IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Трајко Славевски
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Трајко Славевски

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 13>
Автор
Порака
mohikanec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Ноември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mohikanec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2009 во 23:38
ako se sekjavate sindikatot potpisa dogovor so vladata na poslednite predvremeni parlamentarni izbori,a toj dogovor nikade ne e viden,mozebi potpisale samo prazen list.
Кон врв
mileg Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Јули.2008
Поени: 1758
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mileg Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2009 во 01:53
Originally posted by mileg mileg напиша:

[QUOTE=mohikanec] izvini ako te navrediv! jas rabotam vo privaten sektor pa platata ne mi e pokacena celi tri godini,a tebe ako te zgrizil nekoj vo javen sektor togas moze da ti e pokacena platata i imas pravo da go branis Slavevski. a sega na spienje vo 4i30 casot moram da stanam za na rabota.cao!
Ништо не ме навредивте на мене го навредивте на Славески како личност.Тој е интелигентен човек и може да си ја обавува својата работа која му ја дале гражѓаните.[
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2009 во 09:56

[QUOTE=mohikanec] izvini ako te navrediv! jas rabotam vo privaten sektor pa platata ne mi e pokacena celi tri godini,a tebe ako te zgrizil nekoj vo javen sektor togas moze da ti e pokacena platata i imas pravo da go branis Slavevski. a sega na spienje vo 4i30 casot moram da stanam za na rabota.cao!
Ништо не ме навредивте на мене го навредивте на Славески како личност.Тој е интелигентен човек и може да си ја обавува својата работа која му ја дале гражѓаните.[

Значи според тебе: ,,ароганцијата е иста со интеигенцијата?,, мислам дека сепак си во заблуда. Тој со апсолутна ароганција глуми дека врши министерска- државничка функција. Далеку е Славевски од самиот себе а камо ли од функцијата.

,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
nelson Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Регистриран: 11.Октомври.2008
Поени: 6313
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nelson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2009 во 10:17

Originally posted by nelson nelson напиша:

Za mileg!sakam da mi odgovori!

-od 2003 do 2009 za kolku se zgolemeni trosoci za zivot?
- i kolkav e odnosot na platata so trosocite za zivot(potosacka korpa na edno prosecno semejstvo od 4 clena)
vo 200 i 2008/9
Господине нелсон сакам да ви кажам дека во 2003 год работниците зимаа помала плата отколку во 2006,2007и2008.Сега во тие три години а и да ја земеме и 2009 работниците зимаат дупло поголема плата од тогаш.Однсот на плата за оваа год е дупло зголемен од минатата така да едо семејство од 4 члена добро ќе живее со таа покачена плата.

da se slozuvam , platite i penziite se pokaceni, ama ti ne odgovori na moeto prasanje:
kolku se pokaceni trosocite za edno cetvorocleno semejstvo vo istiot period?
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2009 во 10:21
kje ti kazev tocno ama ne mozam zosto jas pravam esap za 5 cleno semejstvo тага
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nelson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2009 во 11:54
tolku ste?
masala, marsale, vreden si,nema sto?
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2009 во 12:02
Kako minister koj go voveduva sistemot BRUTO PLATA  mora da bide deciden deka ne moze da se namaluva platata..
Реформата злоупотребена за да се намалат платите
Работодавците да не ја злоупотребуваат реформата со бруто-плата за да ги намалуваат платите на вработените за толку колку што изнесуваат хранарината и превозот само за да си ги намалат трошоците за придонеси и данок, предупредуваат експертите.Вработените во неколку фирми каде што веќе е поделена јануарската плата, се жалат дека газдите не го вклучуваат износот за хранарина и превоз. Кога во платата ќе се додаде сумата за храна и превоз, се зголемува основицата за наплата на социјални придонеси и персонален данок, а со тоа и трошоците на газдите.

