IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Дали вреди да се биде добар?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали вреди да се биде добар?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8687888990 118>
Автор
Порака
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Статус: Офлајн
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2010 во 00:36
Чудно, јас лошо не ценам. Лошо не мислам, се` што имам в лице кажувам. И убо ми е.
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9425
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2010 во 00:37
Originally posted by sanja-a sanja-a напиша:

денес повеќе се цени лошотилокот отколку доброто...

добрината секој ја искористува

претходно пишав...еднаш ако направиш добро дело после тоа душата ти ја вадат...

Losite lugje go cenat losotilakot. A povekjeto lugje znaat da go vrednuvaat dobroto.

Vredi da se bide dobar, samo da ne bides naiven za da ne te strizat kako ovca koj ke stigne

. A da ne bides naiven , znaci da bides mudar i da se trgnuvas od losite lugje i od losite raboti.

Кон врв
sanja-a Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Only God Can Judge Me!

Регистриран: 12.Април.2009
Поени: 13457
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sanja-a Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2010 во 00:38
Originally posted by Anarchy Anarchy напиша:

Чудно, јас лошо не ценам. Лошо не мислам, се` што имам в лице кажувам. И убо ми е.

епа јас не сум налетала на такви луѓе за да кажам вреди да си добар
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу.
Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот.
Одри Хепберн
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2010 во 08:07
Потребен е трезвен ум за да се разликува со кого како да се постапува. Ако се завземе ригиден став тогаш ќе завладее параноја и ќе ги повредуваш и најблиските кои со ништо не го заслужиле тоа и на крајот ќе бидеш отфрлен и сам. Самотијата и паранојата ќе ја нагризува душата се додека ја снема и тогаш ќе можеш слободно да им пристапиш на сатанистите и да се надеваш на висок статус во нивната патолошка хиерархија. 
Кон врв
Hedonistka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Shapeshifter

Регистриран: 17.Јуни.2010
Поени: 282
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hedonistka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2010 во 15:00
Originally posted by ФорумскаБаба ФорумскаБаба напиша:

УфффНикогаш нема да расчистам со оватагаНе можам да се убедам себеси дека вреди да се биде добаррамнодушностЗоштозбунетост..Зошто кога во 99% ми враќаат со лошозбунетостзбунетостАма изгледа до мене е проблемотрамнодушност

mislam deka problemot voobshto ne e do tebe..site sme imale sluchai kako tvojot kade shto dobroto se vraka so losho.. no sepak koga ke se zamislish podobro e da si losh zatoa shto losh*te luge barem nemaat griza na sovest i si ziveat mn polesno od dobrite..barem jas taka mislam :)
If you are reading this, get a life!
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2010 во 15:06
Za da se izbegne ovaa dilema, najdobro e da ne se diferencira odnesuvanjeto na "dobro" i "losho", tuku da se postapuva onaka kako shto nalozhuva svesta ili chuvstvata vo sekoj daden moment.

I da ne se ochekuva nekakva nagrada ili revanshiranje za onoa shto nie sekako sme sakale da go storime.

Togash agonijata okolu prashanjeto "Дали вреди да се биде добар?" kje ischezne samata od sebe.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2010 во 15:11
Kako se prepoznava dobrinata kaj covekot za da znaes kako da reagiras?

Znacite se poznati odsekogas, samo likovite se menuvaat. 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Shapeshifter

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hedonistka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2010 во 15:21
I koi se znacite deka nekoj covek e dobar?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2010 во 15:24
Kolku dobri i losi si doziveala vo minatoto ? Karakterite se povtoruvaat, duri i fizionomiite среќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Shapeshifter

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hedonistka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2010 во 15:28
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

Kolku dobri i losi si doziveala vo minatoto ? Karakterite se povtoruvaat, duri i fizionomiite среќа

mn mn loshi luge..no sekogas se nadevas deka sepak postoi malku dobrina i chovechnost ..i na kraj se lazis samo samiot sebe si..zaklucok: ne vredi:)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2010 во 15:29
Ne rizikuvaj i ne im davaj da ti se doblizat, imaj malku prijateli ama kvalitetni zatoa sto se mnogupati provereni
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Shapeshifter

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hedonistka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2010 во 15:36

Ne rizikuvaj i ne im davaj da ti se doblizat, imaj malku prijateli ama kvalitetni zatoa sto se mnogupati provereni

da ama sekogash ima nekoj koj saka pogolem del od tebe i te razocharuva..neli? i da imam mn malku prijateli no vistinski.. no taka samiot sebe si se ogranicuvas da zapoznavas novi luge i da nauchish neshto od niv sepak zivotot e iskustvo:)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2010 во 15:45
Otvaras skolki i baras biseri. Prazni skolku samo ke ti go skinat dzebot
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Shapeshifter

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hedonistka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2010 во 15:48

Otvaras skolki i baras biseri. Prazni skolku samo ke ti go skinat dzebot

biseri ama nema vistinski..lazni se so glazura od gore bleskava ama vnatre se obichna plastika tochno kako onie na pazar shto gi prodavaat
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8687888990 118>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,328 секунди.