|
Кој ја присвојува историјата? |
Внеси реплика | страница <1 56789 147> |
Автор | ||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е убаво. Тој се сметаше и за србин.... Али еве ќе ти одговорам..Тоа било во времето на Цар Борис 3 фашистот кој владеел со Македонија И Лазар Колишевски се прогласил за бугар, но откако бил фатен од бугарските власти, а Лазо бил комунист, и многу многу бугарите во тоа време не ги мирисаа комунистите или со еден збор. Ако си комунист СМРТ.. И на крај овој за да избегне смртна казна се прогласи за бугарин..и добил помилување од Цар Борис 3 А и мислам дека Киро Глигоров се има прогласено за бугар токму поради тоа... За да избегне смртна казна.... Изменето од Vladimir88 - 12.Март.2008 во 15:39 |
||
Tome1
Група Регистриран: 28.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 56 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I eto ti originalot na stenopisot-poveli i procitaj-sto pisuva za nego za Samuil i vojskata mu--bugari ili makedonsici ? Eto ti go originalot.Save as vo kompjutarot-iposle uvelici go mnog pati-i procitaj
http://img164.imageshack.us/img164/6089/carsamuil06xo2.jpg Sakam Skopsko Изменето од Tome1 - 12.Март.2008 во 15:50 |
||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Зборот "Bolgaroi" "Bolgaroi" indicates only the cultural level of the people Во тоа време зборот Бугар имало друго значење.... Дали си ја видел мапата на Василиј 2??? |
||
Tome1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ovoj dokument e original na bugarin od Makedono-Odrinskoto Opulcenie-original-pravi bugari-od predi 100 i poveke godini
http://img164.imageshack.us/img164/7320/14svidetelstvojblagoevgi9.jpg Sakam Skopsko |
||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Добро и?? Сме имале срби сме имале бугари, сме имале и МАКЕДОНЦИ, сме имале грци.. Сега што да правам..... Убаво... |
||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tatko mi posle raspadot na jugoslavija ostana vo Srbija kako vojnolice so visok cin.
Toj e Makedonec , megutoa zivee vo Srbija ,sto e on Tomce spored tvojata bugarska logika. Изменето од Македон - 18.Декември.2009 во 19:36 |
||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Од кај знаеш бе Култузин можеби Томе..си се сомнева во својот идентитет......
Може да е еден од тие бугари кои одат по форумите македонски и сакаат да ја чујат и нашата страна зошто имаат сомнежи Изменето од Vladimir88 - 12.Март.2008 во 16:16 |
||
Tome1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Spored mojta bugarska logika sekoj moje da bide kakovto saka-srbin,ciganin,grk..albanec...aborigen...negar... Samo neka ne pravi kako sebe i makedonskite prerodbenici od Ilindensko vreme,da ne pravi kako sebe si makedonskite vojvodi,... car Samuil.....da ostavi bugarskata istorija vo Makedonija spokojno da si bide vistinska Sakam Skopsko Изменето од Македон - 18.Декември.2009 во 19:41 |
||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ние имаме докази за нив.... Кои се уште појаки од вашите..имаме одговори за се... И од кога тоа ти ја направи сега историјата бугарска.. А не си ја слушнал македонската страна... Значи само бугарската е во право, а македонската не е во право.... Тоа се гледа колку си спремен ти да дискутираш за историјата... Изменето од Македон - 18.Декември.2009 во 19:41 |
||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa ti pusti tekst so Makedonski generali koi sluzele na Bugarskata armija. Spored vasata logika na asimiliranje i kradenje na tugo ,togas site vo Tursko koi bile na funkcija bez razlika Bugari ili Makedonci bile Turci. Toa i vie go pravite ,a toa bilo napraveno i na dedo ti kako sto ti rekov veke. Ne e vazno kaj si bil general, vazno e kakva krv vo tebe tece i sto osekas. Zatoa ti vikam spored bugarskata logika tatkomi posle 100 godini ke postane Srbin. Изменето од Македон - 18.Декември.2009 во 19:38 |
||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A za koja armija da dade zakletva koga Makedonija bila porobena i rasparcana. Istoto se odnesuva za Jugoslavija ,kako tatko mi da dade zakletva za Makedonskata armija koga nemase takvo nesto. Samo sto toa neznaci deka ne e Makedonec kako sto vie toa go tolkuvate. Normalno deka i porobenite narodi imale oficeri i nivni predstavnici na povisoki funkcii Изменето од Македон - 18.Декември.2009 во 19:47 |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кој е Македончето а? |
||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Уфф пардон
Проверив, роден е во Солун. |
||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kemal Ataturk e turcin roden vo Solun a se skoluval vo Bitola.
Toa sto e roden i se skoluval vo MAKEDONIJA neznaci deka e Makedonec. Za razlika od vas Tatarite nie ne asimilitame i ne prisvojuvame. Изменето од kultuzin - 12.Март.2008 во 20:36 |
||
Внеси реплика | страница <1 56789 147> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |