|
Заев нов лидер на СДСМ |
Внеси реплика | страница 123 8> |
Автор | ||
oon
Сениор Регистриран: 27.Мај.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 397 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 19.Септември.2008 во 14:58 |
|
19.09.2008 10:27
Зоран Заев Досегашниот потпретседател на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија и градоначалник на Општина Струмица, Зоран Заев, синоќа на 8. Конгрес на СДСМ едногласно и со јавно гласање на 615 делегати беше избран за в.д. лидер на опозициската партија. Заев ќе биде лидер на СДСМ до мај 2009 година кога на челното место на партијата ќе се врати претседателот на државата Бранко Црвенковски. Едногласно беше поддржан предлогот на Централниот одбор по завршувањето на претседателскиот мандат Црвенковски да се врати на лидерската позиција на СДСМ. „Заедно со идниот тим со кој ќе работам, имам намера да создадам атмосфера во која нема да глумиме единство. Нема ниту да го спомнуваме единството, нема ни да манифестираме единство за да се покажеме пред другите. Ќе ја водам партијата во духот на тоа што секој ден ќе го потврдуваме единството“, рече Заев во обраќањето пред делегатите. На граѓаните тој им порача дека Македонија е заедничка земја. „Сите ја сакаме толку колку што работиме за неа. На Република Македонија не и е потребна декларативна љубов, туку љубов која се потврдува со дела“, рече привремениот лидер на опозициската партија. Зоран Заев функцијата ја наследува од Радмила Шеќеринска која во јуни поднесе неотповиклива оставка поради поразот на предвремените парламентарни избори. На петчасовниот Конгрес во хотелот „Александар Палас“, делегатите дискутираа за причините за изборниот пораз на СДСМ. Беше усвоена и измена во Статутот со која генералниот секретар наместо на конгрес ќе биде избиран од Централниот одбор на предлог на претседателот на партијата. На конгресот и Горан Минчев, досегашниот генерален секретар, поднел оставка, а според партиски информации, еден од најсериозните кандидати за оваа функција е Андреј Петров. http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=97762 |
||
majmunce
Сениор Регистриран: 13.Септември.2008 Локација: Somalia Статус: Офлајн Поени: 154 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
мене Заев ми е за греота. ќе ја води партијата до враќањето на Црвенковски. леле ќе му ја чува фотељата онака, колку да не биде ладна и напуштена неколку месеци. за греота Заев. како прифатил вака дебилен договор не ми е јасно. кога ќе дојде Црвенко ај шут на Заев. офофоф колку само почит ќе видиш како претседател на СДСМ, привремен.
|
||
не се плашам, стори се чучулига
|
||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Отворете ги очите подобро и ќе разберете дека ова е се режија на Б.Ц.
Заев требаше да биде претседател на СДСМ, (а и самиот он едно време беше против Б.Ц.) но откако го затворија, Б.Ц. ја виде шансата тука, и ја зграпчи, сигурно паднал некој договор помеѓу Б.Ц. и Заев, овој му рекол, јас ќе те амнестирам а ти на мене ќе ми го отстапиш престолот на СДСМ и овој бил во тесно и прифатил... |
||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Добро утро
|
||
majmunce
Сениор Регистриран: 13.Септември.2008 Локација: Somalia Статус: Офлајн Поени: 154 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
леле па и најмало бебе го знае тоа
|
||
не се плашам, стори се чучулига
|
||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Добро ако ти го знаеш тоа, тогаш не мораш да реплицираш, другите што не го знаат тоа, убаво е да го знаат.. А бебето само знае да цуца млеко, не верувам дека знае да збори и.т.н....
Добро утро, како сме денес? Изменето од Vladimir88 - 19.Септември.2008 во 18:40 |
||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Добро малце уморено се спремам за испит ти како?
|
||
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sto kje polagas deckic by the way Zaev e cool |
||
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас добро, него ајде не се жали фати се за книгата, и помалку на форум...повеќе учи. |
||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Електро Техника
|
||
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ti mora da si pametno momce Изменето од moira - 19.Септември.2008 во 21:03 |
||
|
||
DelijaSkopje
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Стопати е подобро да дојде Бранко на власт, отколку овој самобендисан премиер... Јас би го нарекол и диктатор... Зошто заради некојси квази премиер како Гвујо да неможам да си купам пиво кога јас ќе сакам, а не он кога ќе ми диктира...!!!??? Со сила овде ќе става нокои си европски закони... Прво платите се прават европски , па потоа законите...
Одвај чекам Бранко да му ебе мамето диктаторско...!!! Изменето од moira - 19.Септември.2008 во 21:03 |
||
"ОСУМ ИПОУ ИУЈАДИ ВУЃЕ..."
|
||
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
se soglasuvam so tebe , Glujo mi e preku tasko moj Изменето од moira - 19.Септември.2008 во 21:02 |
||
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
koj i da dojde , bez razlika dali na celo na edna ili druga partija , ili pak preku taa funkcija na celo na vlada , edno e sigurno ..... NEMA DA BIDE NISTO PODOBRO ZA NARODOT ....... sekoj cje prodolzi onamu kade zastanal negoviot prethodnik ..... da raboti za svoi i tesnopratiski interesi .... nisto povecje ......
|
||
Внеси реплика | страница 123 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |