|
Животот и делото на св.Климент Охридски |
Внеси реплика | страница <1 45678 16> |
Автор | ||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
taka brate ne mi kazuvaj
jas mozam da upotrebuvam site zborovi od site denesni narodi zatoa sto tie se site makedonski cao pich |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нема доволно големо смајли за ова |
||
Neanticki
Сениор Регистриран: 20.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 564 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Анакине, дали знаеш на кој јазик е тоа? |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сакаш да кажеш дека Македонските светители не ги описмениле словенските народи? |
||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Стварно?! Занимливо мишленjе! |
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ti se me ptas jesli vim , na kterem jazice je toto napsano hahahaha ja umim vsehny jazyky blbecku bulharskej hahahahahhahah |
||
|
||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не,сакам да кажам дека ваљда не зборат словените некоја варијанта на македонски јазик
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da toa go tvrdat i poljacite
i cehite i slovacite deka jazikot im poteknuva od taka narecen staroslovenski koj e makedonski no ti mozes da si mislis so sakas no tie toa go priznaa vo nivnite , akademii na naukite |
||
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
starú cirkevnú slovančinu), čiže kultivovanú macedónčinu z okolia
Solúna, za jazyk, ktorý bude počas misie používať, a priniesol so sebou
prvé preklady liturgických a biblických textov, ktoré už predtým
pripravil s Metodom.
Staroslovenčina počas veľkomoravskej misie získala veľa prvkov západoslovanských (od 10. stor. slovenských a moravských) nárečí používaných na Veľkej Morave. Napríklad vtedajšia verzia hlaholiky obsahuje aj jedno písmeno (hlásku dz), ktorá sa vtedy používala len území dnešného Slovenska. |
||
|
||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И бугарите имаат признаето ви нивната академија на наука дека не постои македонски јазик.
А дека старословенскиот е македонски мало сутра |
||
Neanticki
Сениор Регистриран: 20.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 564 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ти си бил полиглота, ама не ми кажа каков е јазикот? Vorbiti romaneste? |
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
toa e na slovacki
jas gi zboruvam site tie jazici skoro 100 % taka ne me ispituvaj |
||
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
toa e problem na srbite i bugarite\neka si priznavat so sakat ako sakat da si se lazat neka si se lazat |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 45678 16> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |