IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Кој тоа си игра со животите на пациентите
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Кој тоа си игра со животите на пациентите

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 11>
Автор
Порака
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Статус: Офлајн
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Кој тоа си игра со животите на пациентите
    Испратена: 28.Декември.2007 во 21:01
Слушајќи ја оваа вест денес...искрено бев запрепастен и од самата помисла ...се што можело да им се случи на недолжните пациенти таму..во клиниката Филип Втори..поточно во делот на Војната Болница...доделена на хирургот од светски глас , а ете сеуште непризнаен од (дел од) Македонија..господинот Жан Митрев.
Иако печатот за ова нема никакви информации...тие се презентирани на Канал 5 телевизијата..повеќе овде...
Дали ..со „ова„ некој тука сака да го натера хирургот..да ја напушти Македонија занавек ???!!!.

изненадувањелутина

Изменето од novace - 28.Декември.2007 во 21:02
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2007 во 22:39
He he he kolku im bese ubavo da si odat vo stranstvo...da si se goamiti operiraat pa fondot da im priznae operaciii...lecenje. Sega nema takvi eksk*rzii na mozokot. Imame specijalist koj obicnite smrtnici go blagosinjaat, a bogatash*te go bojkotiraat...kolegite go miniraat...ubavo im beshe drzavata da gi plaka a pacientite da gi nafatiraat...
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2007 во 23:40
Makedonski sindrom, kaj nas ocigledno samo sljamot moze da viree
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2007 во 23:59
Јас не ја разбирам државава.Па добро како може да снема струја во една болница како што е воената болница а човечки животи се во прашање...

Да не си играло некое дете со осигурувачите..

Пали-Гаси

Ништо чудно утре и тоа да го искористат како оправдување.Чим почна да снемува струја по болнициве така да и тоа не би требало утре да не чуди(ако не снајде такво нешто де ) :)

Изменето од Vladimir88 - 29.Декември.2007 во 00:22
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Декември.2007 во 00:28
pa ,kazale neli,deka chachkale nekoj transformator!,....shto samo neshto fantazirate,...kako i za se drugo,..barem,...povekjeto!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Anuskan Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 29.Декември.2007
Поени: 4
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anuskan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Декември.2007 во 02:18
Ok cackale transformatori. Demek slucajno bilo, ali zaso slucajno ne se uklucil back-up sistem, mora takvo nesto da ima u bolnica (mislam na vesti kazaa deka ima ama zaso ni toj ne rabotel).

Zan Mitrev nadvor od nasava drzava go pocituvaat, i nie obicnite gragani go pocituvame, ama nekoi politicari i "biznismeni" i glavnite na Voena ne bash. Go napagale i ke go napagaat od cista ljubomora. Covekot si e dobar, go biva, si ima em dobar biznis, em spasuva luge.

Изменето од Anuskan - 29.Декември.2007 во 02:19
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Декември.2007 во 11:47
Kako slucajno koga kazaa deka bilo namerno, samiot Utkovski si kaza , redovna procedura.... toa sto na lugje im zavisat zivotite ne im e ni galje....

sekogas treba nesto da se izgubi, pa da se osoznaat negovite vrednosti...
Кон врв
Neonic Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Октомври.2007
Поени: 899
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Декември.2007 во 11:53
Neodgovornost na Vladata, i progleduvanje niz prsti, bidejki so zakonska regulativa sekoja bonica treba da ima svoi agregati za proizvodstvo i skladiranje na elektricna energija, vo slucaj na pad na vkupniot energetski sistem.
 Kako mozese voopsto da se odobri taa privatna klinika da proraboti ako ne ispolnuva osnovni standardi vo tie bezbednostni oblasti, koga se raboti za medicinski ustanovi?
Кон врв
R-C-F Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Септември.2006
Поени: 368
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај R-C-F Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Декември.2007 во 12:09
    koj  e  ja  snosi  odgovornosta  za  slucajot  moze  da  se  vidi  odma  i  so  golema  preciznost    a   toa  e  doktor  zan   mitrev    bidejci  on   bil   izvesten  pred  mesec  dena  deka  sklopkata  visoko  naponska   koja  gi  povrzuva  mrezata  agregtot   i   bolnicata    treba  da  se  smeni   i  poradi  toa  toj  ne  smeel  da  prima   novi  pacienta  vo  dadeniot  period  sosto  negovoto  oddelenie  ke  bide  potpolno  prazno  za   vreme  na  servisitjneto    na  sklopkata   

