|
Денес... |
Внеси реплика | страница <1 556557558559560 566> |
Автор | |
paralelogram
Сениор Регистриран: 29.Мај.2017 Статус: Офлајн Поени: 787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Денес е посебен ден, денес се чуствувам посебен..
Данас нема хлеба данас нема млека.. Денеска сакам кафето да биде горко, не, денеска сакам кафето да биде отров.. Данас за нас шансе више не постоје, данас спремни сви за пут према доље.. Денес е специјален ден денес можам, кого сакам да извадам од кожа.. (ова се стихови од песни мене денес не ми се случи многу) |
|
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Денес од муабетите со баба ми...
-Касни мандарини. -Бабо уште ми е тешко од доручекот. -Ако ме сакаш ќе земеш! После половина час.. -Земи си од политанките ќе се расипат така. -Бабо... -Ако нејќеш да умрам ќе земеш. А шта речи кога си имаш работа со девеесе годишен мариоец. |
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Денес, некој се радуваше, некој тагуваше
а јас си добив кладба
|
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Денес идам у маркет рано посабајле!
Како за недела у тренерка,со елече и оти маркетот ми е блиску у пластична папуча. Оние модерните со дупчиња. Пред мене на каса наконтена чиниш за сваќа една го наполни кесето,плати кеш. Е маци дај ми бе и една кутија вест ама на картичка!Впишуе пин и ги наплаќа. Е цуци дај и за оној мојот еден бос. Пак пишуе пин,и дава сметки.Како ја вади продавачката картицата...Лелеееее душо кај ми е паметов дај и едно кесенце(денар е чоеЧе,денар!) исто на картица си ги чувам овие у црн фонд! Прибира кесите,у меѓувреме ја си зимам и наплаќам една кутија цигари.Па заедно излегуваме. Од вратата лево после две скали има корпа за отпад, сваќава нога само шо пушти надвор од маркет ги пушти онака пеерски фискалните покрај врата и се заврте. У тој момент се наведнуем и ги зимам демек да види кај им е местото,ма јок бре!Мациво,срцено душана уште побрзо се заврте назад и му ја летна... И така денов бош ми почна,а ми текне а не можам да се изначудам шо се шета низ градов. |
|
paralelogram
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Денес.. залади многу.. можеби и вчера завчера.. вардете се..
Изменето од paralelogram - 19.Ноември.2018 во 00:23 |
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13926 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
,,,denes shubo si vrnucka sade za prilegnuvanje na rabota e,,,
|
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Браво,браво ортак...Па после да делиме пола-пола че речиш!
И вчера и денес па и утре застојот од две недели низ нос ми излегува. |
|
paralelogram
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Денес zamislena ми го стопи срцето . Или сум слаб на срце, или ти си многу јака, или и двете. Во секој случај некое време останав без зборови, а и ми беше убаво додека собирав импресии од тебе (откако прочитав се од денеска) иако во исто време се осетив и немоќен.. нема врска, сакам да кажам морав да изразам љубов према тебе
Загледав прееска еден филм на телевизија (A Wrinkle in Time), имаше една жена mrs Who (госпоѓа Што) и цело време збореше во цитати од разни свери ама секад ја погаѓаше поентата, па незнам дали ти ме потсети на нејзе или она на тебе и така.. https://www.youtube.com/watch?v=sLm3Khusq_8 fun fact: Додека го пишував постов врвцата од дуксерот ми се заглави во кулерот од лаптопот, го укочи, ама искочи лесно добро е :D |
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Денес ме седнаа на столче да чекам дваесетина минути...
Ме понудија кафе,али без можност за цигара.Па го одбив. Не идеше така пицнат сега со цигарата у уста пред фирма ко пред кооперација. После додуша кога влегов кај директорот ме испоштува и со кафе и со цигара. Нејсе...Што верглаат по турскине филмои. Отворив фејсбук.Прво ми излезе интервју со Варвара Визбор. Па оти така си ја симпатишем,земав да го читнам. Откако го прочитав се утепав од враќање филмои има ли некој што ова би го кажал за Скопје,а би сакал. Најповеќе да тоа чувство за Скопје го носам у себе, а не само носталгија за тоа како некад било убаво. Ете ти има градови кои како раснеме се разубавуваат. Кога некој денес би ме прашал,јас без размислување би ја одбрал Москва. Не од перспектива на стандард и ред други параметри.Но заради топлината со која зрачи,дури и на стотици метри под земја.Во метроата. |
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...... Ја сам Изненаѓена... али не и Увреѓена....
|
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Денес денов и крај имал.
Фаќам кревет додека е денес,па утре исто темпо. |
|
paralelogram
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Денес се бањав со ладна вода, мал мозок ми се одлепи ама се освежив добро
|
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13926 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
,,,e denes de,,da pomine do okolu deset pa posle toa malku troa miiiir,,,nee od site de,,,
|
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
laki_bu
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Лидер Регистриран: 30.Ноември.2008 Локација: Germanija Статус: Офлајн Поени: 32100 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Denes ke si legnam porano
|
|
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
|
Внеси реплика | страница <1 556557558559560 566> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |