IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Разлика во години: постар или помлад партнер/ка?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Разлика во години: постар или помлад партнер/ка?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 70>
Автор
Порака
Julija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Март.2006
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 1706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Julija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Април.2006 во 21:55
Не го разбирам коментарот со англискиот чај....

Разликата во годините не е дека не се прифаќа само кај нас....не се прифаќа ни во кој било дел од светот...

Цитирај jas 30, toj 44, mojata majka 49 spored tebe ovaa vrska treba da se rasturi pod hitno ili....

Тој кога ќе има 100 ти ќе имаш 86....па така гледано и не е некоја голема разлика....
Кон врв
maja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Убавицата и ѕверот

Регистриран: 28.Мај.2005
Локација: Italy
Поени: 13127
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Април.2006 во 22:29
Originally posted by Julija Julija напиша:

Не го разбирам коментарот со англискиот чај....

Разликата во годините не е дека не се прифаќа само кај нас....не се прифаќа ни во кој било дел од светот...
Zatoa sto sme Balkan i vakvite vrski pred se nikoj ne gi odobruva odma se odi na ona lele pa toj taa e mnogu postar, pa zarem ne mozela da najdi nesto za nea....e ova se zborovi koi kje kruzat sekogash.Znaci ne sme Evropa , Anglija pa da gi gledame ovie raboti niz druga prizma na boite od "ljubovta" na vakvite vrski.
Кон врв
Julija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Март.2006
Поени: 1706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Julija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Април.2006 во 22:51
Не бе...и во Европа и во Англија и на Северниот Пол секаде исто се гледаат...посебно во малите места...во големите градови и онака никому не му е гајле за никого.
Па англичаните колку се конзервативни...па,па,па,...тие ли ќе ни бидат пример? скраја....

Французите ајде де, некако и може да поминат...
Кон врв
Antiqua Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Март.2006
Поени: 1790
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Antiqua Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Април.2006 во 14:40

Originally posted by maja maja напиша:

Originally posted by Julija Julija напиша:

Íå ãî ðàçáèðàì êîìåíòàðîò ñî àíãëèñêèîò ÷à¼....

Ðàçëèêàòà âî ãîäèíèòå íå å äåêà íå ñå ïðèôàà ñàìî ê༠íàñ....íå ñå ïðèôàà íè âî êî¼ áèëî äåë îä ñâåòîò...
Zatoa sto sme Balkan i vakvite vrski pred se nikoj ne gi odobruva odma se odi na ona lele pa toj taa e mnogu postar, pa zarem ne mozela da najdi nesto za nea....e ova se zborovi koi kje kruzat sekogash.Znaci ne sme Evropa , Anglija pa da gi gledame ovie raboti niz druga prizma na boite od "ljubovta" na vakvite vrski.

Apsolutno e taka. Pa duri i okolinata da se misli deka e posovremena, vakvite komentari gi ima vo sekoj slucaj. Toa mene mi se desi!

Veni Vidi Vici
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Antiqua Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Април.2006 во 14:46

Sepak, za neuspehot na vrska kade ima razlika vo godini (a osobeno koga zenata e postara), vinoven e toj sto dozvolil vakva nebitna sitnica voopsto da bide spomnuvana, a kamoli da e pricina.

Na kraj, godinite se sostojba na umot ...

Veni Vidi Vici
Кон врв
natalija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Министерка за гушкање

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 13319
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај natalija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Април.2006 во 15:02
Originally posted by Antiqua Antiqua напиша:

Sepak, za neuspehot na vrska kade ima razlika vo godini (a osobeno koga zenata e postara), vinoven e toj sto dozvolil vakva nebitna sitnica voopsto da bide spomnuvana, a kamoli da e pricina.

Тука ќе те подржам..
Се додека умот е нестабилен и се дозволува со него да се манипулира, се додека не се сигурни во својата одлука никогаш нема да бидат среќни..
Забораваат зашто се земале, сакале, бореле зашто.. Глупа теорија помал постара постар помала.. Ма дајте ви се молам никој не вика за брак врска 15 год разлика ако сте вие стапат во врска недозреани од 15 годишна возраст..Каде што во умот имаат розев свет и не размислуваат за својата постапка...
Кога ќе се го изградите карактерот цврсто за тло и кога ќе престанете да лебдите и реалноста кога ќе ве пукне во глава се ќе ви биде нормално..
Мојот пријател е помал од жена му 9 год... во брак се 11 години..сите ги судеа и отвараа злобни усти.. во бракот стекнаа 2 цвета.. Сееа злоба устите, но останаа во брак.. Брак каде што половината од светот нема да се доближи до нив..Полн хармонија и љубов..Затоа што недозволуваат да им допрат злобните усти ди ушите..
Се е нормално до 6-7 години..
Па нели љубовта нема граници..
Или треба да се доведам до ситуација да размислувам дека нема љубов само злобни јазици.???
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Министерка за гушкање