inaku   ne  mu  lici   na  doktor  so  takva  repitucija   da  glumi   pred   celata   javnost   deka  e  vo  pravo  obvinuvajci  ja  vladata  za  incidentot

M O J O T    I Z B O R    E    I S L A M    N E K A    E    I     V A S
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Декември.2007 во 12:19
Mavnete gi doktorot i Utkovski...mislete na onie kutri shto si platija...a ke gi umrea za da dokazat koj e kriv-prav...bruka
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Декември.2007 во 22:43

Zan Mitrev e covek koj treba da si go zadrdzime ovde...
  i ne treba nikoj da mu pravi sopki...zatoa shto mnogu lesno
  moze da si zamine...a nie shto dobivame so toa ???
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Декември.2007 во 01:13
Originally posted by novace novace напиша:

Слушајќи ја оваа вест денес...искрено бев запрепастен и од самата помисла ...се што можело да им се случи на недолжните пациенти таму..во клиниката Филип Втори..поточно во делот на Војната Болница...доделена на хирургот од светски глас , а ете сеуште непризнаен од (дел од) Македонија..господинот Жан Митрев.
Иако печатот за ова нема никакви информации...тие се презентирани на Канал 5 телевизијата..повеќе овде...
Дали ..со „ова„ некој тука сака да го натера хирургот..да ја напушти Македонија занавек ???!!!.

изненадувањелутина

Што ја претера ја претера.
Жан Митрев само прави сцени.
Не постои воена институција каде нема генератори- агрегати кои одма се уклучуваат и ја даваат потребната струја.
Треба  да се повика на одговорност.

Изменето од orlov - 31.Декември.2007 во 18:18
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Декември.2007 во 13:42
Originally posted by orlov orlov напиша:

Што ја претера ја претера.
Жан Митрев само прави цени.
Не постои воена институција каде нема генератори- агрегати кои одма се уклучуваат и ја даваат потребната струја.
Треба  да се повика на одговорност
.

-Каде ти виде ..дека јас  ја претерав..почитуван колега?

-И треба да прави Сцени..почитуваниот светски ..но не и Македонски хирург..господинот Жан Митрев..

-Овде станува збор за настанат ХАОС во Воената Болница ....каде немало струја повеќе часови ...ниту од мрежата ниту пак од агрегатите..иако сите велат оти ги имало..повеќе и од потребното.
НО НЕ РАБОТЕЛЕ..тоа е поентата..кога им биле неопходни на тазе оперираните но и тие кои биле на рехабилитација таму..
-Не кажа само ...кој се треба да се повика на одговорност
пс
Ваков индолентен однос кон проблемот..сигурно не би искажал.. ако би..недај боже ... имал некој свој близок таму.
изненадување
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Декември.2007 во 13:55
e vaka
jas kje kazam i ako kje bidam kritikuvan

zan mitrev ja pravi svoja klinika
zan mitrev gi pimil na lekuvanje pacientite
zan mitrev kje si naplati za toa
zan mitrev odgovara za site nivni zivoti zgodi i nezgodi
zan mitrev e odgovoren za nivna bezbednost
zan mitrev mora da go znae seto toa- koga saka da si pravi svoja klinika
e sega.. zan mitrev neka mu misli kako da si ja napravi

neka tuzi kogo saka.. negovo pravo
no pravo na site gradjani e da go tuzat nego ako vo negova NEGOVA klinika
se slucat SRANJA

Изменето од anakin - 30.Декември.2007 во 13:56
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 11>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.