IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Патувања...
  Активни теми Активни теми RSS - Патување во Грција
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Патување во Грција

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 33>
Автор
Порака
Zorge Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Мај.2008
Локација: Russian Federation
Статус: Офлајн
Поени: 78
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zorge Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2008 во 22:41
Sepak bi patuval po Makedonija do pod Atina- grad drzjava. Prostte ama makedonija e do tamu, i malku poshiroko.
,,РАБОТАМ СПОРЕД ЛОГОРИТАМСКА ТАБЛИЦА,,
Кон врв
alan ford Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Регистриран: 02.Март.2008
Поени: 10782
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2008 во 17:48
Чекаат македонците цел ден пред грчка амбасада. Излегува амбасадорот и овие му се жалат:
"Ај бе цел ден чекаме, нема смисла, побрзо може ли?"
"Доста бе, ќе чекате" и ги мава со камшик.
После некое време пак излегува, а овие пак се жалат:
"Де бе стварно нема смисла, може ли малку побрзо, окапавме тука?"
Овој пак ги мава со камшикот и вика "Море ќе чекате дур не цркнете ако треба"
Излегува третиот пат и им вика на луѓето:
"Слушајте вака, сега сите ќе влезете, ама има еден услов. На почетокот на редот кај што ќе ви ги даваат визите има еден црнец и ќе мора сите да ве опне од позади"
"Лелеее, па нема смисла, дај ставете двајца црнци за побрзо да оди редот"
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2008 во 17:55
ma neka si zborat so sakat

jas poradi grcite nemam namera da patuvam 1000 km

kje odam tamu i kje si pravam seir od nivni pusti plazi

a deka kje moram da im platam za mojot seir, toa da

se isplakja seirotгазење%20од%20смеење
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2008 во 20:14
Група национално-попалени серковци основале некаквоси “патриотско“ здружение со кое пропагираатда не се патува во Грција па го полепиле градов со плакати.

Нема жива сила што мене ќе ме спречи да одам во Грција. Евентуално, да го направат Барбадос подостапен.

Многу попатриотски би било на пример да се повика на некаква граѓанска непослушност по повод, еве на пример поскапувањето на парното за 60%....и ред други работи, како би овој осиромашен народ, од кој добар дел нема да летува никаде (нашиот “бисер“ е многу поскап од Грција), би можел бар да ги подмири основните трошкови за живот. Некој навистина аздисува овде.

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2008 во 20:45
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Група национално-попалени серковци основале некаквоси “патриотско“ здружение со кое пропагираатда не се патува во Грција па го полепиле градов со плакати.

Нема жива сила што мене ќе ме спречи да одам во Грција. Евентуално, да го направат Барбадос подостапен.

Многу попатриотски би било на пример да се повика на некаква граѓанска непослушност по повод, еве на пример поскапувањето на парното за 60%....и ред други работи, како би овој осиромашен народ, од кој добар дел нема да летува никаде (нашиот “бисер“ е многу поскап од Грција), би можел бар да ги подмири основните трошкови за живот. Некој навистина аздисува овде.

Odi vo Grcija ubavo da si pomines...
Samo ako te prasaat od kade si
nemoj da im kazuvas deka si od Makedonija...
Zosto oni vikaat deka vo Makedonija ima
samo homosexualci....

Ti toa ne si neli...

A mozebi i ke ti dadat grcki pasos..
pa ke bides srekna...
Togas Grcite ke ti dadat i novo ime...
Po nivna merka...
Pa ke bides uste posrekna...

Zaebi gi ovie seljacista-serkovci
koi lepat plakati niz gradot...
Mozebi ne se homo...
Pa im e krivo...
Ne gi priznavaat Grcite...

P.S. stvarno ako te prasaat od kade si...
Kuti si...
Praj se englez...

Изменето од којсумјас - 16.Јули.2008 во 20:47
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2008 во 20:58

Фала за убавите желби и добронамерни совети, но за твоја информација СЕКОГАШ кажувам од каде сум и до сега не сум имала ама баш ниту еден проблем. трепкање 

Од ова “A mozebi i ke ti dadat grcki pasos..
pa ke bides srekna...
Po nivna merka...
Pa ke bides uste posrekna...“ гледам дека си еден од многуте на кои некој успеал да му мавне по патриотските ганглии на нервниот систем и да му ги парализира.

До мене, за среќа не може да допре таква пропаганда на омразата, зашто по природа сум пацифист и космополит, а не националист и сероња кој гине за идеали.

Така да нема потреба да се правам Енглез, ќе уживам и без тоа биди сигурен, како што уживав и до сега-СЕКАДЕ каде сум стапнала.

Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2008 во 21:04
wow ...... ova bese navistina zestoko голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2008 во 21:16

Фала за убавите желби и добронамерни совети, но за твоја информација СЕКОГАШ кажувам од каде сум и до сега не сум имала ама баш ниту еден проблем. трепкање

Ti garant ides vo sred Solun i ja pees Makedonsko devojce...

A Grcite ti se klanjaat... Se kladam deka ako nekoj te prasa, kazuvas deka si od Skopje... Garant... Ne deka si od Makedonija....

Од ова “A mozebi i ke ti dadat grcki pasos..
pa ke bides srekna...
Po nivna merka...
Pa ke bides uste posrekna...“ гледам дека си еден од многуте на кои некој успеал да му мавне по патриотските ганглии на нервниот систем и да му ги парализира.

A tebe te zabole za patriotizam, patem i za dostoinstvo...
Ako uopste imas dostoinstvo... Koga nekoj te pravi marsovec...
A ti ides i mu davas pari ... za toa ... za odmor... za more... za sebicni pricini koi gi kries zad kosmopolitizmot... i pacifizmot...
A sto spored tebe patriotite se anti pacifisti.. !!!!????  Da ne se monstrumi..!!!????

До мене, за среќа не може да допре таква пропаганда на омразата, зашто по природа сум пацифист и космополит, а не националист и сероња кој гине за идеали.

Takvite kako tebe nemaat ni gram dostoinstvo...
Pa duri se drznuvaat da gi narecat onie koi imaat kakvo takvo (so ogled na takvite kako tebe, toa e stvarno tesko)  dostoinstvo deka se nacionalisti.. i seronji...
Plukas po sopstveniot narod... a go velicis drugiot ...
I ti sebe se narekuvas Makedonka... ili ne...!!!
Pa pogledaj malku okulu sebe i kazi mi od koja evropska drzava koga ke go prasas nekoj od kade e nema da ti kaze...
I da se gordee so toa...
Odi ti kazi mu na grkot da ne bide grk...
tuku kosmopolit.. pacifist...
ili na germanecot..
ili na francuzinot...
ili na spanecot...
ili na bilo koj...

Za niv toa odi edno so drugo...
Samo za takvi kako tebe sto go ponizuvaat sopstveniot narod ne odi...

Така да нема потреба да се правам Енглез, ќе уживам и без тоа биди сигурен, како што уживав и до сега-СЕКАДЕ каде сум стапнала.

( Da se razbereme... NEMAM NISTO PROTIV GRCITE....
NAPROTIV...  NO SEGA LI E MOMENT DA SE ODI VO GRCIJA NA ODMOR...!!!???) Tolku li e tesko toa da se sfati...

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2008 во 08:24
Aко космополитизам и пацифизам за тебе се =егоизам, тогаш веројатно живееш уште во времето на колективизмот каде царуваше едноумието а колективната свест беше пред потребите на поединецот. Веројатно си еден од оние кои сеуште веруваат дека нашите овошки даваат највкусни плодови, дека нашите природни убавини се најубави во светот, дека овците даваат најквалитетна волна, дека ниеден фолклор не е подобар од нашиот итн, итн...

Имам доволно пропатувано и живеено по светот за да знам што барам од еден одмор-уживање, релаксација, запознавање нови луѓе и простори, без потреба да пеам “македонско девојче“ во Грција и да се докажувам која сум. Впрочем, за тоа служи одморот, нели?
За мојот патриотизам-не суди според тоа каде летувам.

А ти...остани зачаурен во твојот свет на колективизам и патриотски идеали, и научи пред се кој си.

Пријатен летен одмор со песната
среќа

Кон врв
marijana Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 26.Јули.2006
Поени: 8066
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marijana Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2008 во 12:05
Originally posted by shy_girl shy_girl напиша:

Vo grcija ne sum bila dolgo vreme a i ne ni sakam da odam...pri4inata poradi koja sto ne sakam da odam ne e poradi politi4kite problemi sto gi ima so nasava drzava...tuku poradi toa sto narodot tamu e krajno bezobrazen i koga ke doznaat deka si od Makedonija se odnesuvaat so tebe kako da si mnogu podole od niv...ednostavno te gleaat od visoko i kako sto kazav vekje..se mnogu bezobrazni.
Zna4i nemam namera da frlam 1000 i povekje evra a da ne dobijam ni najmalku korektno odnesuvanje od nivna strana.

sama kaza deka ne si bila dolgo vreme...sekade ima sekakvi!!!!
od kaj znaesh kako se odnesuvaat togash??

"recycle your mind"
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2008 во 15:10

Aко космополитизам и пацифизам за тебе се =егоизам, тогаш веројатно живееш уште во времето на колективизмот каде царуваше едноумието а колективната свест беше пред потребите на поединецот.

Во времето на едноумието бевме Југословени, ако не знаеш-прашај, па потоа Македонци. Сега сме "само" Македонци, но очигледно не сите... Некој сеуште мешаат поими... и создаваат магла... каде што ја нема...
Колективната свест е нешто што постои секаде... Па и во Грција... Ама таму не ја викаат национализам.. Како што ја викаат кај нас... Некои...
Кои немаат чувство на припадност... кон сопствениот народ...
Поединецот не живее сам... Тој е дел од мнозинството и по логика на нештата треба да ги брани интересите на мнозинството на кое припаѓа... А не само своите...
Треба да знае кога да повлече црта...
А не да се води од свои егоистички побуди...

