IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Двокатни автобуси
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Двокатни автобуси

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5455565758 79>
Автор
Порака
ljoce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Мај.2011
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 197
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ljoce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2011 во 12:11
Originally posted by Zeksi71 Zeksi71 напиша:

sto mi ja vadis mislata od kontekst, so mi filozofiras sega.Siguren sum deka znaes, ama aj ke te potsetam.зошто Скопје поважно од Прилеп?- zasto vo Skopje zivee tretina od naselenieto na MK-          se proizveduva poveke od 60 % od BNP i 70 % od obrtot na pari-          e centar na site politicki, kulturni i ekonomski slucuvanja vo MK-          zasto e sizicki da se zivee vo SK ( spored mislenjeto na provincijalcite)i vaka mozam da nabrojuvam do utre, ete zatoa e Skopje povazno od Prilep                       

Скопје е една голема нула . Град кој е составен од повеќе села . Саљаците скопски мислат дека се фраери а не ги гледаат опинците на својте нозе. Можам да набројувам до утре зошто е Скопје поважен од Прилеп. Но во едно сигурен да бидиш еден ден, кога незнам , ќе се стреси земјата и ќе ги казни скопјани за трошењето на Прилепските пари во скопски цели. Е тогаш после земјотресот ќе дојдиме ние Прилепчани да ви помагаме само затоа што не го заслужувате ни тоа. А сега продолжете си да градите стокатници и спијте мирно во тивките ноќи од скопскиот чад кој го дишите а мене ми е мило за тоа.
Се што било,поминало и се што ќе биди ќе помини.
Кон врв
MyWay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Регистриран: 05.Септември.2008
Локација: Aruba
Поени: 23914
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2011 во 12:13
да ви кажам пред некоја ден се извозив со автобус и тоа од новите ми се погоди
е стварно од мерак.....за разлика од тие гнасните старите....да ти е гадно да се допреш некаден....за тоа и не ми се влегуваше никогаш...ама овие новите си вредат....

а подолу некој го спомна Прилеп..Па за во Пп на кој му треба автобус ...таму секаден можеш да стигнеш пешки...дури и од точила до на рид си за 25 мин.. ...
И да кажам дека мене пошизички ми е да живеам во Прилеп од колку во Скопје......

и да не заборавам да додадам..Во Пп за 50 денари пола град со такси ќе го извртеш..Во Ск за 50 само можеш да влезеш и одма за излезеш....Во Пп можеш и со 300 денари навечер да излезеш...а во Ск само за бензин или такси да излезеш тие ќе ги дадеш од старт.

Изменето од MyWay - 12.Јуни.2011 во 12:36

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Кон врв
Pavaroti Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Експерто нумеро 2

Регистриран: 03.Април.2009
Поени: 441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pavaroti Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2011 во 15:18
Originally posted by ljoce ljoce напиша:

sto mi ja vadis mislata od kontekst, so mi filozofiras sega.Siguren sum deka znaes, ama aj ke te potsetam.зошто Скопје поважно од Прилеп?- zasto vo Skopje zivee tretina od naselenieto na MK-          se proizveduva poveke od 60 % od BNP i 70 % od obrtot na pari-          e centar na site politicki, kulturni i ekonomski slucuvanja vo MK-          zasto e sizicki da se zivee vo SK ( spored mislenjeto na provincijalcite)i vaka mozam da nabrojuvam do utre, ete zatoa e Skopje povazno od Prilep                       

Скопје е една голема нула . Град кој е составен од повеќе села . Саљаците скопски мислат дека се фраери а не ги гледаат опинците на својте нозе. Можам да набројувам до утре зошто е Скопје поважен од Прилеп. Но во едно сигурен да бидиш еден ден, кога незнам , ќе се стреси земјата и ќе ги казни скопјани за трошењето на Прилепските пари во скопски цели. Е тогаш после земјотресот ќе дојдиме ние Прилепчани да ви помагаме само затоа што не го заслужувате ни тоа. А сега продолжете си да градите стокатници и спијте мирно во тивките ноќи од скопскиот чад кој го дишите а мене ми е мило за тоа.

