|
На кое митарство би заглавиле |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | ||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 23.Септември.2009 во 18:45 |
|
Поттикната од темата за митарствата, ја отварам оваа тема, да си ги разглобиме повеќе царините, да видиме кој од кој цариник најмногу се плаши, на што треба да доработува кај себе за сосптвеното спасување...
Прво митарство: ЗА ПРАЗНОСЛОВИЕ и ПЦОВКИ Второ митарство: ЗА ЛАЖЕЊЕ Трето митарство: ЗА ОСУДУВАЊЕ И КЛЕВЕТА Четврто митарство: ЗА ПРЕЈАДУВАЊЕ и ПИЈАНСТВО Пето митарство: МРЗЕЛИВОСТ Шесто митарство: ЗА КРАДЕЊЕ Седмо митарство: ЗА СРЕБРОЉУБИЕ И СКРЖАВОСТ Осмо митарство: ЗА ПОДМИТУВАЊЕ (и ЛИХВАРСТВО) Девето митарство: ЗА НЕПРАВДА и СУЕТА Десето митарство: ЗА ЗАВИСТ Единаесеттомитарство: ЗА ГОРДОСТ Дванаесетто митарство: ЗА ГНЕВ И ЈАРОСТ Тринаесетто митарство: ЗА ЗЛОПАМТЕЊЕ Четиринаесетто митарство: ЗА УБИСТВА И ТЕПАЊЕ (Разбојништво) Петнаесетто митарство: БАВЕЊЕ СО МАГИЈА; ГАТАЊЕ; ПОВИКУВАЊЕ ДУХОВИ Шеснаесетто митарство: ЗА БЛУДНИЧЕЊЕ Седумнаесетто митарство: ПРЕЉУБА Осумнаесетто митарство: ЗА ПРОТИВПРИРОДЕН БЛУД (мажеложништво, женоложништво, ...) Деветнаесетто митарство: ЗА ЕРЕСИ и ИДОЛОПОКЛОНСТВО Дваесетто митарство: ЗА НЕМИЛОСРДИЕ И СУРОВОСТ М?
Изменето од maria_magdalena - 24.Септември.2009 во 00:11 |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Супер е темата, а дали треба да посочиме на кое би заглавиле ние или?
Јас би заглавил на: Прво митарство: ЗА ПРАЗНИ И ЛОШИ ЗБОРОВИ |
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
На четврто и деветнаесто
|
||
Rita.MD
Сениор Регистриран: 25.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Искрено, јас би на 21.
Се надевам дека нема да има hard feelings заради одговоров. |
||
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Веројатно на ова. Но доколку овие што им позајмувам пари ми ги вратат пред смртта, веројатно ќе можам со нив да ги подмитам демоните
Но џабе ми е, нема да имам доволно пари за 14-тото митарство:
Да, дефенитивно заглавувам на ова
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Rita.MD
Сениор Регистриран: 25.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas zaglaviv na zemjata... podobro da si pravam tuka vechna kariera otkolku da se nadevam na nevozmozhnoto.
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
pcelka
Сениор Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...Не би ,,заглавила,, на ниедно....освен можеби на ...
...единаесетото....ЗА ГОРДОСТА........
|
||
секој нов ден, носи нова надеж...
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Веројатно зло-дусите (злите духови-цариници) нема да ми земат царина на овие customs
Шеснаесетто митарство: ЗА БЛУДНИЧЕЊЕ Седумнаесетто митарство: ПРЕЉУБА Осумнаесетто митарство: ЗА ПРОТИВПРИРОДЕН БЛУД (мажеложништво, женоложништво, ...) |
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Хммм зошто мислиш дека баш на тие царини би ти прогледале низ прсти?
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па да речеме заради тоа што не сум се ложела на жени, не сум блудничела...има и други кај кои полесно би минала.
На четвртото би заглавила, ќе ме осудат за прекумерно јадење благо, дури се плашам да не ме подмитат со некоја баклава. Изменето од maria_magdalena - 25.Септември.2009 во 11:55 |
||
|
||
camerlengo
Нов член Регистриран: 08.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
na devetovo ke mi pravat problemi. gooolema sueta ete sto
|
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ете гледаш, сите имаме некоја слабост
|
||
|
||
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |