IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Заборавен од Господ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Заборавен од Господ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 25>
Автор
Порака
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2008 во 18:57
Originally posted by stasi stasi напиша:

Roditelite
Ama ima roditeli koi ne veruvaat vo gospod i toa dete kakvi veruvanja ke ima
Za nego postoi ili ne postoi gospod?

roditeli aham???

znaci soznanieto za postoenje na gospod ide verbalno od roditelite i postarite, tie se faktor na soznanieto za nego , za tebe??????
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
stasi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Септември.2008
Поени: 166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај stasi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2008 во 19:03
A sto ti koga se rodi go pocustvuva gospod
Znaese deka postoi
Ili spored kazuvanjata na postarite dozna za nego?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2008 во 19:09

Znaese deka postoi

ostaj me mene
mene ne me interesira so zboruvat drugi, jas nesakam da veruvam
kazi mi za sebe

kazi kako se ubedi ili si spoznal negovo postoenje???????

ako kazes najiskreno kje stanes moj heroj tuka na forumov
SEGA DAAAAAAAAAAAAJ

Изменето од anakin - 19.Октомври.2008 во 19:10
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
stasi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Септември.2008
Поени: 166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај stasi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2008 во 19:14
Jas?
Ne veruvam vo GOSPOD
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2008 во 19:22

Jas?
Ne veruvam vo GOSPOD

ok
kje dojde nekoj drug, da mi objasni kako go spoznal gospod, nekoj koj ne e zaboraven od NEGO

Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2008 во 19:50
Anakin, ke ti kazam nesto. Jas prvpat go zapoznav Boga blagodarenie na eden drugar koj vo meguvreme stana Jehovin Svedok. Jas bev pogolem skeptik i od tebe za postoenjeto na Boga i koga razgovarav so nego mu se sprotivstavuvav so site argumenti sto gi znaev,kako na pr. Zosto ima stradanje,zosto BOG ne se pojavi pred mene pa da poveruvam,itn. No vo isto vreme mi bese cudno kako toj covek veruva vo takvi raboti bidejki bese inteligenten i prakticen covek.Pocnav da go prasuvam nekoi raboti i da citam od nivnata literatura i mnogu brzo se ubediv deka ima Bog i deka Toj e blizu do sekoj od nas.Posebno me ubedi delotvornosta na molitvata i sfativ deka ima Nekoj gore sto ne slusa i gi uslisuva nasite molitvi.Toa vo mene rasplamti golem interes za religijata kako fenomen. Potoa pocnav da gi istrazuvam i pravoslavnite ucenja, metodistickite,adventistickite i evangelskite pa duri i muslimanskite ucenja.Uvidov deka vo site religii ima iskreni luge koi veruvaat vo Bog.Imamprijateli,muslimani,hristijani(pravoslavni,katolici,protestanti)i monasi,cesni luge( mislam deka od site niv moze ponesto da se nauci za Bog).Mnogu se izmeniv kako covek otkako pocnav da ja citam Biblijata, stanav pocesen,podobar i poradosen covek.Svetiot Duh deluvase na mene otkako go prifativ Hristos vo mojot zivot.Pravoslaven sum no ne gi negiram drugite hristijanski zaednici , pa duri ni drugite religii. Tolerancijata e kamen temelnik na covekovite prava i gi pocituvam religioznite veruvanja na drugite luge.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2008 во 20:02
mnogu iskrena izjava
znaes jas obicno necitam predolgi texovi, no ovoj go procitav

samo edno bi sakal da te prasam, ubavo si napisal na krajot
pocituvam religiozni veruvanja na drugite lugje.

so mislis zasto se upotrebuva zbor VERUVANJA?????

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2008 во 20:15
Ne znam kako mislis zosto se upotrebuva zborot VERUVANJA?

Ne te razbrav bas najdobro.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2008 во 20:24
ti go upotrebi na krajot na texot

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2008 во 20:30
Aham, pa sekoj covek veruva vo nesto.Jas gi pocituvam religioznite veruvanja(ubeduvanja) na site. Religiskata tolerancija ne znaci deka covek ne moze da si gi iskaze svoite veruvanja, dokolku toa go napravi so pocit. Ako se pogledne niz istorijata mnogu vojni se predizvikani od nereligiozna tolerancija. A zborot veruvanja znaci ubeduvanja. Ima luge koi veruvaat deka nema Bog, ima luge koi veruvaat vo NLO.
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2008 во 22:40
Originally posted by stevompc stevompc напиша:

za da bides dobar i moralne covek, ne e potrebno da se bide hristijanin. no sekako deka e korisno.

no za da se bide bogat vo dusata, ispolnet so potpolna smirenost, sreka, otugjen od site stravovi, od seto slastie i strastie, toa go moze samo vistinskiot Bozji covek. ovie raboti, ne mu se dostapni na onoj koj gleda samo na materijalniot svet i e totalno slep za duhovniot.

Bogatstvoto na dusata , smirenosta, srekata ja imame od najmilite licnosti , od mnogu raboti okolu nas , ... ne bi sakala da odam vo detali , no iako ne sum bozji covek, veruvaj deka mnogu pati dusata mi se ispolnila so zadovolstvo i sreka
Кон врв
deshad Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Мај.2008
Поени: 1350
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај deshad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2008 во 23:02
Originally posted by anakin anakin напиша:

Znaese deka postoi
ostaj me menemene ne me interesira so zboruvat drugi, jas nesakam da veruvamkazi mi za sebekazi kako se ubedi ili si spoznal negovo postoenje???????ako kazes najiskreno kje stanes moj heroj tuka na forumovSEGA DAAAAAAAAAAAAJ

Ќе те оставиме тебе,ама на некој пуст остров,па ќе видиш како ќе поверуваш и ќе го довикуваш Бога. Искрено за атеистите МАЈКАТА МУ Е ПУСТ ОСТРОВ. СИТЕ ЌЕ ПОВЕРУВААТ. ГАРАНТИРАМ!
Кон врв
stevompc Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 04.Октомври.2008
Поени: 275
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај stevompc Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2008 во 23:16
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

Originally posted by stevompc stevompc напиша:

za da bides dobar i moralne covek, ne e potrebno da se bide hristijanin. no sekako deka e korisno.

no za da se bide bogat vo dusata, ispolnet so potpolna smirenost, sreka, otugjen od site stravovi, od seto slastie i strastie, toa go moze samo vistinskiot Bozji covek. ovie raboti, ne mu se dostapni na onoj koj gleda samo na materijalniot svet i e totalno slep za duhovniot.

Bogatstvoto na dusata , smirenosta, srekata ja imame od najmilite licnosti , od mnogu raboti okolu nas , ... ne bi sakala da odam vo detali , no iako ne sum bozji covek, veruvaj deka mnogu pati dusata mi se ispolnila so zadovolstvo i sreka

ne bi se slozil, no te razbiram deka ne mozes da me sfatis. bidejki ne moze covek koj slusa, da mu go opise zvukot na gluviot. toa e nevozmozno.

zatoa i vernikot ne moze na nevernikot da mu opise sto e vistinskata sreka, bidejki bezboznikot ja smeta svojata 'mizerna, minliva, povrsna' sreka za vistinskoto nesto.

se razbira, ubavoto nesto vo verata e sto ne sme nie, vernicite, nekakva elita pa da se gordeeme so naseto 'visoko' prosvetluvanje. 'sluhot' im e dostapen na site. vistinskata sreka na dofat na racete. pridruzi se, nema da se vratis nazad veruvaj mi!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2008 во 23:18
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Aham, pa sekoj covek veruva vo nesto.Jas gi pocituvam religioznite veruvanja(ubeduvanja) na site. Religiskata tolerancija ne znaci deka covek ne moze da si gi iskaze svoite veruvanja, dokolku toa go napravi so pocit. Ako se pogledne niz istorijata mnogu vojni se predizvikani od nereligiozna tolerancija. A zborot veruvanja znaci ubeduvanja. Ima luge koi veruvaat deka nema Bog, ima luge koi veruvaat vo NLO.

ima lugje koi veruvat i ne veruvat vo gospd ima ligje koi veruvat i neveruvat vo NLO ,,, taka pisuvas i se soglesuvam
pravis nekoja analogija megju Gospod i NLO?????
interesno
pozdrav

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 25>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,406 секунди.