Абе кој си ја има мувата си ја ишка. А да да се распределат парите по региони кој колку допринесол во буџетот, па државата толку ќе му даде за џепарац...после освен: Охрид, Тетово, Гостивар, Битола, Струмица и Скопје на другите нема да Ви остане да направите една клупа. Немој само да летате дека во Прилеп има индустрија .
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2011 во 16:33

фрустрации ли се фрустрации...
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ljoce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2011 во 17:00
Originally posted by Pavaroti Pavaroti напиша:

Абе кој си ја има мувата си ја ишка. А да да се распределат парите по региони кој колку допринесол во буџетот, па државата толку ќе му даде за џепарац...после освен: Охрид, Тетово, Гостивар, Битола, Струмица и Скопје на другите нема да Ви остане да направите една клупа. Немој само да летате дека во Прилеп има индустрија .
во Прилеп индустрија??? Абе каква индустрија Скопјани се уништија а тоа што остана го преселија во Скопје. па не вреди да се инвестира во запоставено место . А сега знам дека ви одговара да се распредели буџетот , цела индустрија ја пикнавте во Скопје а во Прилеп планирате да ни направите нуклеарен реактор . Ама едно заборавивте , има некој кој одозгора гледа се‘ изгледа дека заборавивте што е тоа земјотрес , па треба некој да ве потсети.

Само напред , секој нека си го гледа магарето па можи ќе се врати и 2001г ...
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2011 во 17:09
ljoce ајде прекини со заканите и коментирај со ладен ум и помалку нервоза.Граѓаните на Скопје не се криви што политичарите сè преместија во главниот град и сега за Прилеп нема поминок.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ljoce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2011 во 17:20
за Скопје не кинески ... таџихистански афтобуси треба па секој ден по 15 дефекти да се јават .некој ќе ми зема од порција леб а јас треба да бидам мртов ладен.ве сакам скопјанки!!!
Кон врв
Polar Bear Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Декември.2007
Локација: Канада
Поени: 1152
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2011 во 22:15
Своевремено предложив на Лајнарка да се направи плажа, ама јебига, Мечката никој не ја слуша. sh*t River Beach - колку тоа гордо звучи, ич да не збориме колку ќе се зголеми туризмот во Прилеп.

голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2011 во 01:23

за Скопје не кинески ... таџихистански афтобуси треба па секој ден по 15 дефекти да се јават .некој ќе ми зема од порција леб а јас треба да бидам мртов ладен.ве сакам скопјанки!!!
и понатаму фрустрации...
Кон врв
Pavaroti Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Експерто нумеро 2

Регистриран: 03.Април.2009
Поени: 441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pavaroti Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2011 во 08:48

Кон врв
MyWay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Регистриран: 05.Септември.2008
Локација: Aruba
Поени: 23914
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2011 во 09:53
Ептен сте се задржале на темата мислам..хелоу...

и крај на крај не се само Прилеп и Скопје во МК.....
не

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2011 во 14:31
Originally posted by Polar Bear Polar Bear напиша:

Своевремено предложив на Лајнарка да се направи плажа, ама јебига, Мечката никој не ја слуша. sh*t River Beach - колку тоа гордо звучи, ич да не збориме колку ќе се зголеми туризмот во Прилеп.

А дали случајно нели си им предложил да изградат и ногу уба марина....на таа... Лајнарката деголема%20насмевка
За да граѓаните си ги чуват превозните-им средстватрепкање
намигнување

Изменето од novace - 13.Јуни.2011 во 14:33
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2011 во 22:44
Originally posted by MyWay MyWay напиша:

Ептен сте се задржале на темата мислам..хелоу...

и крај на крај не се само Прилеп и Скопје во МК.....
не
тоа беше поентата на првичниот муабет... владата треба да работи на ниво на држава, а не на општина, уште помалку пак, да се занимава со јавни превози среќа

едит: вчера се возев во автобусов и заклучив дека е неверојатно клаустрофобичен, на долниот спрат допирам со главата до таван, а во автобусот има простор за околу десетина луѓе за седење и најмногу пет-шест за стоење...
и гледам, никој не коментира за фактот дека ганц нов автобуса треба да менува делови на секои два месеци и да остава патници на полпат не

Изменето од zabegan - 13.Јуни.2011 во 22:48
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ljoce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2011 во 20:49
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

Originally posted by MyWay MyWay напиша:

Ептен сте се задржале на темата мислам..хелоу...и крај на крај не се само Прилеп и Скопје во МК.....не
тоа беше поентата на првичниот муабет... владата треба да работи на ниво на држава, а не на општина, уште помалку пак, да се занимава со јавни превози среќаедит: вчера се возев во автобусов и заклучив дека е неверојатно клаустрофобичен, на долниот спрат допирам со главата до таван, а во автобусот има простор за околу десетина луѓе за седење и најмногу пет-шест за стоење...и гледам, никој не коментира за фактот дека ганц нов автобуса треба да менува делови на секои два месеци и да остава патници на полпат не
Автобусите се супер , сега владата да ни купи и кинези за да има кој да се вози во автобуси со кинески стандард...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5455565758 79>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.