Од Сојузот на синдикатите најавија дека ќе побараат хранарината и превозот задолжително да се вметнат во платите на вработените. Според економските експерти, иако е мал бројот на пресметките поднесени до Управата за јавни приходи, а уште е помал бројот на исплатени плати, сепак може да се заклучи дека работодавците за да ги платат задолжителните социјални придонеси им кратат од платата на вработените.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nelson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2009 во 12:07
i so e tuka cudno? pa ne li bea predupredeni ute pred da go izglasaat zakonot deka ke bide taka! ama koj slusa!
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2009 во 12:21
Naprotiv, se znaeshe tocno deka ne smeat da "burickaat" vo visinata duri se disklutirashe za presmetuvanje  spored normite na republickiot prosek. Pa neli taka vetija koga se shtrajkuvashe vo obrazovanie. Isto taka se molci za nacinot na isplata spored kolektivnite dogovori vo koi koeficientite se namaleni kjuteshkum. Iako seushte se shepoti za ova vistinata kje izleze na videlina koga kje se zemi plata bidejki se pokazuva nekoe namaluvanje od 1000 den kaj platite na vrabotenite so visoko obrazovanie. Dali navistina se namaleni koeficientite kjuteshkum?
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2009 во 12:46
уште ли не ви е јасно дека нема закон кој ќе биде во интерес на работниците и ќе ги штити нив???
немој да ми речете дека не претпоставувавте дека кога ќе се зголемат давачките на работодавците,ќе се намалат платите на работниците.

Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2009 во 12:49
koi RABOTNICI ???????????????? ................
Кон врв
mileg Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Јули.2008
Поени: 1758
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mileg Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2009 во 12:59
Originally posted by Andjelina Andjelina напиша:

уште ли не ви е јасно дека нема закон кој ќе биде во интерес на работниците и ќе ги штити нив???немој да ми речете дека не претпоставувавте дека кога ќе се зголемат давачките на работодавците,ќе се намалат платите на работниците.
не претпоставувавте дека кога ќе се зголемат давачките на работодавците,ќе се намалат платите на работниците
Анџелина оваа реченица ми провоцираше да ви мреплицирам.
Сакам да кажам дека пред 2006 год се зимаше помала плата а сег тие две години се зима дупло поголема плата.
Овој пример покажува како Славески се бори за работниците да добиваат поголема плата а одозгора тие бараат оставка од него заради некои глупости.
Кон врв
mohikanec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Ноември.2008
Поени: 129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mohikanec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2009 во 20:28
odete na biznis i videte deka uste vo dekemvri kazuvav deka bruto plata e cista farsa i deka rabotnicite gubat.vo site privatni firmi ekspresno se napravija novi sistematizacii,kolektivnite dogovori se izmenija bez da znaat rabotnicite,na rabotnicite im se dadoa novi dogovori za rabota kade sto eden masinski inziner koj imase rabotno mesto soodvetno na obrazovanieto sega ima rabotno mesto so sredna skola za da mozat gazdite da plakjaat pomalku davacki.no site si kjutat zatoa sto se borat za gol zivot.aj da vidime dali UJP kje go proveri ova i kje gi kazni rabotodavcite.seto ova e maslo na ekspertot Slavevski,odma da si dade ostavka.
Кон врв
Pacifist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: Switzerland
Поени: 1618
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2009 во 20:47

Originally posted by Andjelina Andjelina напиша:

уште ли не ви е јасно дека нема закон кој ќе биде во интерес на работниците и ќе ги штити нив???немој да ми речете дека не претпоставувавте дека кога ќе се зголемат давачките на работодавците,ќе се намалат платите на работниците.
не претпоставувавте дека кога ќе се зголемат давачките на работодавците,ќе се намалат платите на работниците
Анџелина оваа реченица ми провоцираше да ви мреплицирам.
Сакам да кажам дека пред 2006 год се зимаше помала плата а сег тие две години се зима дупло поголема плата.
Овој пример покажува како Славески се бори за работниците да добиваат поголема плата а одозгора тие бараат оставка од него заради некои глупости.
pred 3-4 godini imavme inflacija od 2-3 % ...ovaa godina imamve inflacija od 10 % ... taka da realnite plati ostanale isti a mozebi i se namalile...
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 13>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.