IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Обама ја поддржа Грција?!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Обама ја поддржа Грција?!

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 7>
Автор
Порака
Zajcef Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
TOTENKOPF

Регистриран: 16.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 1252
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zajcef Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Обама ја поддржа Грција?!
    Испратена: 14.Јуни.2008 во 18:19
Обама: Македонија да соработува со Грција
14.06.2008 18:06
Барак Обама

БЈРМ да престане да ја прекршува Времената спогодба склучена со Грција, да ги сопре непријателските активности или пропаганда и да соработува со Грција за да се постигне заедничката цел на САД и ОН, изнаоѓање на заемно прифатливо име.

Ова, како што тврди грчкиот весник „Вима“, во денешното издание го кажал Барак Обама во интервју за „Гласот на Америка“ на грчки јазик, со што пријатно ја изненадил Атина.

Обама ги потенцирал и долгогодишните врски меѓу САД и Грција, кои во моментот биле заладени поради политиката на администрацијата на Џорџ Буш во врска со проблемот со името.

Кандидатот за претседател на САД од редовите на демократите Барак Обама ги поддржал грчките позиции за кипарското прашање.

Противкандидатот на републиканецот Меккејн ја истакнал јасната поддршка за Вселенската патријаршија, повикувајќи ја Турција да даде религиозна слобода на институцијата, да ги врати имотите на патријаршијата и дозволи отворање на богословско училиште.

За кипарското прашање, американскиот претседателски кандидат-демократ рекол дека поддржува единствено решение, базирано на резолуција на ОН и договорите на ЕУ.

Мислите ли дека ова е во ред!?
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
Кон врв
kire_nedelkov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Февруари.2008
Поени: 1228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2008 во 19:10
zatoa ke izgubi na izbori.
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2008 во 19:11
kire..... toa vo podforum vicovi .......
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2008 во 19:20
Обама ќе победи....
а...белците ќе се возат на задните седишта во автобусите...
а можеби воопшто не ќе смеат да се качат во нив...
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2008 во 19:24
Па незнам колку ќе победи сепак Меккејн има поголем рејтинг од Обама, али ајде, never say never

А што се однесува до тоа дали е во ред или не е во ред...фала богу дека не е во ред, додуша ја знаеме сите ние позицијата на Обама, ама сега тоа е тоа.

Изменето од Vladimir88 - 14.Јуни.2008 во 19:25
Кон врв
kire_nedelkov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Февруари.2008
Поени: 1228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2008 во 19:24
Originally posted by miroslav_g8 miroslav_g8 напиша:

nemoj i ti kako nenno... so prognozi... ke treba da menjas nik.
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2008 во 19:30
obama e crnja
kotle
i toj moit da si kazujet so saka
amerika e toa
rasizam uste postoi
a so ne bi
ako taka kazal- neka izgubi kotle edno kjumuresto

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2008 во 19:32
Originally posted by kire_nedelkov kire_nedelkov напиша:

Originally posted by miroslav_g8 miroslav_g8 напиша:

nemoj i ti kako nenno... so prognozi... ke treba da menjas nik.

kazuj koj e nenno ... sega .... голема%20насмевка ... a edno da ti e jasno ... golem del od parite koi gi dobivaat  demokratite i republikancite vo posranata amerika , doadjaat i od fondovite na grckite pederasticni brodosopstvenici ..... a to so e kotle , kotle e голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2008 во 19:34
ko kje si go vidam tilot, kje go vidam crniov vo BELATA kukja
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2008 во 19:36
pa ne e poaren vo odnos na mKD ni toj beliot тага
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2008 во 19:36
Nikogash,...nema da dozvolat amerite
da imaat "grne" za pretsedatel,..anakin e vo pravo
a za ova drugovo....na tema....analogno na prvoto
moe razmisluvanje........
a moze i vo tema vicevi,da...

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
Polaris Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Октомври.2007
Локација: Turkey
Поени: 1514
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polaris Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2008 во 19:36
lleleleleee Obama sega tesko tebe cim gi naluti  makedoncite.голема%20насмевка

Изменето од xxll - 14.Јуни.2008 во 19:37
Кон врв
RebeL Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Април.2005
Поени: 656
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RebeL Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2008 во 19:38
Originally posted by anakin anakin напиша:

Ко да зависи од тебе кој ќе биди претседател.....плазење
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2008 во 19:40
Originally posted by RebeL RebeL напиша:

Originally posted by anakin anakin напиша:

Ко да зависи од тебе кој ќе биди претседател.....плазење

genijalce
vo mojot post kaj najde smislata za zavisnosta

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 7>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,484 секунди.