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај natalija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Април.2006 во 15:07
Има премногу примери за разлика во годините без разлика кој и како е..
На мојата најдобра другарка мажот беше 15 год постар.. Ненормално хармоничен брак полн компромиси и љубов..
Другарми зема 7 год постара жена па се прекрасни..
Јас ке кажам само ова се додека на светов постојат луѓе кои викаат балкан е не е нормално нема да има позитива и хармонија во светот..
Се додека сите се мешаат во браковите на други луѓе и сеат „совети„ како оваа овој не е за те*е ке има проблеми..
Живеј и пушти друѓите да живеат како најдобро умеат..па макар се разлика и 100 години.. Зашто никогаш не се знае секој од нас на аголот од улицата што не чека.. Љубов со порстар/а..така да мили мои.. Еден е животот
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Antiqua Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Април.2006 во 15:20

Eh, kako ne go pisavte ova porano?

Bivsiot moj da go procitase!

Veni Vidi Vici
Кон врв
Синдарела Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Бањана Пепелашка

Регистриран: 06.Ноември.2005
Поени: 2604
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Синдарела Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Април.2006 во 15:22

многу убаво кажано и многу убаво звучи,ама сепак не би сакала ниту ќерками ниту пак син ми да се појават и да ми кажат МАМО ЛЈУБАМ ПОСТАР/А!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Министерка за гушкање

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај natalija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Април.2006 во 15:24

Eh, kako ne go pisavte ova porano?

Bivsiot moj da go procitase!

Викни го нека прочита и нека размисли ако има повторна шанса кај те*е мила.. Дека не е се така црно како што другите сакаат да гледаме
Припадноста е битна почитувањето и искреноста не е ништо друго битно макар и постари биле..
дно знам и да е 3 дена постар од мене ете да нема голема разлика ..ако ме малтретира, ако не ме почитува и така натаму..не ми ни треба..
Секој со својот разум и разбирање..
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Antiqua Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Април.2006 во 15:32
Dzabe im e povtorno da razmisluvaat na site onie, koi veke imaat stav za nesto. A razlikata vo godinite nema da se promeni. Moze samo da se promeni partnerot (i da se molam Cidarela da ne mu e majka) 
Veni Vidi Vici
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Министерка за гушкање

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај natalija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Април.2006 во 15:35
Синдарела
многу убаво кажано и многу убаво звучи,ама сепак не би сакала ниту ќерками ниту пак син ми да се појават и да ми кажат МАМО ЛЈУБАМ ПОСТАР/А![/QUOTE]

Зашто мила?
Замисли ситуација доага керка ти дома и вика мамо ке се мажам неколку месеци е постар од мене што и доликува така?
И тој ти ја малтреира вреѓа не ја почитува итн..Ке те боли душа за нешто што си створила да ти го малтретираат.. Или ситуација каде е постар 5-6 години и ја чува како капка на дланка... што би ти било подобро за среќата на твоето дете мила.. рачунај и нека е обратна ситуација..
Извини што ти ги земав како пример нека се жќиви и здрави и пресреќни..

Изменето од natalija
Кон врв
kokolo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Февруари.2006
Поени: 2960
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kokolo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Април.2006 во 15:55

e godinite imaat vrska samo so mozocite, kako sto bese kazano pogore. taka da ke vi kazam i eden primer.

poznatiot jugoslovenski peac Vlado Kaleber ima nekade 54-55, neznam tocno no negovata sopruga ima 21-23 god, ne me fakajte za zbor ne sum bas siguren no tuka nekade bese.pa roditelite na devojkata kolku sto mozev da procitam nekade bile dosta protiv nivnata vrska no sepak se slozile.kako im odi sega na niv dvajca neznam no stom roditelite se slozile, mozete da pretpostavite...

ONLY GOD CAN JUDGE ME NOW
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Министерка за гушкање

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај natalija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Април.2006 во 16:00
Не е воопшто битно дали се или не се сложиле..Сите ние имаме право да си го иживееме својот живот како знаеме и умееме. како што ние не сакаме да ни се мешаат во нашите одлуки така треба и другите да почитуваат и да знаат дека и на нив не треба да им судиме.. Без разлика за кого се работи..ако има љубов ке има и мир..
Јас го кажав својот став од своја гледна точка... каков сака нека или каква сака нека е..само да има разбирање и љубов, компромис и почитување.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 70>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,233 секунди.