|
“Антиквизација“ или кому му пречат нашите корени?! |
Внеси реплика | страница <1 45678 11> |
Автор | ||
Vlad Tepesh
Сениор Регистриран: 07.Април.2008 Локација: Romania Статус: Офлајн Поени: 540 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
~,,~Nash*te koreni najmnogu ni prechat na samite nas te. Makedoncite~,,~
|
||
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
|
||
cigance
Нов член Регистриран: 19.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 16 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Antikvizacija-svesno izmislena floskula zad koja lezi edna surova propaganda,edna bezocna anti-narodna propaganda.Da ne bea paradnite promatari koi ja davaat ovaa floskula se ke se svedese na grckiot paradoks.No ova zagrizuva.
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
На кого мислиш, ако смеам да те прашам, кога викаш “paradni promatari“?
|
||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Претпоставувам на врвните |
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sigurno...
|
||
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Anikvizacija,,,arheologija,,,vistina...posakuvana vistina..mnogu dilemi, nekogas malku preteruvanje, no vistinata zemjata ja otkriva. Do koga arheolozite ke pravat senzacii?
Гледам Атена за да видам Александар |
||
да бе
Сениор О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
се случуваат грешки
не бил Алекс туку Атина Изменето од да бе - 30.Април.2010 во 07:20 |
||
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Вистинските - никому!
|
||
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
||
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tie "koreni" dalecni dalecni ta vekje bas "anticki", mene seriozno mi precat.
Mi preci nivnata instrumentalizacija, mobilizacija do toj stepen da im se izgubi i izmeni siot lik i prikazna i sustina. Makedonija denes mnogu malku ima vrska so taa Makedonija anticka. Da se pomirime so toa. Taa Makedonija, ne ni e ekskluzivno nasa, nejzinite potomci se rasposlani niz Balkanot, i posiroko. Na politikata samo implicitno i znaci istorijata, t.e. samo vo forma na instrument za nejzinite manipulativni, propagandni celi, voopsto ne za dokazuvanje na nekakva vistina, ili za borba za identitet. Politickata strategija na Makedonija vo ovoj spor kje bide popobedonosna dokolku povekje se potpre na diplomatski vestini na pregovaranje, otkolku na dokazuvanje na istorijata i golemite vistini. Kolku pobrzo go zatvorime toa prasanje, tolku pobrzo kje se svrtime kon idninata na Makedonijava vo koja ziveeme. Oti vakva kakva sto e denes, ja zasramuva i taa Makedonija togas. Koga Makedonija denes kje bide dovolno stabilna ekonomski i pravno, kje ima uslovi da se zanimava so nauka, arheologija, spomenici i slicno. Sega, toa e besmisleno. Изменето од Kali - 30.Април.2010 во 12:54 |
||
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nitu egipcanite vo ova vreme ne se povikuvaat na faraonite vo objasnuvanje na nivnata segasnost, sto e toa e.
Jas sum ova sto sum , nema tuka jas sum nikakov no da go vidis tatko mi, dedo mi.... Gledajte da bidete svoi vie a ne va[ite imaginarni predci pa i koi da bile. Ne sme stado-individui sme. |
||
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Оди молимте БРУКА...нашите археолози...мака ми е кога ни се смеат оние од надвор...да не се разликува..бре... Александар од женско...бреее...или толку не сметаат за мутави што си викаат ...кој од овие ке открие
|
||
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не сметаат за мутави и тоа е конечно нивно мислење, но ние имаме и свои партиски ресурси кои ќе ни ја кажат "вистината", една и единствена.
Оној кој несака да чуе е поглув од глувиот а_кој не сака да види е послеп од слепецот. |
||
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mene mi prechi !...pogotovo shto nekoj me pravi toa shto ne sum.....a, pogotovo neshto, shto nema blaga vrska so toa ...shto sum!....osven ...sluchajno shto sum na istata zemja po koja toj odel....
kakov aco,...kakvi bakrachi?!....eve , da recheme deka i stvarno sme negovi?...i shto ?!...sigurno bi se vrtel k'o chigra vo grobot,..koga bi videl shto ostanalo od negoviot hrabar narod i ,..."svetska" imperija,... |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дали со овакви глупости и поделби на народот на словени
и оние на ацета - а ако фирерчето каже кој е Аце- така и ќе биде.КО ДРУКЧИЈЕ КАЖЕ - КЛЕВЕЌЕ И ЛАЖЕ. Молам да се искористи островот во Преспа, сите неистомисленици на тој остров, ако треба да се додадат и уште змии. Дали пропаѓа економијата па се спрема патриотизам кон ацета да го замени лебот - за онир кои не се опариле со власта?.. |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 45678 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |