IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Дали сте љубоморни?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали сте љубоморни?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 26>
Автор
Порака
...Well... Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...ExtraVagant...

Регистриран: 30.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 5231
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ...Well... Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2008 во 05:02
Originally posted by orlov orlov напиша:

Не го знам значењето на овој збор.

...da?...hmmmmmmmmm...ako e taka...good for you...среќа
Кон врв
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2008 во 05:15
NORMALNO..pocnuvajki od najprimitivnite oblici na zivot,preku zivotnite pa se do Covekot LJUBOMORATA POSTOELA I SEKOGAS KE POSTOI.  JAS SUM LJUBOMOREN...NO ne na necija sreka ili uspeh,tuku najcesto na partnerot koga sum vo vrska...a toa kaj mene znacisamo edno...STRAST....ne velam deka sum vo pravo no jas LJUBOMORATA JA POISTOVETUVAM SO STRASTA KON NEKOJ DRUG (PARTNER)...sto bi se reklo,kolku sum polkubomoren,tolku sum pozaljuben љубов
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2008 во 11:34
BOLNATA LJUBOMORA E STETNA I ZA TOJ KOJ JA CUVSTVUVA I ZA TOJ KON KOGO SE CUVSTVUVA
NO BLAGATA, SLATKA LJUBOMORA MENE MI E SOSTAVEN DEL OD LJUBOVTA. MI JA ZGOLEMUVA ZELBATA I STRASATA. KOGA NEA JA NEMA, JA NEMA NI LJUBOVTA - I TOGAS SUM PRAZNA
ZNACI, DIOGENCE DUSO I ZA OVA SME ISTOMISLENICIголемо%20гушкање
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
CONTESSA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Декември.2007
Поени: 1620
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај CONTESSA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2008 во 03:41
LJUBOMORATA E KOLKU STETNA TOLKU E I ZDRAVA AKO NEMA BAREM DEL LJUBOMORA VO EDNA VRSKA TAA VRSKA E OVENATA I PRED UMIRANJE.MISLAM TRGAM OD SEBE VO MOMENTOT KOGA NA PARTNEROT MU DOZVOLUVAM SE I KOGA POMINUVA CEL DEN KOGA I ZABORAVAM DA SE PRASAM SEBESI KADE E I STO PRAVI E TOGAS VEKE ZNAM DEKA E VREME ZA BYE,BYE.
Кон врв
CONTESSA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Декември.2007
Поени: 1620
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај CONTESSA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2008 во 03:42

S10 Things that Ruin Relationships

1. Secrets — You fear the consequences of telling your partner something you are ashamed about, and therefore cut off lines of communication.
2. Egotism — Thinking of yourself before thinking of your partner or the relationship diminishes the importance of your partner.
3. Pettiness — Blowing the little things up into big things when there is probably something else that is going on results in avoidance of the real issue.
4. Power — Always needing to be in control and trying to control your partner does not allow your partner his or her own indepedence.
5. Priorities — Doing everything else in your life before putting effort into the relationship tells your partner that his or her needs don't equal yours.
6. Selfishness — Using the relationship to feel good rather than just trying to be a good person in your relationship.
7. Excuses — Not accepting your responsibility for your mistakes and owning up to them shows a lack of maturity.
8. Liaisons — Maintaining taboo relationships when they might be doing harm to you and your partner undermines your commitment as a couple.
9. Denial — Ignoring the red flags and not discussing them constricts lines of open communication.
10. Withdrawal — Disconnecting for reasons that are not discussed or that you are confused about shuts down any hope of intimacy.

Изменето од CONTESSA - 13.Февруари.2008 во 03:45
Кон врв
virus Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 29
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај virus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2008 во 12:25

Љубомората е само показател на несигурна личност тага

Кон врв
sensei Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Октомври.2005
Поени: 2005
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2008 во 12:45
Не сум љубоморен, туку сум посесивен.
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
Кон врв
Goddes of Chaos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Април.2007
Локација: Ecuador
Поени: 337
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Goddes of Chaos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2008 во 12:55

Нели е истотозбунетостпосесивен-Possesing- Поседува нешто- значи чувство на припадност на нешто како свое тое е љубомора.среќа

Narodot za najmudra kniga ja smeta onaa koja e najnerazbirliva za nego.-A.Hitler
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2008 во 12:58
јас сум љубоморна...во границите на нормалата...
што мислам дека е сосема исправно..
Кон врв
sensei Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Октомври.2005
Поени: 2005
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2008 во 13:11
Originally posted by Goddes of Chaos Goddes of Chaos напиша:

Нели е истотозбунетостпосесивен-Possesing- Поседува нешто- значи чувство на припадност на нешто како свое тое е љубомора.среќа

Посесивноста е нешто природно и што би требало на oбјектот да му годи и да ја прифати. Не се изразува со неоснован сомнеж и љубомора.

Изменето од sensei - 13.Февруари.2008 во 13:15
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
Кон врв
Goddes of Chaos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Април.2007
Локација: Ecuador
Поени: 337
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Goddes of Chaos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2008 во 13:13
Така е де скогаш кај што има чад има и оган, и јас се согласувам дека е природно да е човек во границите љубоморен оваај де посесивеннамигнувањеголема%20насмевкаголема%20насмевка
Narodot za najmudra kniga ja smeta onaa koja e najnerazbirliva za nego.-A.Hitler
Кон врв
apce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Октомври.2007
Локација: Malaysia
Поени: 2717
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај apce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2008 во 14:49

neznam kade i civ bese aforizmot sto go procitav "koga ljubovta bledee ljubomorata dobiva intenzitet" mislam deka ova drzi voda barem od moja gledna tocka

apce
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2008 во 15:18
НЕ ВООПШТО.А И НЕМА ПОТРЕБА - СЕКОГАШ КОГА ЌЕ ИЗЛЕЗАМ ЈА ЗАКЛУЧУВАМ ЖЕНА МИ ВО ВИЗБАТА
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
antigona Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 139
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај antigona Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2008 во 15:22
Originally posted by majstorce62 majstorce62 напиша:

Психолозите за љубомората велат дека е нус продукт на стравот да не го изгубите тоа што го сакате. Тој што сака, природно е да биде и љубоморен. И човечки.Тие што велат дека не се љубоморни или не ги сакаат своите партнери или се лажат и самите себе.

Tocno taka
Јас имам оружја,кои не ги познавате,имам начини и патишта,кои не ви се познати
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 26>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,578 секунди.