Едноумие.... Демократијата...  Не одат заедно, нели...
За жал ( на некои) демократијата не подразбира анархија, егоизам и " правам што сакам", туку само едноставно почитување на правила кои ги поставило мнозинството... на кое припаѓаат поединците...

Веројатно си еден од оние кои сеуште веруваат дека нашите овошки даваат највкусни плодови, дека нашите природни убавини се најубави во светот, дека овците даваат најквалитетна волна, дека ниеден фолклор не е подобар од нашиот итн, итн...

Јас сум еден од оние кои сакаат да биде се така како што ти си наброила... и повеќе од тоа...иако знам дека не е можно...
Не го сфаќам тоа како навреда од твоја страна..
Само како сиромаштија на твојот космополитски дух и непочитување на самата себе....
Но тој што нема самопочит... Никој друг и нема да го почитува... И зошто би...
А за фолклорот сигурна си во тоа што го зборуваш...??
Можеби треба да го прашаме Влатко Стефановски... и неговите фанови... Низ Европа..
Или Милчо Манчевски... и неговите филмови..

Можеби не си слушнала за Борис Трајанов....
Или за Симон Трпчевски...
Или за Кокино (што беше тоа)...???(Ама за Stonehenge сигурно си слушнала, нели...)

Или за Охридско езеро и Охридска пастрмка....
Или...

Но за жал Македонија сеуште има многу за кои важи народната ...
Наведната глава , сабја не ја сече...
Или кои го чуваат кубурот за недај боже....
Додека ги јава клетото Турче...

Имам доволно пропатувано и живеено по светот за да знам што барам од еден одмор-уживање, релаксација, запознавање нови луѓе и простори, без потреба да пеам “македонско девојче“ во Грција и да се докажувам која сум. Впрочем, за тоа служи одморот, нели?
За мојот патриотизам-не суди според тоа каде летувам.

За патритизмот се суди по многу работи...
А зарем ти имаш патриотски ганглии... и никој не те мавнал по нив...
А што е со "
Група национално-попалени серковци "кои"основале некаквоси “патриотско“ здружение..."
Не ќе да си од нив...такви "патриоти"... попалени серковци...
By the way... Само ти си патувала по светот...
Овие попалениве сто посто не мрднале од Конопиште подалеку.. 

А ти...остани зачаурен во твојот свет на колективизам и патриотски идеали, и научи пред се кој си.

Кој сум јас....????
Јас знам...
Дали ти знаеш која си...
Во зачаурениот свет на Македонскиот колективизам и патриотизам...

Изменето од којсумјас - 17.Јули.2008 во 15:15
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2008 во 17:21
Што дочекав кутрата јас, некојштонезнаекоје да ми кажува каде да летувам/патувам.

Е арно ај, ќе те земам предвид. Ќе поразмислам зааааааа...Куба? Тајланд? Или ај
што викаш за  Будва? На одмор обично одам во август, па може и ќе поразмислам  каде да одам... (на фестивалот на кој учествуваа врвни наши естрадни имиња како да слушнав ФИРОМ па Млакар  ја извади работата?)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2008 во 17:43
Кутрата ти...
некојштоиманиккојсумјас и некојштонезнаекоје ја разбуди твојата совест... Замисли тојнекојкојнезнаекоје од ФИРОМ бил..
Среќниот тој некојкојнезнаекоје...
Ај ќе се видиме во Будва...
А по некоја година и во Ханиоти..
Ама достоинствено...
Кон врв
biljana.madrid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Прилепчанка

Локација: Spain
Поени: 358
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај biljana.madrid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2008 во 17:52
Pa jas bev na edna megunarodna izlozba pa i standot na Grcija beshe tamu. Ne da se pravam patriot (go mrazam toj zbor) ama mozev da vlezam vo paviljonot na Grcija bez nikoj da me znae od kade sum.

sto pati pominavme pokraj Grcija ednash ne vlegovme. Znaeja Spancive deka jas ne sakam a i tie ne ni spomnaa za vleguvanje tamu, pa i tie ne vlegoja.

znachi, sakam da kazam deka ne mora nekoj da ni zabranuva da odime Grcija, sami treba da si sme svesni za toa. ni plakati ni nalepnici pomagaat ako nie sme naumile da odime. se raboti za svesta koja treba da vi proraboti malku i ako ne treba da se odi Grcija - e pa da ne odite!!! Ako vi e skapo Ohrid ne odete!!! Eve jas ne znam koga posleden pat sum bila na leten odmor, pa nishto ne mi fali!!!

Znaci, jas ne vlegov zoshto taka sakav!!! Taka mislam deka e najispravno!!! A ako vlezev ni ke me znaeshe nekoj ni ke me videshe....

Navistina me nervira koga ke slushnam deka ve ponizuvale tamu koga letuvate Grcija... samo mozam edno da recham - arno vi pravat!!!
Прилепчанка
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 33>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.