|
Заборавен од Господ |
Внеси реплика | страница <1 45678 25> |
Автор | ||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
roditeli aham??? znaci soznanieto za postoenje na gospod ide verbalno od roditelite i postarite, tie se faktor na soznanieto za nego , za tebe?????? |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
stasi
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A sto ti koga se rodi go pocustvuva gospod
Znaese deka postoi Ili spored kazuvanjata na postarite dozna za nego? |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ostaj me mene mene ne me interesira so zboruvat drugi, jas nesakam da veruvam kazi mi za sebe kazi kako se ubedi ili si spoznal negovo postoenje??????? ako kazes najiskreno kje stanes moj heroj tuka na forumov SEGA DAAAAAAAAAAAAJ Изменето од anakin - 19.Октомври.2008 во 19:10 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
stasi
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas?
Ne veruvam vo GOSPOD |
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ok kje dojde nekoj drug, da mi objasni kako go spoznal gospod, nekoj koj ne e zaboraven od NEGO |
||
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Anakin, ke ti kazam nesto. Jas prvpat go zapoznav Boga blagodarenie na eden drugar koj vo meguvreme stana Jehovin Svedok. Jas bev pogolem skeptik i od tebe za postoenjeto na Boga i koga razgovarav so nego mu se sprotivstavuvav so site argumenti sto gi znaev,kako na pr. Zosto ima stradanje,zosto BOG ne se pojavi pred mene pa da poveruvam,itn. No vo isto vreme mi bese cudno kako toj covek veruva vo takvi raboti bidejki bese inteligenten i prakticen covek.Pocnav da go prasuvam nekoi raboti i da citam od nivnata literatura i mnogu brzo se ubediv deka ima Bog i deka Toj e blizu do sekoj od nas.Posebno me ubedi delotvornosta na molitvata i sfativ deka ima Nekoj gore sto ne slusa i gi uslisuva nasite molitvi.Toa vo mene rasplamti golem interes za religijata kako fenomen. Potoa pocnav da gi istrazuvam i pravoslavnite ucenja, metodistickite,adventistickite i evangelskite pa duri i muslimanskite ucenja.Uvidov deka vo site religii ima iskreni luge koi veruvaat vo Bog.Imamprijateli,muslimani,hristijani(pravoslavni,katolici,protestanti)i monasi,cesni luge( mislam deka od site niv moze ponesto da se nauci za Bog).Mnogu se izmeniv kako covek otkako pocnav da ja citam Biblijata, stanav pocesen,podobar i poradosen covek.Svetiot Duh deluvase na mene otkako go prifativ Hristos vo mojot zivot.Pravoslaven sum no ne gi negiram drugite hristijanski zaednici , pa duri ni drugite religii. Tolerancijata e kamen temelnik na covekovite prava i gi pocituvam religioznite veruvanja na drugite luge.
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mnogu iskrena izjava
znaes jas obicno necitam predolgi texovi, no ovoj go procitav samo edno bi sakal da te prasam, ubavo si napisal na krajot pocituvam religiozni veruvanja na drugite lugje. so mislis zasto se upotrebuva zbor VERUVANJA????? |
||
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne znam kako mislis zosto se upotrebuva zborot VERUVANJA?
Ne te razbrav bas najdobro. |
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ti go upotrebi na krajot na texot
|
||
|
||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Aham, pa sekoj covek veruva vo nesto.Jas gi pocituvam religioznite veruvanja(ubeduvanja) na site. Religiskata tolerancija ne znaci deka covek ne moze da si gi iskaze svoite veruvanja, dokolku toa go napravi so pocit. Ako se pogledne niz istorijata mnogu vojni se predizvikani od nereligiozna tolerancija. A zborot veruvanja znaci ubeduvanja. Ima luge koi veruvaat deka nema Bog, ima luge koi veruvaat vo NLO.
|
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Bogatstvoto na dusata , smirenosta, srekata ja imame od najmilite licnosti , od mnogu raboti okolu nas , ... ne bi sakala da odam vo detali , no iako ne sum bozji covek, veruvaj deka mnogu pati dusata mi se ispolnila so zadovolstvo i sreka |
||
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ќе те оставиме тебе,ама на некој пуст остров,па ќе видиш како ќе поверуваш и ќе го довикуваш Бога. Искрено за атеистите МАЈКАТА МУ Е ПУСТ ОСТРОВ. СИТЕ ЌЕ ПОВЕРУВААТ. ГАРАНТИРАМ! |
||
stevompc
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 275 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne bi se slozil, no te razbiram deka ne mozes da me sfatis. bidejki ne moze covek koj slusa, da mu go opise zvukot na gluviot. toa e nevozmozno. zatoa i vernikot ne moze na nevernikot da mu opise sto e vistinskata sreka, bidejki bezboznikot ja smeta svojata 'mizerna, minliva, povrsna' sreka za vistinskoto nesto. se razbira, ubavoto nesto vo verata e sto ne sme nie, vernicite, nekakva elita pa da se gordeeme so naseto 'visoko' prosvetluvanje. 'sluhot' im e dostapen na site. vistinskata sreka na dofat na racete. pridruzi se, nema da se vratis nazad veruvaj mi! |
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ima lugje koi veruvat i ne veruvat vo gospd ima ligje koi veruvat i neveruvat vo NLO ,,, taka pisuvas i se soglesuvam pravis nekoja analogija megju Gospod i NLO????? interesno pozdrav |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 45678 25> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |