IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Гоце Делчев
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Затворена темаГоце Делчев

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 10>
Автор
Порака
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2007 во 13:01
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Статус: Офлајн
Поени: 10652
Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2007 во 17:18
Па јас само фактите ги пишувам а ти ако сакаш провери ги бројките и се ке ти биде јасно за Егејците
Кон врв
Tattoo Beauty Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Tetovirana Sexy Ubavica

Регистриран: 10.Август.2006
Поени: 4549
Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2007 во 20:15
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

Originally posted by SeXY SeXY напиша:

Originally posted by butel2 butel2 напиша:

Kakvi gluposti zboruvas ti SeXy? 
Прво ти не биди ГЛУП и ТИ пази како се изразуваш!Angry

Koj ucel srpski vo makedonija a ne makedonski? srpski postoese kako nastaven predmet vo petto i sesto odd. 2 casa nedelno i tolku. Ова со српскиот јазик нека се и 2 часа е чисто понижување според мене!Pa vo vremeto na Tito ovaa Makedonija za prv pat dobila status na drzava so site prava.Faktot e deka toj ne e makedonec a napravil mnogu poveke za Makedonija od site makedonci i toa treba da se pocituvа. Megjutoa denes patriotski e da plukas kon se sto ne ona sto si ti. Не се сложувам во ова патриотски е да ги браниш оние кои вистински направиле нешто за својата држава а не да не признавш некои или нештоAngrydenes imame golemi makedonci koi za sitni pari ja rasprodadoa Makedonija i za vas toa e vo red? По распадот на Југославија СДС беше на власт и ТИЕ ја започнаа лошата транзиција со продавање на домашниот капиталDeadTebe ti smetale 2 casa srski koj e sroden so makedonskiot jazik i poradi koi velis deka ne se ucelo ovde na majcin jazik, a vo bliska idnina vo mnogu sredini vo makedonija nastavata celosno ke bide na albanski jazik. Dali znaes deka vo Skopje ima ucilista vo koi nema makedonski paralelki ili se svedeni na minimum?тие училишта се по селата каде е албанското население. Toa ne ti smeta?

Секако дека ми смета не се запишав на Штулов заради јазикот!!Но и нема мислам да се дозволи да тој стане официјален затоа  што сепак мислам дека сеуште постојат прави македонци кои би го спречиле идеалот на Албаннците ( кој сите знаеме кој е)Dead

На крај  има и факултатаиви предмети кои би го направиле компромисот!

Иначе темиве во политика и историја ги читам и можам да дојдам до еден став дека е чисто нати го дај ми го наместо културно дебатирање!

OuchWacko 

I jas najdov so kogo da zboram, nekoj sto otisol da studira na Stulov , a mi izigrava patriot...

а јас па најдов да дебатирам со неразбрани , инаетчии а што и најГЛУПАВО некој што не ни знае асално да чита!!Dead

Кон врв
carter Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 24.Јануари.2007
Поени: 138
Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2007 во 22:05
SEXY PAZI SO PISUVAS KAKO TI SO MI VIKASE MENE DEKA TE NAVREDUVAM SEA TI NAVREDUVAS.POLEKA MALCE
Кон врв
Сениор
Сениор

Tetovirana Sexy Ubavica

Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2007 во 22:16
Originally posted by carter carter напиша:

SEXY PAZI SO PISUVAS KAKO TI SO MI VIKASE MENE DEKA TE NAVREDUVAM SEA TI NAVREDUVAS.POLEKA MALCE

па нема врска постапуваш грешно и ке постапуваат тоа ти LOL  LOL  LOL 

Секое дебатирање слободно е одлика на демокартија!!

btw: Не ја уништувам темава бршете само ова не се трпи тука AngryDeadDead

Изменето од SeXY - 28.Јануари.2007 во 22:18
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2007 во 22:20
Temata e Goce ili Tito mnogu prosto i ednostavno ja neznam kako moze da zabegate na strana
Кон врв
Сениор
Сениор

Tetovirana Sexy Ubavica

Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2007 во 00:02
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Temata e Goce ili Tito mnogu prosto i ednostavno ja neznam kako moze da zabegate na strana

Не Буги нема забуни Гоце Делчев секако LOL  LOL Wink

Само во целава тема ми е чудно кој само нашол па нив да ги стави  за избор Wacko LOL  LOL  LOL  LOL 

нема врска пак ќе кажам најглупаво е да не се цени своето , оној кој вистински се БоРЕЛ и ДОПРИНЕСОЛ за МАКЕДОНИЈА!!!!

