|
Залудно работи, залудно не седи |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
Agapi
Сениор Регистриран: 09.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 541 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 23.Ноември.2007 во 12:05 |
Edna pogovorka vika ZALUDNO RABOTI, ZALUDNO NE SEDI.
koi se vasite razmisluvanja vo vrska so ova. Изменето од mamma - 12.Април.2008 во 16:55 |
|
marence
Сениор Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 365 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mnogu pametna poslovica jas stalno ja primenuvam od popusta rabota opsestvoto ima koris od tebe kako covek
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
More zaludno sedi, zaludno ne raboti. Go mrazam vikendov, mnogu e kratok.
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..A KAKO E KAJ NAS? ..OVA NE E KAJ NAS...???
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
Mousquetair
Нов член Регистриран: 17.Октомври.2007 Локација: Belgium Статус: Офлајн Поени: 21 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кај нас сеуште важи правилото од МРТВ "нишај врата зимај плата". А старата поговорка си има многу предности- стекнуваш знаења, искуства, пријателства, ама недостигаат пари. Од тие причини луѓето ретко се пријавуваат за волонтери, хуманитарни работници и сл. Денес никој несака да работи за џабе...
|
|
un pour tous et tous pour un
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ZA HUMANITARNI ORG.,KOJ SE VO RED,MOZE...A NA DRUGO MESTO ..NIKAKO!!!KE IM STANE NAVIKA..I POTOA NA SEKOJ 2-3 MESECA...OP VOLONTERI...I ...EVE ..NEVRABOTENOST!!!CENETE SE SEBESI ...AKO SAKATE DA USPEETE!!!!!NIKOJ NEMA DA VI KAZE ..FALA!!!A.. I DA KAZE,OD TOA NE SE ZIVEE....
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nekako site kako da zalicuvame na humanitarni rabotnici,bez da sakame.Ako e za nekoi povisoki celi.....demek,drzavava da ni odi napred....
|
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ja podrzuvam mislata ... zaludno raboti , zaludno ne sedi !!! no za zal kaj nas ova vo realnosta e tragikomedija ... mnogu tekstilni fabriki se zatvorija ... no nautro gledam ... odat da rabotaat ... i stvarno e zaludo raboti , zaludo ne sedi ... no ima uste eden dodatok koj odi so toa : STO DA SE NERVIRAM DOMA ... ZA BEZ PARI ... BAREM KE ODAM DA RABOTAM ... ZA BEZ PARI ... me potsetuva ova na prikaznata so "svarena zaba" ... dokolku zemete zaba ... i ja stavite vo zeska voda ... ke mu zdozezi ... ke ripni i ke pobegni ... ama ako ja stavite vo ladna voda ... i na sporet ... ke ja svarite i nema da seti ... nie se odnesuvame kako "svareni zabi" ... za zal ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кај нас скоро секој ден е празник и луѓето се вадат со зборовите : "денес е празник , не се работи " |
|
annaja
Сениор Регистриран: 21.Април.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 531 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Aма и од воздух не се зивее!
|
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ohoooooo socijalci i rabotnici makedonski....na vaseto navednato glavce reagira 'rbetot so navednuvanje i napupeno gaze....ni gram moj bescenet trud bez pari!
|
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jас тоа си го репетирам секоj ден...животно мото ке го правам.
ама сите околу мене ми викат абе, луда ли си??? седи си мирна!!! |
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Работа е Благота! На сите ви посакувам, што е можно повеќе, етички и еколошко чиста работа! Ora et labora |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако секој сработи онолку колку што е способен......... тогаш народот нема да пропадне........
|
|
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |