IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Самоубиство
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Самоубиство

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6162636465 84>
Автор
Порака
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2012 во 00:54
Па ако немаме за што да разговараме ондак и да не се мачиме да ја продолжуваме оваа дебата затоа што муабетов не се сведува на она што го бара темата всушност... односно, ај заеби! намигнување

А ако не сакаш да разговараш со мене... тоа е едноставно, можеш да одбереш и да не ми реплицираш намигнување
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
LiDivio Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор

Регистриран: 19.Мај.2010
Поени: 7265
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LiDivio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2012 во 08:57
Originally posted by zagor zagor напиша:

Проблемите со самоубиство само ги префрлаш на останатите...и со самата постапка за жал кај нас само се докажува немоќта за справување со самиот живот.

затоа и велам..самоубиство без трага...ај да ги видам сега...бидете незнајни херои.

Тоа значи дека тие незнајни херои живеат за другите, а не за себе. Можеби нема да се самоубијат физички, но тие се веќе мртви. Треба во животот да почнат да размислуваат и за себе и да се ОБИДАТ да си го решат проблемот заради себе. Од каде знаат тие дека толку им значат на другите за целиот живот да го поминат заради некој друг? Никој не одговара за никого. Секој одговара за себе и своите постапки.
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2012 во 10:12

..да,не само за себе,туку и за другите.Маргинализирање на овој факт води кон обезличување на личноста и опасност за опстанок на човештвото.Разликите се појавуваат отпосле..во почеток сите сме исти.

Животот не си си го подарил сам на себе,еве да не кажам друг ама Бог ти го подарил...па редно е по мое,и тој да пресудува.Нелогично е да се посегнува по животот на друг,ниту по својот..оти не си поголем од Бог.А ако посегнеш по својот,редно би било и трагите да се избришат.

Безредието создава анархија..ЕДЕН(битие по дух и тело) е почеток на животот на земјата. Униформираност на групата наметната од средината и управувањето во општеството е пречка за тој ЕДЕН за својата  основата цел ..да живее слободно и разумно.Отргнување и игнорирање на овие процеси е само прочистување на духовното и чист поглед кон земскиот живот избегнувајќи ги при тоа алтернативите во тек,кој демнат како големи грешки и опсност за опстанок на човештвото... 

...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
LiDivio Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор

Регистриран: 19.Мај.2010
Поени: 7265
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LiDivio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2012 во 10:38
Во право си, не само за себе туку и за другите. Ова важи за оние кои не ни помислуваат за самоубиство. НО, тука зборуваме за личности кои се НА РАБОТ да си го одземат животот. За нив попрво ќе важи не само за другите туку и за себе.

Ако некој потенцијален самоубиец отиде на психијатар, тоа го прави заради СЕБЕ, а не заради другите. Оној кој продолжува да се измачува без да си помогне себе си (а не се самоубива), тоа го прави заради другите.
Кон врв
LGBT Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Март.2012
Поени: 114
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LGBT Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2012 во 11:10
Па имам неколку обиди за самоубиство, дури и сега едвај се држам на нозе но се надевам дека ќе успеам да излезам од оваа ситуација.
It's like in a dream where you want to die but in this dream you just burn inside..
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2012 во 11:35
Originally posted by LGBT LGBT напиша:

Па имам неколку обиди за самоубиство, дури и сега едвај се држам на нозе но се надевам дека ќе успеам да излезам од оваа ситуација.
It's like in a dream where you want to die but in this dream you just burn inside..

Чувај се... верувај ми дека после дождот сонце иде. Ако некогаш ти треба слободно испукај се тука или отвори се некому со кого се осеќаш комотно да зборуваш, но не откажувај се. Уште многу работи те чекаатголемо гушкање
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
LGBT Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Март.2012
Поени: 114
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LGBT Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2012 во 11:53
Originally posted by ekszi88 ekszi88 напиша:

Originally posted by LGBT LGBT напиша:

Чувај се... верувај ми дека после дождот сонце иде. Ако некогаш ти треба слободно испукај се тука или отвори се некому со кого се осеќаш комотно да зборуваш, но не откажувај се. Уште многу работи те чекаатголемо гушкање

Полека полека се отворам со тебе, затоа што не можам да зборувам за овие работи во реалноста.. дури и кога зборував со психијатар дткав, а и не бев во можност да кажам се што ми се случува. Кажав но во некоја намалена форма, затоа што некои чувства и не знам како да ги искажам.. но знам дека ако во што поскоро време не излезат во мене ќе пукнам.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2012 во 12:12
Zboruvaj so nejze kako sto ti doaga. Taa e tamu da ti pomogne da se iskazes. Nikoj ne ocekuva od tebe deka moras naednas da se otvoris, i ona e svesna za toa. Pominav niz ovie raboti i mene mi bese mnogu tesko da zboruvam sto mi se slucuva, ama poleka, kolku mozev tolku...i se izvlekov. Onolku kolku sto e dobro za tebe vo momentot. Te gushkam 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2012 во 12:13

Со чинот самоубиство само им го комплицираш животот на другите...

Ако толку немаш алтернатива во животот,тогаш стори го тоа без трага.Пример,џитни се на ајкулите....и досега немам такво нешто прочитано...дека на таков начин некој по своја желба си заминал од овој свет.Правењето циркуси со самиот чин,не е убава глетка..не носи порака којзнае каква и према некого.

Никој не е должен по некого да собира јажиња,ножеви,крвови...да трпи трауми и стресови,да носи некого на душа цел живот,само поради некој што изгубил смисла за живот...

Кога би имало барем малку повеќе љубов,свест и разбирање на овој свет,тогаш не секогаш некој сам ќе појде на психијатар.....

Кон врв
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2012 во 19:11
Ljubov, svest i razbiranje - milost. Edno golemo DA. Toj shto go see semeto na omrazata(od bilo koja prichina i na bilo koj nachin) ne kje mozhe da shiri ljubov,svest razbiranje -milost.
No, se prashuvam, kolku nie toa umeeme i da go zhiveeme? Kolku pati sme ja svrtele glavata?
STRAV?
Kolku pati se plashime da rizikuvame?
Kolku pati umirame poradi nash*te grizhi?
Od strav da ja otvorime vratata na nash*te sonovi, vratata na nasheto "spasenie". Vratata koja ne vodi vo prava sloboda! Vo svesnost, vo ljubov.

Изменето од viktorija123 - 03.Мај.2012 во 19:16
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2012 во 23:17

денес читам две лица ја "отвориле вратата на нивното спасение"....загриженост

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2012 во 23:38
Tuuuuu... kako li samo zaboraviv na "tesnata porta" збунетостмолитвасмеење

Изменето од viktorija123 - 03.Мај.2012 во 23:39
Кон врв
pajser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Регистриран: 04.Март.2011
Локација: Lao People's Dem. Rep.
Поени: 13921
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2012 во 01:14
,,,,,,,vrata ,,,porta ,,,tesna ,,,shiroka,,,,,,,,,,,,,,,,vo poleto postavena /na zhivotot/,,nema nikakvo znachenie,,,,,
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2012 во 01:18
... I nema znachenie...ne badijala Nusradin go frlil kluchot v more...
Ama, chovekot bara odgovori...toa e vo negovata priroda...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6162636465 84>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,191 секунди.