|
Христовите и мухамедовите следбеници заедно |
Внеси реплика | страница <1 45678> |
Автор | ||
majnejm
Нов член Регистриран: 20.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 34 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Messenger јас од 7 сабајле влегувам и излегувам од ИДИВИДИ форумот така да јас го прочитав коментарот на Влад Тепеш пред да го измениш. Не е фер така да ги менуваш коментарите кои зборуваат за Христијанството оставајќи во нив само она што е против Исламот. Исламот не е ист со Христијанството. Муслиманите не се исти како Христијаните. Грешиш. Муслиманите не го добиле името според тоа како ги нарекувал некој народ, муслиманите не го добиле името според тоа што се следбеници на Мухамед. Христијаните го добиле своето име како следбеници на Исус, години години после Исус. Нека не те буни тоа што не ги викаат Христијаните исусовци, ги викаат Христијани од титулата која ја носел Исус - МЕСИЈА, титула која е преведена како ХРИСТОС и од тамо Христијаните се Христијани. Изменето од majnejm - 03.Декември.2009 во 17:19 |
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тоа се подметнати стихови кои раката на вистинскиот Мухамед никогаш не ги пишала, а устата негова никогаш не ги изговорила! Пред некој ден Живиот БОГ ми прати една вест преку еден човек сунит (од турција), кој ми потврди за невистините кои книжниците му ги подметнувале на Св.Мухамед за да се кријат зад неговата личност и да си прават тоа што прават! Што мислите вие; дали е можно (набрзо) луѓето од сите култури да ја дознаат СОВРШЕНАТА ВИСТИНА, да и поверуваат, да го одфрлат - индивидуалниот и - колективниот егоизам и со тоа да се влеат сите во ЕДИНСТВОТО на ЉУБОВТА БОЖЈА? Изменето од spiros - 30.Ноември.2009 во 22:13 |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Spirose, знам дека како што наведе изворот на оваа информација е таен и го почитувам тоа, но дали ова го знаат повеќето припадници на Исламот?
Слушнале ли за тоа? Веруваат ли во тоа? Кои од збиднувањата од животот на Мухамед биле вистинити, а кои измислени и подметнати од страна на книжниците? Кого го следел Мухамед? Како живеел? На што повикувал? Дали се тогаш точни к*ранските стихови и Хадисите? |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Повеќето припадници на сунитската традиција за жал не ги знаат или не сакаат да ги знаат дури и тогаш кога тоа им го посведочуваат сунитски информирани професори и имами - кои живеат и дејствуваат тајно -, бидејќи широките маси се страшно кондиционирани и заплашени , но за среќа сè повеќе - дури и лично - доживувам луѓе на кои повеќе им се гади од практиките и учењата на к*рејските моќници ! |
||
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ovaa replika e za mene ili za Vlad Tepesh? |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
majnejm
Нов член Регистриран: 20.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 34 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ти добро го знаеш тоа. |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ako znam nemashese da te prasham.
Delot shto go editirav beshe derogativen za muslinanite, a toa shto go pishuvash vo replikata e istoto za koe govoram i jas. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Superior
Група Регистриран: 23.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 98 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Спиросе, визиите и соновите друг пат. Павловите трикови денес не палат кај луѓето. Врати се на реалноста и батали ги тие илузи и алузии кои постојано ги пласираш. Како и да е, еден ден сите ќе ја дознаеме вистината. |
||
el_kevser
Сениор Регистриран: 12.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 832 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
marija eve statistika za koja muslimani ne govorat tuku ;; vidi samata;
http://www.youtube.com/watch?v=xUH_Fa_sgnc |
||
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
|
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Учениците со христијанско прекло се солидизираат со своите соученици со мухамеданско порекло и градат минарет од хартија врз своето улилиште!
Кликни врз текстот за да видиш. Не се ли вакви акции нешто прекрасно? Нетреба ли секаде дечињата во светот вака да се солидаризираат со нивните другарчиња од поинакви култури и да им бидат пример на своите закоравени родители? Изменето од spiros - 09.Декември.2009 во 00:44 |
||
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Gi gledam devojchinjava i si mislam... ovie mozhat da bidat sestri.
Mladi deca, shto znaat tie za religii ? Ednata hristijanka, drugata muslimanka, ne po svoja volja, tuku zatoa shto se rodile vo takvi semejstva. Ednata ja uchat deka Hristijanstvoto e edinstvenata vistinska religija na edniot vistinski, apsoluten, bezgreshen, seznaen i vechen Bog, a drugata ja uchat deka Islamot e vistinskata religija na edniot vistinski, apsoluten, bezgreshen, milosrden i vechen Bog. Zatoa ednata stavila lanche so krst, a drugata shamija na glavata. I taka gi podelile... sestrite. Se pregrnuvaat za fotografiranje. Posle slikanjeto sekoja ke si pojde po svojata strana. Haleluja, shalom, inshalah. Good filling. P.S. Za razlika od realnosta, slikava izgleda ubavo. Изменето од Messenger - 12.Март.2010 во 21:11 |
||
|
||
Rita.MD
Сениор Регистриран: 25.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да бидеш вистински пријател или ближен на една личност не значи да ја поддржиш и кога чекори кон пропаст. Вистинските христијани не им помагаат на оние кои не го знаат Бога да навлезат уште повеќе во нивната заблуда, туку да појдат по правиот Пат. Јован: 14:6 Исус му рече: „Јас Сум Патот, и Вистината, и Животот. Никој не доаѓа при Татко Ми, освен преку Мене. |
||
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
||
el_kevser
Сениор Регистриран: 12.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 832 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a koje vo zabluda?
|
||
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
|
||
Внеси реплика | страница <1 45678> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |