IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - Изложба на фото-идивиди
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Изложба на фото-идивиди

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 11>
Автор
Порака
NINA_SK Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 11.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 601
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NINA_SK Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Август.2007 во 11:25
Sekogas ostanuva izborot da ne se ucestvuva , dokolku ne se soglasuvas so postavenite pravila . I toa e opcija . 
Кон врв
dimi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Септември.2005
Поени: 406
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dimi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Август.2007 во 11:31
Tokmu taka Nina. no isto taka i ostanuva izborot da znam pod koj uslovi ke ucestuvam ako sakam da ucestvuvam! Vo slucajov se bunam bidejki ne vidov postaveni pravila za da znam dali da se slozam so niv ili ne!

Изменето од *deemee* - 06.Август.2007 во 11:32
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NINA_SK Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Август.2007 во 11:35
Me cudi kako nie kako avtori ne sme vo sostojba da nametneme nasi uslovi . Dali ne sme dovolno edinstveni ili ... Se postavuva prasanje dali voopsto znaat za nasite stavovi . 
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NINA_SK Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Август.2007 во 11:45
Da ne bidam pogresno svatena , jas sum prilicno nova na site-ot i forumov , no vo idnina koga bi dosla vo situacija da se pretstavam bi sakala da se pocituva moeto avtorsko pravo , da ne se zema zdravo za gotovo . I pokraj toa sto bi sakala da go pokazam moeto delo bi razmislila dali da ucestvuvam ako nekoj me upotrbuva za svoi celi zad paravanot deka mene me afirmira . 
Кон врв
dimi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Септември.2005
Поени: 406
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dimi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Август.2007 во 11:51
Originally posted by NINA_SK NINA_SK напиша:

Da ne bidam pogresno svatena , jas sum prilicno nova na site-ot i forumov , no vo idnina koga bi dosla vo situacija da se pretstavam bi sakala da se pocituva moeto avtorsko pravo , da ne se zema zdravo za gotovo . I pokraj toa sto bi sakala da go pokazam moeto delo bi razmislila dali da ucestvuvam ako nekoj me upotrbuva za svoi celi zad paravanot deka mene me afirmira . 

konecno nesto razumno i vo linija so ona sto go zboruvam!

Originally posted by NINA_SK NINA_SK напиша:

Me cudi kako nie kako avtori ne sme vo sostojba da nametneme nasi uslovi . Dali ne sme dovolno edinstveni ili ... Se postavuva prasanje dali voopsto znaat za nasite stavovi .  

ne mozes da diktiras pravila na igra i uslovi koga ne si organizator. zatoa i ja pocnav temata -  bidejki me interesira koi se pravilata i uslovite pod koi ke se odrzuva izlozbata. zasega mi izgleda kako obid za reklamiranje na uslugete na MT koj ocigledno ke pomine uspesno bidejki site se slozuvaat da ucestuvaat iako nikoj ne znae koi se pravata i obvrskite i kako ke se odviva izlozbata. mozebi nekoj znae ama go nema da se javi i da kaze!

kako sto stojat rabotite sega, jas nema da ucestvuvam bidejki ne planiram da gi otstapam fotografiite za potrebite na nekoja firma

Изменето од *deemee* - 06.Август.2007 во 11:58
Кон врв
Sanja84 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Февруари.2007
Поени: 643
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sanja84 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Август.2007 во 12:27
A megjudrugoto mislam ako e ova veke seriozno i na "nivo" treba vo zivo da se napravi dogovor megu organizator(ot/ite) i potencijalni ucesnici,vaka preku net koj kazal koj nedokazal,koj ne dorazbral do kraj...
загриженост
Se spomnuvaa i nekakvi nagradi,a isto ne se znae dali se od bagatelna ili pogolema vrednost.
Ne deka mene mi znaci pa toa premnogu,no mozebi nekoj bi bil pottiknat na ucestvo zaradi nagrada голема%20насмевка
Кон врв
loser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Април.2006
Поени: 150
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај loser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Август.2007 во 13:17
Spored mene najednostavnoto resenie vo celava situacija  e site ucesnici od koi se pobarani ili koi planiraat da dostavat fotografii, da odbijat da ucestvuvaat se dodeka lugeto od MTNET ne gi objasnat , kriteriumite, nacinot, selekcijata, uslovite pod koi se organizira izlozbata. Dokolku seto ova se svede samo na "mrcenje" po forumi nikoj nema da ne svati seriozno nitu sega nitu vo idnina.

Zatoa Bobi, Mire postirajte anketa kade site ke se iznesat za ucestvo pod segasnite uslovi
Кон врв
Sofie! Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Јули.2007
Поени: 9
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sofie! Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Август.2007 во 22:48

I jas ne mozam da prestanam da se cudam. Izborot na top fotki koj ne e reper za dobra fotografija (za sto se slozuvam) go pravat samite clenovi. Ako samite clenovi pri ocenuvanjeto ne mozat da postavat kriterium i pravat nati-daj mi so poenite i postojat klanovi na sajtot kako tie ke odlucat koj se najdobri kriteriumi za izborot na fotka.
  Treba da bidete malce porealni. Izborot na fotki za izlozbata e od prvite 150 top fotografii koi samite clenovi gi boduvale (na zalost izgleda) i sega samite odite kontra sebe. Najdobro izgleda e kriteriumite da gi postavi nekoj od strana ( koj ima poznavanje od fotografija), no seto toa da bide transparentno i jasno za sekoj.
  P.S. Vo idnina razmislete pred da stavite petka na nekoja fotografija намигнување 
Кон врв
Janus Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Август.2005
Поени: 499
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Janus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Август.2007 во 00:37
Sofie, amen to that.
Jas kolku sto svativ, idividi organizira izlozba na najdobro ocenetite 150 fotki poslednata godina. I sto sega tuka ne e jasno? Da, i jas smetam deka imam mnogu podobri od onie sto vlegle vo selekcija, ama vie ste mi gi izglasale tie. I tolku. Idividi go napravil sajtov, go odrzuva, trosi bandwidht, resursi... se toa besplatno. Organizira sega printanje fotki, zakup na prostor, verojatno i katalog, i kampanja, ama... ne bilo transparentno. Sto ima voopsto ne jasno? Ke se reklamirale!!! Pa ne, kreteni se, koi za crnite ni oci ke frlaat pari po nas, bez za toa da si napravat normalen PR... Get real. Jas licno sum mnogu blagodaren za idejata.
P.S. Samo svrtete ja stranicata... Pod koi uslovi objavuvate na stranava fotki? Vie gi objavuvate, gi ocenuva koj stigne, a za toa vreme okolu niv se motaat reklami... I, kaj e razlikata? So seta pocit za potrosenoto "mastilo", mislam deka raspravava e bezpredmetna. Jasno deka nekoi od nas ke imaat problem so postavuvanje na fotki na izlozba koi ne se bas za na golem print, a dobile 200 boda zatoa sto avtorot naokolu podelil 400, ama toa e real-life - patot do slavata e trnliv (ova e bar easy way, ima i mnogu poteski i pozarazni patista ;-)
No hard feelings, normalno. Ova e samo dobronamerno docnovecerno razmisluvanje...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sanja84 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Август.2007 во 09:05
Janus,argumentirano.
Sepak da ne bese i.v,nemase da se falime,da si mrcime,da ideme na kafe,da lafime na forum,da fotkame zaedno.
среќа

Кон врв
Dogi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Април.2005
Поени: 3168
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dogi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Август.2007 во 10:33
ај еве и јас да кажам нешто.
иако сум ептен тазе на foto.idividi.com.mk, дури пред некој ден поставив две слики, член на foto сум од пред една година, отприлика, а на форумов од самиот почеток.
досега имав проблеми со upload на сликите, не за друго.
но, што ми беше муабетот ...
не видов ни термин, ни места на одржување, за изложбата.
значи уште има фора за договарања, преговарања и усогласувања на мислења.
еве една моја идеа, ако се согласите.
ако изложбата биде хуманитарна, може да се донесат и некои апарати, не мора да ги носите најскапите, но колку да има некои да можат посетителите и да пробаат некоја фотографија да направат.
со посебни совети, за светло, кадар, композиција и слично. значи како мал к*рс за оние кои ќе бидат заинтересирани, како показна вежба.
самата популаризација на фотографирањето ќе придонесе за помасовно и почесто дружење.
ако тоа е и целта на овој форум, а и сајт комплетно.
Јас сум мајстор!

Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)
Кон врв
Parki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Март.2006
Локација: New Zealand
Поени: 112
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Parki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Август.2007 во 16:57
The trouble with life is you're halfway through it before you realize it's a "do it yourself" thing.

Go pozdravuvam i podrzuvam podvigot za "ke se reklamiraat no i ke ne reklamiraat"големо%20гушкање

Dokolku sluchajno pobedam i dobijam stotina iljadi denari трепкање bez razmisluvanje gi trosham na Beta Idividi бакнеж

For every action, there is an equal and opposite government program.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sanja84 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Август.2007 во 17:47
jeeeeeee голема%20насмевказабава

Кон врв
Mire Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2005
Поени: 1594
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Август.2007 во 21:53
Originally posted by Janus Janus напиша:

Sofie, amen to that.
Jas kolku sto svativ, idividi organizira izlozba na najdobro ocenetite 150 fotki poslednata godina. I sto sega tuka ne e jasno? Da, i jas smetam deka imam mnogu podobri od onie sto vlegle vo selekcija, ama vie ste mi gi izglasale tie. I tolku. Idividi go napravil sajtov, go odrzuva, trosi bandwidht, resursi... se toa besplatno. Organizira sega printanje fotki, zakup na prostor, verojatno i katalog, i kampanja, ama... ne bilo transparentno. Sto ima voopsto ne jasno? Ke se reklamirale!!! Pa ne, kreteni se, koi za crnite ni oci ke frlaat pari po nas, bez za toa da si napravat normalen PR... Get real. Jas licno sum mnogu blagodaren za idejata.
P.S. Samo svrtete ja stranicata... Pod koi uslovi objavuvate na stranava fotki? Vie gi objavuvate, gi ocenuva koj stigne, a za toa vreme okolu niv se motaat reklami... I, kaj e razlikata? So seta pocit za potrosenoto "mastilo", mislam deka raspravava e bezpredmetna. Jasno deka nekoi od nas ke imaat problem so postavuvanje na fotki na izlozba koi ne se bas za na golem print, a dobile 200 boda zatoa sto avtorot naokolu podelil 400, ama toa e real-life - patot do slavata e trnliv (ova e bar easy way, ima i mnogu poteski i pozarazni patista ;-)
No hard feelings, normalno. Ova e samo dobronamerno docnovecerno razmisluvanje...

AMEN!

Vo krajna linija, so ogled na cenata sto ja placame, dovolno e sto sekoj go ima izborot dali ce gi isprati baranite fotografii. Pa ne ni gi ukradoa za da napravat izlozba pa tolku frka da se diga.

Duri povece, ne veruvam deka nekoj bi vi napravi lproblem dokolku ako nekoja od onie koi vi gi izbrale, ne vi se dopadja i ne ja ispratite, a gi ispratite samo onie koi mislite deka ce ve pretstavat vo vistinsko svetlo.

Mislam deka e toa daleku povece od ona za sto sme platile намигнување

Uste samo edna misla koja ne zabelezav nekoj da ja spomne:

Toa sto postavkata ce patuva i ne e taka losa rabota, zarem ne vi se cini deka e toa eden vid na privlekuvanje na javnosta kon fotografijata. Mozebi, samo mozebi, Telekomot e pogolema reklama za fotografijata vo nasava drzava, otkolku obratno.

Za zal takva ni e drzavickata ... ako organizira nesto Telekom, site sakaat da se pojavat, ako se organizira samo nekakva izlozba na fotografii, doadja koj nema druga rabota i e "malku zabegan".
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 11>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.