ova prasanje za da vidat vo koja faza od zivotot si i dali si zadovolen .sekoj izbor ima skrieno znacenje
Кон врв
Предраг Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2009
Поени: 224
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Предраг Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2009 во 14:30
Originally posted by kapo kapo напиша:

ustvari ako ne osekas bolka togas si mrtov i toj izbor e sfaten deka izbiras celosen mir,toest smrt.

ako izberes vozenje na voz togas izborot pretstavuva ramnodusnost i balans pomegu zivot i smrt,sreka i depresija.

ako izberes igranje na dozd,togas izborot(logicno) pretstavuva sreka.Koga igras na dozd i pokraj toa sto ti e ladno i si mokar i valkan itn, sepak si dovolno sreken za da mozes da uzivas i pokraj site kontra uslovi.

psihjatari go postavuvale ova prasanje za da vidat vo koja faza od zivotot si i dali si zadovolen .sekoj izbor ima skrieno znacenje

In that case...Ride on A Train...имам и танцувано на 'джд,,имам и Фил Но Пејн...
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2009 во 14:51
dance in the rain....би избрала моменталнотрепкање
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Evenstar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Вечен оптимист

Регистриран: 09.Јули.2007
Поени: 3388
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Evenstar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2009 во 15:28
и јас моментално би избрала dancing in the rain (and singing too)
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2009 во 18:13
Ride on a train - ова ретко кога би го избрал како опција, затоа што досадно ми е да се возам во воз, барем во овие кои што Македонија ги има голема%20насмевка. Ама, не може да се исклучи и како опција. Би го одбрал еден ден, кога ќе имам можност да остварам една стара желба, да одам на рандом патување, со секаков превоз, воз, автобус, автостоп...
Dance in the rain - Со оглед на тоа дека многу сакам да киснам на дожд и еднаш имам играно на дожд како последна будала пред мојата куќа на The Doors, од искуство знам дека тоа пружа непознати, убави моменти на самоисполнување, среќа или како сакате. Е сега тоа може да се прави и кога си тажен, нервозен, да го исфрлиш бесот преку тој ритуал. Така да ако видите некој што игра на дожд не значи дека е среќен.

Feel no pain - прашањето и името на темава е така, што кој и да ја одбере оваа фраза ја одбрал не дека сака да умре и дека не му се живее, туку затоа што премногу има патено во животот и не сака повеќе да пати. Или друга опција, некој  кој ги контролира своите емоции, не покажува слабости, со еден збор е ладнокрвен (што би рекле почувствителните). Мене ова на се ме асоцира, само на смрт не.

Е сега што јас би одбрал...Ride on a train изгледа...некое бесконечно патување...јбг авантурист по душа сум.

Епа бујрум авторе на темава, анализирај ме.голема%20насмевка
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2009 во 16:43
Патниците во возот знаеа дека никогаш нема да се видиме и секој си беше ама баш свој. Толку тресење глупости и секој си кажуваше кој што го мачи...па тешење, па совети,па смешки... стомакот ме болеше од смеење.  Тоа нема да го заборавам.среќа
Кон врв
ВАЖНА Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Оптимист

Регистриран: 09.Јануари.2009
Поени: 1664
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ВАЖНА Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2009 во 16:46

намигнувањеи мојот одговор--- првото и второто сум ги направиланамигнување

Изменето од Messenger - 04.Ноември.2009 во 17:00
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2009 во 16:52
Глупаво ми е да играм на дожд, но не е исклучено да бидам глуп  смеење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kapo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2009 во 20:34
iako jas ja postaviv temava otkako procitav soznanija za znacenjeto na sekoj od predlozenite odgovori, koga podobro ke razmislam ne se soglasuvam so mislenjeto na psihijatrite.

Site ili barem poveketo sme se vozele na dozd i sme igrale na dozd ama nikoj do sega ne bil vo fazon koga ne oseka bol.

Ako prasanjeto go sfatam bukvalno, bi go odbral toa tretoto ne zosto sum samoubistven(kako sto bi mi rekol nekoj psihijatar) tuku zosto sakam da ja iskosam taa faza koga ne sum sposoben za osekanje bol.

makar za kratko ,bi bilo topp
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kapo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2009 во 20:37
i sto bi napravil koga ne bi osekal bol??

ne znam ,moze prvo bi ripnal od terasa, pa ke idam da se istepam so urko(samo radi ljubopitnost)
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2009 во 21:00
Znaesh kakva bolest e leprata?
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.