|
Најубавите стихови во Библијата |
Внеси реплика | страница <1 5657585960 98> |
Автор | |
Blagoj_s
Сениор Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
„Нека се раздвижат планините и нека се потресат бреговите, но Мојата љубов нема да се повлече од тебе, ниту ќе се расколеба Мојот Завет на мирот - вели Господ Кој ти се смилува.“
(Пророк Исаија 54:10, Библијата) |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Pica pica
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 1488 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
17 Внимателно ја проучив мудроста а така и
глупоста и лудоста, но сознав дека тоа е гониветер. |
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... ако увото твое внимателно ја слуша Мудроста (БОЖЈА), ако срцето твое се приклони кон размислување, ако со нив го поучиш синот твој; ако ги повикаш знаењето и разумот; ако ги бараш како сребро и ги истражуваш како ризница, - ќе го разбереш стравот Господов и ќе го најдеш знаењето за Бога. Изреки на Мудроста 2:2 ... Изменето од spiros - 15.Јануари.2013 во 02:10 |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тоа е толку суштински вистинито... И во некоја друга форма секако го има во Библијата. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Може ли жена да го заборави своето доенче, да не му се смилува на чедото на својата утроба? Па кога некоја и би заборавила, Јас нема да те заборавам тебе. Ете, те врезав во Своите дланки...“
(Пророк Исаија 49:15, Библијата) |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
И кога Го видов паднав како мртов пред Неговите нозе; а Тој ја сложи Својата десница врз мене и ми рече: „Не бој се! Јас Сум Првиот и Последниот и Живиот, и умрев, и ете, Жив Сум во сите векови. Амин! И ги имам клучевите на Подземјето и смртта. Откровение 1:17 |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Секое Божјо слово е испитано, Тој им е штит на оние, кои се надеваат на Него.
|
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЈАКОВ
Глава 1 19 Знајте го ова, возљубени браќа мои: секој човек да биде брз во слушањето, а бавен во зборувањето, бавен на гнев, 20 зашто човечкиот гнев не создава правда пред Бога. 21 Затоа отфрлете од себе: секаква нечистота, и последниот остаток на злобата, и примете го со кротост во вас насаденото Слово, кое може да ги спаси вашите души. |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Зашто светот со својата мудрост не Го позна Бога во Божјата мудрост, Бог благоволи да ги спаси оние, кои веруваат, преку безумството на проповедувањето.”
1 Коринтјани 1:21 |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јован сведочеше за Него и велеше зборувајќи: „Ова е Тој за Кого реков: Оној, Кој иде по мене, Тој е пред мене, бидејќи постоеше порано од мене!” И од Неговата полнота ние сите примивме благодат врз благодат; зашто Законот беше даден преку Мојсеј, а благодатта и вистината произлегоа од Исус Христос. Бога никој никогаш не Го видел; Единородното Чедо, Кое е во крилото на Отецот - Го објави каков што вистински е! Ев. Јован 1: 15-18 |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Па сепак, ја говориме мудроста меѓу совршените; но не мудроста на овој свет ни на владетелите на овој свет, кои пропаѓаат, туку ја навестуваме Божјата премудрост, во тајна, сокриена, која Бог, пред сите векови ја предопределил за наша слава.
1 Коринтјани 2:6 |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
the stranger
Нов член Регистриран: 18.Декември.2012 Статус: Офлајн Поени: 15 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
"И тројца се Кои сведочат на земјата: Духот и водата и
крвта, и овие три се согласни”." Јованово Послание (5:7-8) |
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
И кога Го видов паднав како мртов пред Неговите нозе; а Тој ја сложи Својата десница врз мене и ми рече: „Не бој се! Јас Сум Првиот и Последниот и Живиот, и умрев, и ете, Жив Сум во сите векови. Амин! И ги имам клучевите на Подземјето и смртта.
Откровение 1:17 |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Псалм: 34:8
Вкусете и видете колку е добар Господ: блажен е човекот, кој се надева на Него! |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Внеси реплика | страница <1 5657585960 98> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |