|
Најубавите стихови во Библијата |
Внеси реплика | страница <1 7071727374 98> |
Автор | |
Blagoj_s
Сениор Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
УПАТСТВА ЗА ХРИСТИЈАНСКИ НАЧИН НА ЖИВЕЕЈЊЕ
Тит 2 1 А ти, пак, зборувај го она што се согласува со здравото учење: 2 старците да бидат трезвени, целомудрени, чисти, здрави во верата, во љубовта, во трпението; 3 старичките, исто така, да живеат како што им прилега на светии - да не клеветат, да не се предаваат на многу вино, да учат за добро, 4 за да ги вразумуваат невестите да ги сакаат мажите свои и децата свои; 5 да бидат целомудрени, чисти, добри домаќинки, благи, покорни на своите мажи, та да не се хули словото Божјо. 6 Исто така, советувај ги младежите да бидат чесни, 7 а во се претстави се сам како образец на добри дела, покажувајќи чистота на учењето, нерасипаност, чесност: 8 Слово здраво, без укор, та да се посрами противникот, бидејќи не ќе има да рече ништо лошо за нас. 9 Советувај ги слугите да ги слушаат своите господари, да им угодуваат во се, не повраќај им; 10 да не крадат, туку во се да покажуваат добра верност, та науката на нашиот Спасител, Бога, да ја украсуваат во се. |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мудроста е сјајна и неизминлива, допушта лесно ја видат оние што ја сакаат, и допушта лесно да ја најдат оние што искрено ја бараат. Мудрост. 6:12 ... Изменето од spiros - 02.Јуни.2013 во 01:44 |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Пословици 4
23 А над сè чувај го своето срце, зашто животот извира од него. 24 Држи ја далеку од себе лажливата уста, и оддалечувај ги од себе измамливите усни. 25 Нека твоите очи гледаат право напред, и нека твојот поглед биде секогаш прав. 26 Внимавај на патеката по која одиш, и нека сите твои патишта бидат постојани. 27 Не свртувај ни десно ни лево; држи ја својата нога далеку од злото. |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кој Мудроста БОЖЈА ја бара од рано утро, нема да се измачува, зашто ќе Ја најде како седи пред неговата врата. Оти и самата мисла за Неа – совршенство е за разумот, а кој бдее заради Неа, брзо од грижи ќе се ослободи. Таа самата оди наоколу и ги бара достојните за себеси; доброволно им се јавува на нивните патишта, со нив се среќава при секоја мисла. Мудрост. 6:14 Изменето од spiros - 02.Јуни.2013 во 22:15 |
|
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Волјата на мојот Отец е: секој што ќе Го види Синот и поверува во Него да има живот вечен, и Јас ќе го воскреснам во последниот ден.” Ев. Јован 6:40 |
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да, вака зборува Господ, Творецот на небесата - Тој е Бог - Кој ја вообличи и ја создаде земјата, Кој ја зацврсти и не ја создаде пуста, туку ја вообличи за живеење: „Јас Сум Господ и нема друг.
Исаија 45:18 Заради Господовите добрини не сме уништени, Неговите милости никогаш не престануваат. Плач Еремиин 3:22 |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јеремија 9
23 Така вели Господ: мудриот да не се фали со мудроста своја, силниот да не се фали со силата своја, богатиот да не се фали со богатството свое. 24 А *кој се фали, нека се фали со тоа, дека Ме разбира Мене и дека знае оти Јас сум Господ, Кој покажува милост, суд и правда на земјата; оти само тоа е благоугодно пред Мене, вели Господ |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас Сум Патот, Вистината и Животот; никој не може да дојде при Отецот, освен преку Мене! Ев. Јован 14:6 Изменето од spiros - 05.Јуни.2013 во 01:42 |
|
|
Klara-D
Сениор Регистриран: 03.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 2671 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Еве, доаѓа со облаците и ќе Го види секое око, и оние, кои Го прободоа, и сите земни племиња ќе заридаат за Него. Да, амин!
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
11 ”Достоен си, Господи и Боже наш, да ја примиш славата, и честа и силата, зашто Ти си создал сè, и заради Твојата волја суштествува сè и е создадено.”
==Откровение 4:11 ; Библија== |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
ИСАИЈА 42
8 Јас сум Господ, тоа е Моето име, и нема да ја дадам славата Своја на друг, ниту честа Своја на идоли. |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Klara-D
Сениор Регистриран: 03.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 2671 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Блажен е кој чита и блажени се кои ги слушаат зборовите на пророштвото и го пазат напишаното во него, зашто времето е близу.
ОТКРОВЕНИЕ НА ЈОВАН
Глава 1 |
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мојот Бог го испрати својот ангел и им ја затвори устата на лавовите, така што тие не ме повредија, оти јас излегов пред Него чист, па и пред тебе, царе, не сум извршил никаков престап. Пр. Даниил 6:22 Изменето од spiros - 07.Јуни.2013 во 18:45 |
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
2 ТИМОТЕЈА 3
1 А ова знај го: во последните денови ќе настанат тешки времиња, 2 зашто луѓето ќе бидат саможиви, среброљупци, самофалци, горделиви, хулители; непокорни на родителите, неблагодарни, несвети; 3 без природна љубов, непомирливи, клеветници, невоздржани, жестоки, непријатели на доброто, 4 предавници, избувливи, надуени, повеќе сластољубиви, а не богољубиви, 5 кои имаат изглед на побожност, а се одрекле од нејзината сила; отстранувај се и од нив! 6 Зашто од нив се оние кои се вовлекуваат во куќите и ги измамуваат простите жени натоварени со гревови, кои се водени од различни страсти, 7 кои учат секогаш, а никогаш не можат да дојдат до познавањето на вистината. 8 И како што Јаниј и Јамвриј му се спротивија на Мојсеј, така и овие и се противат на вистината, луѓе со изопачен ум, отфрлени во обѕир на верата. 9 Но нема да напредуваат веќе, зашто нивното безумие ќе се открие пред сите, како што се откри и на оние двајца. |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Внеси реплика | страница <1 7071727374 98> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |