IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Најубавите стихови во Библијата
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Најубавите стихови во Библијата

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7071727374 98>
Автор
Порака
Blagoj_s Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 28.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 3057
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2013 во 10:26
УПАТСТВА ЗА ХРИСТИЈАНСКИ НАЧИН НА ЖИВЕЕЈЊЕ

Тит 2

1 А ти, пак, зборувај го она што се согласува со здравото учење:
2 старците да бидат трезвени, целомудрени, чисти, здрави во верата, во љубовта, во трпението;
3 старичките, исто така, да живеат како што им прилега на светии - да не клеветат, да не се предаваат на многу вино, да учат за добро,
4 за да ги вразумуваат невестите да ги сакаат мажите свои и децата свои;
5 да бидат целомудрени, чисти, добри домаќинки, благи, покорни на своите мажи, та да не се хули словото Божјо.
6 Исто така, советувај ги младежите да бидат чесни,
7 а во се претстави се сам како образец на добри дела, покажувајќи чистота на учењето, нерасипаност, чесност:
8 Слово здраво, без укор, та да се посрами противникот, бидејќи не ќе има да рече ништо лошо за нас.
9 Советувај ги слугите да ги слушаат своите господари, да им угодуваат во се, не повраќај им;
10 да не крадат, туку во се да покажуваат добра верност, та науката на нашиот Спасител, Бога, да ја украсуваат во се.
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2013 во 01:43

Мудроста е сјајна и неизминлива, допушта лесно ја видат оние што ја сакаат,
и допушта лесно да ја најдат оние што искрено ја бараат.

Мудрост. 6:12 ...

Изменето од spiros - 02.Јуни.2013 во 01:44
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2013 во 10:19
Пословици 4

23 А над сè чувај го своето срце, зашто животот извира од него.
24 Држи ја далеку од себе лажливата уста, и оддалечувај ги од себе измамливите усни.
25 Нека твоите очи гледаат право напред, и нека твојот поглед биде секогаш прав.
26 Внимавај на патеката по која одиш, и нека сите твои патишта бидат постојани.
27 Не свртувај ни десно ни лево; држи ја својата нога далеку од злото.
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2013 во 22:14

Кој Мудроста БОЖЈА ја бара од рано утро, нема да се измачува, зашто ќе Ја најде како седи пред неговата врата.
Оти и самата мисла за Неа – совршенство е за разумот, а кој бдее заради Неа, брзо од грижи ќе се ослободи.
Таа самата оди наоколу и ги бара достојните за себеси; доброволно им се јавува на нивните патишта, со нив се среќава при секоја мисла.

Мудрост. 6:14

Изменето од spiros - 02.Јуни.2013 во 22:15
in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2013 во 22:57

Волјата на мојот Отец е: секој што ќе Го види Синот и поверува во Него да има живот вечен,
и Јас ќе го воскреснам во последниот ден.”

Ев. Јован 6:40

in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јуни.2013 во 10:52
Да, вака зборува Господ, Творецот на небесата - Тој е Бог - Кој ја вообличи и ја создаде земјата, Кој ја зацврсти и не ја создаде пуста, туку ја вообличи за живеење: „Јас Сум Господ и нема друг.

Исаија 45:18

Заради Господовите добрини не сме уништени, Неговите милости никогаш не престануваат.

Плач Еремиин 3:22
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2013 во 10:41
Јеремија 9

23 Така вели Господ: мудриот да не се фали со мудроста своја, силниот да не се фали со силата своја, богатиот да не се фали со богатството свое.
24 А *кој се фали, нека се фали со тоа, дека Ме разбира Мене и дека знае оти Јас сум Господ, Кој покажува милост, суд и правда на земјата; оти само тоа е благоугодно пред Мене, вели Господ
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2013 во 01:39

Јас Сум Патот, Вистината и Животот;
никој не може да дојде при Отецот, освен преку Мене!

Ев. Јован 14:6

Изменето од spiros - 05.Јуни.2013 во 01:42
in Time & Eternity!

Кон врв
Klara-D Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Март.2011
Поени: 2671
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај Klara-D Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2013 во 10:40

Еве, доаѓа со облаците и ќе Го види секое око, и оние, кои Го прободоа, и сите земни племиња ќе заридаат за Него. Да, амин!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јуни.2013 во 14:06
11 ”Достоен си, Господи и Боже наш, да ја примиш славата, и честа и силата, зашто Ти си создал сè, и заради Твојата волја суштествува сè и е создадено.”

==Откровение 4:11 ; Библија==
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јуни.2013 во 10:13
ИСАИЈА 42

8 Јас сум Господ, тоа е Моето име, и нема да ја дадам славата Своја на друг, ниту честа Своја на идоли.
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Klara-D Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Март.2011
Поени: 2671
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај Klara-D Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јуни.2013 во 10:35

Блажен е кој чита и блажени се кои ги слушаат зборовите на пророштвото и го пазат напишаното во него, зашто времето е близу.

ОТКРОВЕНИЕ НА ЈОВАН
Глава  1                    
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јуни.2013 во 18:45

Мојот Бог го испрати својот ангел и им ја затвори устата на лавовите,
така што тие не ме повредија, оти јас излегов пред Него чист,
па и пред тебе, царе, не сум извршил никаков престап.

Пр. Даниил 6:22    

Изменето од spiros - 07.Јуни.2013 во 18:45
in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2013 во 10:59
2 ТИМОТЕЈА 3

1 А ова знај го: во последните денови ќе настанат тешки времиња,
2 зашто луѓето ќе бидат саможиви, среброљупци, самофалци, горделиви, хулители; непокорни на родителите, неблагодарни, несвети;
3 без природна љубов, непомирливи, клеветници, невоздржани, жестоки, непријатели на доброто,
4 предавници, избувливи, надуени, повеќе сластољубиви, а не богољубиви,
5 кои имаат изглед на побожност, а се одрекле од нејзината сила; отстранувај се и од нив!
6 Зашто од нив се оние кои се вовлекуваат во куќите и ги измамуваат простите жени натоварени со гревови, кои се водени од различни страсти,
7 кои учат секогаш, а никогаш не можат да дојдат до познавањето на вистината.
8 И како што Јаниј и Јамвриј му се спротивија на Мојсеј, така и овие и се противат на вистината, луѓе со изопачен ум, отфрлени во обѕир на верата.
9 Но нема да напредуваат веќе, зашто нивното безумие ќе се открие пред сите, како што се откри и на оние двајца.
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7071727374 98>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.