IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Скептицизам !
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Скептицизам !

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789>
Автор
Порака
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Статус: Офлајн
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 14:37
Ако сакаш да си тупиш цел ден, повели можеш, темата е само твоја.

Лошо е кога ентузијазмот ќе го изгуби некој човек.

Не ми е битно колку идеи ќе се покажат погрешни, нереализирани, битно ми е една (или повеќе голема%20насмевка) да ја реализирам, ама да вреди.

Само не ми кажувај дека она што го читаш, го разбираш.

P.S. Ако една идеја е реализирана, тогаш таа е остварлива. Тогаш, не гледам дека твојот коментар беше потребен, кога се е веќе јасно што е реализација.

Изменето од Anarchy - 20.Јуни.2010 во 14:38
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 14:41
Originally posted by eptendosadno1 eptendosadno1 напиша:

Сега пишувам според личното искуство .

Немало човек кој имал повеќе идеи од мене , ама буквално опседнат со “ практични решенија “ , “ начин за добра заработка “ и сл.
Реалниот живот ми покажал дека не е се како што сум замислил , дека треба да се престане да се “ ФАНТАЗИРА “ , дека треба да се насочиш во една област , да наоѓаш решенија кога за тоа ќе имаш потреба , кога ќе имаш конкретен проблем .

Еуфоријата ( оптимизмот ) е погубна , не практична .
Скептицизмот е по реален , подоходовен

Vaka mozhe-do nekade :)
Mene ne mi se dopagjaat ekstremnostite... намигнување
Chovek ne treba da prestane da sonuva... no pritoa ne treba da izgubi kontakt so tloto pod nozete :)
t.e. Dali e toa ostvarlivo, i kako? i,
Dali toa navistina mi treba i go sakam?

Кон врв
eptendosadno1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ

Регистриран: 30.Март.2010
Поени: 1149
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 14:46
Originally posted by Kali Kali напиша:

Сега пишувам според личното искуство .

Немало човек кој имал повеќе идеи од мене , ама буквално опседнат со “ практични решенија “ , “ начин за добра заработка “ и сл.
Реалниот живот ми покажал дека не е се како што сум замислил , дека треба да се престане да се “ ФАНТАЗИРА “ , дека треба да се насочиш во една област , да наоѓаш решенија кога за тоа ќе имаш потреба , кога ќе имаш конкретен проблем .

Еуфоријата ( оптимизмот ) е погубна , не практична .
Скептицизмот е по реален , подоходовен
Vaka mozhe-do nekade :)Mene ne mi se dopagjaat ekstremnostite... намигнувањеChovek ne treba da prestane da sonuva... no pritoa ne treba da izgubi kontakt so tloto pod nozete :)t.e. Dali e toa ostvarlivo, i kako? i, Dali toa navistina mi treba i go sakam?

Во реалниот живот секогаш ќе ги решаваш проблемите кои те засегаат . Не вреди да се мисли како до повеќе протеини во исхраната на свињите ( една од моите опсесии , минати )

Изменето од eptendosadno1 - 20.Јуни.2010 во 17:31
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 15:13

Во реалниот живот секогаш ќе ги ги решаваш проблемите кои те засегаат . Не вреди да се мисли како до повеќе протеини во исхраната на свињите ( една од моите опсесии , минати )

Aha...ama dali toa kje bide dovolno za da ne zadovoli? hmmmразмислување

Svinjite go zasluzhuvaat najdobroto!
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 15:27

“ Три пати мери , еднашка сечи “ , е последица на СКЕПИЦИЗМОТ

Ne e tochno.

1. Ne mora da merime, rabotata sigurno kje uspee - optimist

2. Tri pati kje izmerime pred da isecheme - realist

3. Eve i pet pati da merite, kje vidite deka rabotata najverojatno nema da uspee - skeptik

5. Ne si gubite vreme so nikakvi merenje, rabotata ne ja biva - pesimist
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 16:25

Реалист со доза на претпазливост(скепса) .
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 16:45
Aha obavezno...kade go ima toa?
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 17:17
Originally posted by renatax renatax напиша:

2. Tri pati kje izmerime pred da isecheme - realistРеалист со доза на претпазливост(скепса) .

Skepticizam ne e pretpazlivost, tuku somnevanje.

Realistot e pretpazliv i po toa se razlikuva od optimistot.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 17:34
Originally posted by Kali Kali напиша:

Во реалниот живот секогаш ќе ги ги решаваш проблемите кои те засегаат . Не вреди да се мисли како до повеќе протеини во исхраната на свињите ( една од моите опсесии , минати )
Aha...ama dali toa kje bide dovolno za da ne zadovoli? hmmmразмислувањеSvinjite go zasluzhuvaat najdobroto!

Прашање е дали ти ќе можеш да ги задоволиш РЕБОТНИТЕ потреби со твојата досетливост , инвентивност =( ИДЕИ ) .
Скептицизмот секогаш ќе те враќа повторно “ да измериш “ .
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 17:37
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

“ Три пати мери , еднашка сечи “ , е последица на СКЕПИЦИЗМОТ

Ne e tochno.

1. Ne mora da merime, rabotata sigurno kje uspee - optimist

3. Eve i pet pati da merite, kje vidite deka rabotata najverojatno nema da uspee - skeptik

5. Ne si gubite vreme so nikakvi merenje, rabotata ne ja biva - pesimist

Не си разбрал вицот .

Не се мери за да успее работата туку за да пресечеш точно

Изменето од eptendosadno1 - 20.Јуни.2010 во 17:38
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 17:41
А ако успее работата, тоа значи дека си пресекол точно. газење%20од%20смеење

Мајко моја, кои буквалисти, читачи и обрнувачи само на едно зборче постојат на форумов.изненадување
Кон врв
Феникс Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46

Регистриран: 12.Март.2010
Поени: 8143
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Феникс Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 17:44
Originally posted by Anarchy Anarchy напиша:

Мајко моја, кои буквалисти, читачи и обрнувачи само на едно зборче постојат на форумов.изненадување

Ти си изненаден дека постојатзбунетосттоа значи дека си се сомневал, а сомневањето езбунетост
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 17:48
Originally posted by gazela gazela напиша:

Originally posted by Anarchy Anarchy напиша:

Ти си изненаден дека постојатзбунетосттоа значи дека си се сомневал, а сомневањето езбунетост

Не сум изненаден, знам дека постојат. Ако сум бил изненаден, тоа би значело дека не сум знаел.

А бидејќи сум знаел, тоа значи дека ти...хи,%20хи...
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 17:49

- I da presechesh tochno, shansite se deka rabotata nema da uspee - reche skeptikot, hranejki si ja suetata so mislata deka sepak so intelektualiziranje kje im pokazhi na site deka e najmudriot megju niv. Mu beshe mnogu jasno deka ako rabotata ne uspee kje im predochi na site deka bil vo pravo, a ako eventualno uspee kje im kazhe deka toj sepak ne bil pesimist i nikogash ne tvrdel deka nema da uspee.

Egoto zadovolno se smeshkashe na postavenata strategija znaejki deka vo bilo koja situacija, sekogash kje bide vo pravo.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.