IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - ВМРО-ДПМНЕ или СДСМ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ВМРО-ДПМНЕ или СДСМ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6970717273 95>
Прашање: Vmro ili Sdsm ???
Одговор Гласови Статистика
104 [46,64%]
105 [47,09%]
14 [6,28%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
Schatzii Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Мај.2010
Локација: Germany
Статус: Офлајн
Поени: 10600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Schatzii Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Мај.2011 во 21:41
кај мене немаат поминато ни едните ни другите
само телефонски, ама ги откачив на фин и културен начинголема%20насмевка
Dream what you want to dream;
Go where you want to go;
Be what you want to be,
because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Мај.2011 во 10:35
Originally posted by vmro1990 vmro1990 напиша:

pajser човекот си агитира за СДСМ. Нема тука ништо чудно, чистокрвен сдсмовец.

Мислам дека луѓето кои се “чистокрвни“ СДСМовци или ВМРОвци се за респект од едноставна причина што тоа е нивниот избор.
За жалење се оние кои скандираат од кај што дува ветерот (односно функциичката и личниот профит):
-Љупчо војвода-  Љубчо бугарски предавникзбунетост
-Брат Љубе-гордост наша- Љубе предавникузбунетост
Бранко...Бранко...- Никола... Николазбунетост
Се прашувам како ќе го нарекуваат Груевски ако недај боже се узнае нешто за неговото работењезбунетост

Кон врв
Орка Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2008
Поени: 44580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Мај.2011 во 12:49
Од првите избори во Р.Македонија немав отидено само на првиот(оти бев малолетен)
Имам гласано за СДСМ кога победи,гласав последниве два пати и за ДПМНЕ
Ова ќе бидат вторите избори кои ќе ги пропуштам у државава

предизвик од игри
Кон врв
MyWay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Регистриран: 05.Септември.2008
Локација: Aruba
Поени: 23914
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Мај.2011 во 12:53
а да не ги пропуштиш голема%20насмевка

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Мај.2011 во 13:43
По нашки то се вика "селото гори,бабата се чешла" ,демек и за едните и за друѕите

Изменето од Gorazd777 - 25.Мај.2011 во 13:43
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Мај.2011 во 14:30
Ne propushtajte glasanje bidejki taka samite se odreknuvate od vasheto neotugjivo pravo da odluchite za vashata idnina i idninata na tatkovinata.

A potoa... so koe pravo kje gi kritikuvate pobednikot i onie shto glasale za nego ?
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Мај.2011 во 19:41
me zabokle mene za moeto neotugjivo pravo,
...koga ke vidam kakvi se majmuni i goveda ( pa i zenki od niv!),

...se kandidiraat i se....biraat!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Мај.2011 во 19:44
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Ne propushtajte glasanje bidejki taka samite se odreknuvate od vasheto neotugjivo pravo da odluchite za vashata idnina i idninata na tatkovinata.

A potoa... so koe pravo kje gi kritikuvate pobednikot i onie shto glasale za nego ?
неотуѓиво право е и некој да ми го исполни тоа што ми го ветил и да се потри да направи барем нешто добро, неотуѓиво право е на сите нови избори да имаме нови луѓе, а не истите кои треба да се каменуваат на плоштад...
кажи ми како да гласам кога сите на листата на кандидати се веќе испробани и видени, како може да му верувам на некој кој веќе неколку пати ме заебал?
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Мај.2011 во 21:17
Se nablizuva 4 juni, den za glasanje na nas od dijasporata, so merak uste ednas ke glasam protiv komunjarskata zaostavstina vo MK.

Sto pati sum rekol, za Kunta Kinte ke glasam ako treba samo ne za rosaviot i negovata banda.
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Мај.2011 во 22:22
Originally posted by brza brza напиша:

me zabokle mene za moeto neotugjivo pravo,
...koga ke vidam kakvi se majmuni i goveda ( pa i zenki od niv!),

...se kandidiraat i se....biraat!

па ти не мора да гласаш за никого
излези и стави еден голем икс преку цело гласачко ливче...и чиста работа
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Мај.2011 во 22:50
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

кажи ми како да гласам кога сите на листата на кандидати се веќе испробани и видени, како може да му верувам на некој кој веќе неколку пати ме заебал?

Гласал ти не гласал-тие ќе добијат гласови. Да видиш дивно чудо кога станува збор за нивни плати, за нивни бенифиции, единствени се и нема поделби на опозиција и позиција.
Денеска од една пријателка подразбрав дека и едните и другите си поднаместија свои роднини за во изборните комисии кои ке дежураат на кутиите за гласање на дијаспората.
На цел глас Кондарко зборува за административците тука-кој биле, чиви роднини биле а молчи ко гроб за оние на кои ќе им се плати папрено.Ни зуц ни муц на кој пратеник, министер се роднини, братучеди, како баш нив ги извлекол компјутерот????збунетост
Молчат и нигде ги нема иако народ знае дека си ја редат се да им остане во кругот-нивните од фамилиите нека лапнат странски дневници. Недај боже да прогледа некоја сиротиња ем да види странство ем да земе некоја девизичка.

Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2011 во 01:53
Originally posted by Zeksi71 Zeksi71 напиша:

Se nablizuva 4 juni, den za glasanje na nas od dijasporata, so merak uste ednas ke glasam protiv komunjarskata zaostavstina vo MK.Sto pati sum rekol, za Kunta Kinte ke glasam ako treba samo ne za rosaviot i negovata banda.

Види вака,пријателе ,како и да гласаш пак че гласаш за комунисти,па и Дафи дак е комуниста,само преку цилета од ДА дојде кај Љубчота,а сеа е само ко Сарафов на чело на партијата.
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
prilepcanec pp Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 24.Јануари.2009
Поени: 73
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај prilepcanec pp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2011 во 08:36
barase duel branko za da mozi tamu da si se dokazuva so ljuBco koj e pogolema budala a koj e pijanica i narkoman ,a sega vovede i nova "disciplina" pogolem e*ac na zeni od stecajci.sekoja cest "pretsedatele" naj jak si

po kojznae koj pat vistinskoto lice ama prv pat na vakov vulgarno-mizeren nacin.VREME E DA GO SNEMA OD POLITICKAVA SCENA e*acov haha (kolku samo bese pijan hah).i ovaa gnasa ja bara doverbata na narodot??? pa ako ima budali neka glasaat
Кон врв
ljoce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Мај.2011
Локација: Macedonia
Поени: 197
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ljoce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2011 во 10:48
Пратам политика и затоа не сум ни за ВМРО ни за СДС.Жалам што не можам да гласам на пршањево. Истото се случува и со изборите , кога конечно ќе гласа Македонецот за личности а не за партија? Партиите би требало да бидат институции за катапултирање политичари на политичка сцена и одредени ЛИЧНОСТИ да се соберат во група поради програма која ја замислуваат на сличен начин. Не сакам да гласам за институција сакам да гласам за поединец .Да заокружам име и презиме на "поштен" политичар.
Се што било,поминало и се што ќе биди ќе помини.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6970717273 95>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.