IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Арапски јазик
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Арапски јазик

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 17>
Автор
Порака
tofu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Февруари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 328
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tofu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Арапски јазик
    Испратена: 11.Февруари.2008 во 13:35
Знам дека не е за тука темава, ама нема на друго место да најдам собрани толку многу потенцијални познавачи на арапскиот јазик. Ај па може да ја префрлиме после на друго место. Сега ме интересира воопшто дали некој знае арапски и дали ќе сака вака на форумот да ни одржи по некоја лекција за јазикот. Па може примери да ни дава директно од Коранот
Кон врв
fichot Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 783
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fichot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2008 во 10:16
А да прогуглаш малце, се ќе најдеш по интернетов.. ја знам дека имав некој ПДФ за учење основи на арапски ама кој го знае кај ми ојде...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tofu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2008 во 10:26
Ма финатата е некој што има познавање на македонскиот да ми објасни арапски. Барав по google и има многу сајтови, ама не сакам објаснување на англиски. Ај ќе видам може ќе се јави некој.
Кон врв
fichot Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 783
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fichot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2008 во 10:54
Ајде. И јас сум за.
Кон врв
khaleefah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"The Khilafah is Coming..."

Регистриран: 25.Септември.2006
Поени: 1115
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2008 во 12:47
Iskreno da imav vreme ke ve poducev malce,no nazalost go nemam.
Sepak mozam da  vi dadam dobri izvori za ucenje.Sepak i tuka
uslov e poznavanje angliski jazik.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tofu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2008 во 12:50
А тука во Скопје нема нешто к*рсеви по арапски?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2008 во 12:54
Ne ziveam Sk no mora  da ima. Ke prasam i ke ti kazam inshallah.
Btw...sto ti tekna da uces arapski?среќа
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2008 во 13:15
Нема такви к*рсеви во Скопје, за жал.тага
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2008 во 13:19
Siguren sum deka ima,ama toa obicno se privatni k*rsevi organizirani
od teolozi koi zavrsele fax nekade vo arapskiot svet.

Nego aj soberete se poveke i ja ke ve ucam preku internet голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tofu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2008 во 14:24
ЈЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ајде, ќе лобирам за онлајн к*рсеви. Инаку што ми текна, па да ја импресионирам девојката Ама таа нема трпение да ме учи. Ма не само ради тоа, побогат си ако знаеш повеќе јазици. А и најубаво писмо имаат арапско.

Изменето од tofu - 12.Февруари.2008 во 14:30
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2008 во 14:37
Originally posted by khaleefah khaleefah напиша:

Siguren sum deka ima,ama toa obicno se privatni k*rsevi organizirani
od teolozi koi zavrsele fax nekade vo arapskiot svet.

Nego aj soberete se poveke i ja ke ve ucam preku internet голема%20насмевка

Еве до сега имаш “група“ од два ученика...ил па сакаш да собереме уште некој па да почнеме?среќа
...Па после...јуриш во Дубаи, лично да се увериме каков енамигнување

Изменето од maria_magdalena - 12.Февруари.2008 во 14:39
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2008 во 14:38
Originally posted by tofu tofu напиша:

ЈЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ајде, ќе лобирам за онлајн к*рсеви. Инаку што ми текна, па да ја импресионирам девојката Ама таа нема трпение да ме учи. Ма не само ради тоа, побогат си ако знаеш повеќе јазици. А и најубаво писмо имаат арапско.

Е ова ти се вика ЉУБОВ...блазе си на таа момаљубов
За секоја пофалба е ова, ретки се денес вакви...ама фала му на Бога уште ги имало...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2008 во 14:41
Инаку, се согласувам со тофу, и за мене арапското писмо е најубаво, особено калиграфското-тоа е вистинска уметност, а не писмо.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2008 во 15:22
Nema somnez vo toa deka e najubavo.Ne samo pismoto nego i govorniot jazik.Ednostavno ima milion nacini da se izrazesсреќа

Btw... vasiov interes mene mi dade edna specijalna ideja .
E sega neznam koga tocno ke ja realiziram no vi vetuvam deka vo rok
od 15 meseci na makedonski ke ima celosen k*rs po arapski i toa
za ucenje od doma(Self-study) големо%20гушкање
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 17>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.