IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Мистерии и астрологија
  Активни теми Активни теми RSS - Вампири
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Вампири

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 13>
Автор
Порака
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Август.2008 во 16:45
Originally posted by bond....james b bond....james b напиша:

da, mislam deka ja vidov eden i vo-tramvajot

bond, ај не измислувај сега... според книгата на факти на CIA-CICIJA во скопските трамваји нема вампири, има само зомбиња и тоа само на линијата што вози до населбата „Мртовечка Зора„.

Изменето од Majkl - 09.Август.2008 во 17:11
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Август.2008 во 16:59
Originally posted by IQ IQ напиша:

a ciclesta ke bide??? aj te molam, kazi mu na chovekot deka site pechurki ne se zdravi za jadenje

Смеј се, само ти смеј се! Ти си во Финска гледам па можеш да го провериш следниов f u c k t: сведоштвото кое го дале бројни патници на најдолгата тролејбуска линија на светот: Helsinki - Tallin - Skopje од древните времиња меѓу народот позната и како линија „Näkemist Suomi - Terve Balkan" кажуваат дека вампирките кои тие ги сретнале биле цицлести и тоа 100% без силикони.

Инаку печурките што ги јадев таа страшна вечер беа О.К., знам сигурно - бидејќи од интернет беа порачани и исправни според сите стандарди, под етикетата на тегличето „SHROOMS in LSD sauce" имаше печат за квалитет од WHO.

Изменето од Majkl - 09.Август.2008 во 17:01
Кон врв
janeppmk Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 12.Август.2008
Поени: 35
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај janeppmk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Август.2008 во 17:04
Vampirite sega se retki.Gi nema na sekade.sega tie si se vo pekolot a ako ima nekoj vampir na zemjata seuste toa e samo negoviot duh
Кон врв
neo_wmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Angel of Death.

Регистриран: 29.Јуни.2008
Поени: 660
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај neo_wmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Август.2008 во 20:58
Gledam Majkl napisal interesna prikazna, ama ne mi se veruva deka e celosno vistinska. Mozno e da ima vistina ama ima i laga vo prikaznata. Pozdrav
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Август.2008 во 21:03
...znam samo deka Majkl bi bil dobar pishuvac na prikazni koi so vnimanie ke gi citamголемо%20гушкање... od vampiri ne se plasham...ama poarno da ne gi sretnamзагриженост...
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај janeppmk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Август.2008 во 13:18
Ejmajkl me interesira da ne imas napisano nekoja kniga pa da ja kupam...Inace prikaznava ti bese interesna......Sekoja cest    sepak vampiri ne postojat...ne denes vo 21 vek
Кон врв
neo_wmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Angel of Death.

Регистриран: 29.Јуни.2008
Поени: 660
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај neo_wmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Август.2008 во 13:45
Sto ima vrska koj vek e. I vo 30 vek da e ako gi imalo pak ke gi ima. Pozdrav
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај janeppmk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Август.2008 во 16:04
Sakam da kazam deka mislam oti sega ne postojat vampiri oti veke se izumreni mozebi ima po nekoj ama neznam i nemam videno dosega.....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Август.2008 во 22:32
Originally posted by neo_wmaster neo_wmaster напиша:

Gledam Majkl napisal interesna prikazna, ama ne mi se veruva deka e celosno vistinska. Mozno e da ima vistina ama ima i laga vo prikaznata. Pozdrav

А што е според тебе лага во приказната конкретно? А што вистина?

Секако, приказната е само приказна - мислам дека е очигледно: во Скопје немало и засега нема тролејбуси(а поекономични се од трамвајите, не треба да се прекопуваат улици за шини, лесно совладуваат нагорници и тн.), во Македонија има волци, ама не и во близина на Бутел за да можат да се чујат како „завиваат во далечина„; полицијата би направила барем записник освен ако таткото на вампирката не е политички влијателна личност; штом се колнам во Стокер и велам Дракула да умре ако лажам - значи е приказна. Романскиот тиранин Влад Цепеш познат и како Гроф Дракула кој брутално се пресметуваше со Турците османлии е со векови мртов, а Стокер живеел во 19 век само го искористи тоа мешајќи го со верувањата од разни народи во натприродни суштества - крвопии и стана така автор на романот „ДРАКУЛА„ кој беше филмуван најмалку 3-4 пати, меѓу другото како германскиот црно-бел бе з звук филм „Носферату„(филмот имаше 70`те и свој римејк со полскиот актер Клаус Кински)и ДРАКУЛА на Френсис Форд Копола.

Originally posted by mamamd mamamd напиша:

...znam samo deka Majkl bi bil dobar pishuvac na prikazni koi so vnimanie ke gi citam...

Благодарам на комплиментот, ама приказнава е тежок шунд со (ненамерно) украдени украсни елементи од Рацин и Николоски(од „Ленка„ и приказната за смртта на Г.Делчев) Се сомневам дека М.Цепенков би ја вклучил во својата вапирска збирка(каде ја има и Вапирот од Орид)

Originally posted by janeppmk janeppmk напиша:

Ejmajkl me interesira da ne imas napisano nekoja kniga pa da ja kupam...Inace prikaznava ti bese interesna......Sekoja cest sepak vampiri ne postojat...ne denes vo 21 vek

Како бре не постојат?! Па кај живееш ти? Те лажат нашите политичари... Секако дека не постојат, освен можеби терминот енергетски вампири но тоа нема врска со лук, Дракула, крв и сл. има врска со современа психологија, имаше таква тема на подфорумов Мистерии - иако тој тип на „вампири„ не се никаква мистерија туку жив оток и досада.

Кон првото прашање: Имам преведувано некои раскази, напишав едно недовршено сценарио за „Апсењето на Александар Македонски„, но немам напишано книга, но ми даваш интересна идеја.

Изменето од Majkl - 19.Август.2008 во 22:45
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај janeppmk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Август.2008 во 09:38
hehe ok se izvinuvam na toa sto go kazav deka vampiri ne postojat..Iskreno da kazam deka postojat..i prikaznata sto ja napisa mozes navistina da ja dades vo kniga..jas odma bi ja kupil knigata..pozz
Кон врв
Spejs Nigrutin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Септември.2008
Локација: Macedonia
Поени: 74
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Spejs Nigrutin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2008 во 20:42
многу гледате филмови со дракула и слично
|живи живот свој и заеби све око себе|
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај janeppmk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Октомври.2008 во 19:15
Originally posted by Spejs Nigrutin Spejs Nigrutin напиша:

Ok kopga ke vidis vampir i ke se isplasis premnogu togas nie nema da ti veruvame
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2008 во 01:21

Ok kopga ke vidis vampir i ke se isplasis premnogu togas nie nema da ti veruvame

А ти... си видел вампир?...збунетост
Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2008 во 02:07
Originally posted by anastea anastea напиша:

А ти... си видел вампир?...збунетост

ак не видел сеа ќе му пратам ја еден од чираците па да вииме дал има ил нема и дал се плаши ил не се плаши
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 13>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,797 секунди.