Толку од мене на темава неам живци да се џавкам ко вас....

LOL  LOL  LOL  LOL Wink
Кон врв
Сениор
Сениор

Tetovirana Sexy Ubavica

Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2007 во 11:20

Секако дека ми смета не се запишав на Штулов заради јазикот!!Но и нема мислам да се дозволи да тој стане официјален затоа  што сепак мислам дека сеуште постојат прави македонци кои би го спречиле идеалот на Албаннците ( кој сите знаеме кој е)Dead

Иначе темиве во политика и историја ги читам и можам да дојдам до еден став дека е чисто нати го дај ми го наместо културно дебатирање!

OuchWacko 

[/QUOTE]

I jas najdov so kogo da zboram, nekoj sto otisol da studira na Stulov , a mi izigrava patriot...[/QUOTE]

а јас па најдов да дебатирам со неразбрани , инаетчии а што и најГЛУПАВО некој што не ни знае асално да чита!!Dead

[/QUOTE]

КОЈ ДЕЛ НЕ ТИ Е ЈАСЕН????AngryAngryAngry

Кој е некултурен ај малце размисли кој прв почнува

Кои норми на однесување па ти ги имаш и не сваќаш слободно дебатирање на тема LOL  LOL  LOL  LOL

Изменето од SeXY - 29.Јануари.2007 во 11:22
Кон врв
Сениор
Сениор

Tetovirana Sexy Ubavica

Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2007 во 11:30
[QUOTE=butel2]Sekoja cest na site makedonci sto se zalagale da ostvarat nesto, megjutoa ne uspeale, toa e fakt.
i ako sednes da zboruvas od deset lugje barem sedumina ke ti kazat odlicni idei ato i kako bi trebalo, megjutoa ne mozat toa da go ostvarat. Razlikata e golema pomegju zalaganjeto i ostvaruvanjeto.

Иначе постоеле многу вистинаски македонци кои многу направиле за Македонија (зборам во времето на Гоце)!! Тој факт може само да се признава или закутува ( премолчува на жалост, но како на кој му одговара) Angry  Angry

Не ја мешајте денешнава политика со тоа време , сега за да се направи нешто (барем да се почуствува меѓу народот) треба многу а и време да помине ! Од поранешниот владин состав има мнооогу што да се исправа и доправува....

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2007 во 12:47
Баш за тоа што тие (егејците) имале најголем проблем со Грците а сепак први издале книга (учебник) на Македонски јазик.Немој да го потценуваш придонесот на Егејците за Македонија ние што сме у Вардарскиот дел ги имаме предадено и оставено на грчката милост и немилост а тие сеуште издржуваат и не ни префрлаат
Кон врв
carter Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 24.Јануари.2007
Поени: 138
Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2007 во 15:45
ABE PLAYBOYAVTOBUSLOL KAKO PRVO CARTER PISUVA PO VINCE CARTER.GO ZNAES????DA NE E I ON BUGARIN A???LOLLOLLOLPRASAJ SI GI RODNINITE STO SE AKO SE TATARI NOSI SI GI U BUGARIJA AKO SE ZA SRBITE NEKA SI IDAT U SRBIJA.A TI SI GI PROCITAL MOITE POSTOVI DEKA JA GO SMETAM GOCE DELCEV ZA MNOGU POVAZNA LICNOST ZA NAS OD TITO I DEKA E MAKEDONEC
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2007 во 15:59
Тоа затоа зошто не си сакал да видиш,на секое македонско знаме има сибол на сонце или сонце Ти очигледно пулевски не си го читал
Кон врв
Марковски Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 04.Декември.2006
Поени: 32
Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2007 во 18:38
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Тоа затоа зошто не си сакал да видиш,на секое македонско знаме има сибол на сонце или сонце Ти очигледно пулевски не си го читал

Знамето на 4-та Битолска дружина:
Картинка:4ta%20Bitolska%20druj.jpg

Знамето на 8-ма Костурска дружина:
Картинка:8ma%20Kosturska%20druj.jpg

Първото знаме на 10-та Прилепска дружина:
Картинка:10ta%20Prilepska%201.jpg

Да продължавам ли? Все слънца виждам там :)
"Кръвта вода не страва" Венко Марковски
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2007 во 18:41
;;;;ZOSTO PISUVAS NA BUGARSKI KOGA SI NA MAKEDONSKI FORUM ?
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 10>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.