|
Денес... |
Внеси реплика | страница <1 553554555556557 566> |
Автор | |
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Denes se cudam sto vidoa vo gospodinot,ajde za 1 mesec zezanje ok ,ama
Za ali ekspres prodazba ne mi e krivo,iskreno se prasuvam dali moze da odi od tolku gimnastika |
|
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Денес пак ко некоја решетарка шо викаше баба ми
се акав по куќи,та дури до Драчево.Иако ќарот ми е ситен и небитен вреди за оној миг кога си заминувам да забележам оти луѓево и знаат да бидат среќни. Не оти си одам,но оти убаво си се подновиле. |
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Денес жива среќа шо не заврна,комбинирано
такси,автобус и пешки.Од 09:00 до 16:30. Четири картици у ЈСП,350 денари такси и 8 км пешки. Таксито аздис ми испадна,ама сакав време да имам за пешки. Од страната на Макпетрол завлегов у Зелен пазар покрај месарницине да пресечам кај оние со чаеви и триста сваштарии.И додека со раката минував низ косата подигајќи ја филмски главата нагоре...Чекај,чекај да не филмам! Нагло скршнав во десно од памет ме извади она фасадана со црвени плочки. Помислив сите врз мене ќе се срушат. Среќа не падна ни една но језиво изгледаат и секако беља може да напраат. |
|
pillot
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 836 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
denes? ma denes mi e sFe ok
|
|
bidi sekogash onoj sto vistinski si
|
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ја па денес на скала од еден до десет,
деветка сум сигурен дека една форумџика ми беше у близина. Ме лупна одма параноја само телефонот на сајлент да го ставам сетики вчера си ја издадов музиката. Иако тој дел од денот веќе е мирен.Али со Марфи никад не си на чисто. А не се вртев да загледувам,остана на тоа да сум девеесе посто сигурен. |
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Денес што се изнаслушав у 57-ца
Од утре слушалиците си ги зимам у допунска опрема. Седнав пред една постара жена.Госпожа у пензија,дуздисана со пријатен изглед.По некои пет минути возење и заѕвони телефонот.Морееее уста ламја,останав ја ерген. -Ти реков не е за тебе,уште одам се виде дека е трчи лажи. --------------------------------------------------------- -Ама нема што сега да се нервираш,глеј си детето и вади му душата.Што е тоа ќе дојде од работа и дреме дома.Ќе му даваш примери овој ова имал,она купил,работел после работа дома не седнувал не ко тебе само кревет и телевизор да фатиш.Ќе си го КАЛЕМИШ сега кога си го нашла горчлив бадем само така со него. ----------------------------------------------------------- Ај јас сега ќе се симнувам.Ти што ќе правиш? ----------------------------------------------------------- Мори будалоо,ја ли ќе те учам.Фати прашини забриши,ручек и кујна,алишта ако си имаш за пеглање или перење.Двор ќе си средувала,ќе го научиш така мори душа ќе ти вади после. Одмарај таму и мисли со тоа главата,кога не слушаше. -Затвори телефонот,си стана онака со главата у плафон дигната си се симна. Бреееј мајката,да си купам ја ножици за калемење којзнае што ме чека. Барем и ако ме калемат со мои ножици да биде. А и тезга фатив денес у Автокоманда,кај прилепчанец ебаго на сето егејци тамо си најдов комшија по корени. |
|
ANA_MARIJA
Сениор Регистриран: 09.Декември.2011 Статус: Офлајн Поени: 1275 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Denes site gi
|
|
Mи е гајле
И за универзумот и законите кои го движат, Гајле ми е ако утре запре светов |
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13926 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
,,,e da de denes me baniraa na mesec dena,,,msm,,,na drugo mesto,,
|
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Денес денов стрес тест.
Посабајле во седум сум го истресол новчаникот. Правам ретроспектива кај бев со умот,ама ај друг пат на ветерот тоа ќе му се разголам да му кажам шо мислев. И дури во девет приметив дека новчаникот ми го нема. Последно се сетив дека купував цигари во трафика,се пребројував со десет денарките што партал ми го направија истиот.И тоа е,си викам! Мора да го имам изгубено околу трафиката.Се вратив,а со умот што да правам.Дали по банки да вртам да ми блокираат две картички што ги носев, дали да трчам по лична карта да откажувам,прилично ми е неопходна.На цела мука,некој внатрешен глас ми рече.Ќути дозволата не ти е битна,си имаш шофер со двокатна лимузина шо те зима,и тоа иљадарчето подзгужвано шо си го тнчиш подолго да те истера веќе му беше време дим да фати.Ко Лазе Бараков од Мокрино си станал. Ме насмеа таа мисла на другарчето во мене. Не се смеј,мисли што ќе ја частиш продавачката у трафиката. Уф дај Боже да е така крајов си реков,и си се вратив,што се ќе треба да праам за да ја опраам работата со документите. Само што се појавив пред трафиката,пред мене имаше три жени продавачката се насмеа.Ми олесна у секунда.Но пак нестрпливо чекав да завршат госпоѓите пред мене и да си прашам. Се извинувам....бла бла бла. -Да,тука е и по лик те познав ама добар си новчаникот си го заборави, но не и името и адресата..Се опрае работа и фатив пак да бркам обврски. Ми кажа госпоѓата дека пријавила и во полиција,па кога минував крај МВР дај да прашам си велам на кој број да јавам дека ми е пријавен како изгубен новчаникот и за да не губат ресурси полицајците дека истиот ми е вратен...Ми кажуе типот и на крај забелешка,само да знаеш тој разговор се снима... Си викам у државава нема број шо не се прислушува,ама ај. Туку на крај еве и тука една благодарност до Госпоѓата што ми го нашла новчаникот и го предала на продавачката во трафиката,а истата и во полиција пријавила! Изменето од Орка - 21.Март.2018 во 21:39 |
|
SVOJA
Сениор Регистриран: 28.Мај.2013 Статус: Офлајн Поени: 2159 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Denes eve ke te ochekuvam.........negubam nadez
|
|
RODENA SREDE PURPURNI VODOPADI,DETE NA ZVEZDITE,GOSPODARKA NA ZELBITE,RATNIK,TRAGAC TAINSTVEN OSAMENIK.
|
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13926 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
,,,denes,,,mi se pie kafe popladne ama snegov mi pomati planot,,,aj da beshe 8 mi mart i da go razberev ama vaka,,rasipuvach na kafemuabet,,,
|
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Убаво рекол чичко Ален Вотс,околу мислата...
Денес стоејќи на автобуска ми се врати цел еден период од животот.Убав! Сто пати минувам крај тој парк и таа фонтана до таму назад не сум се враќал со умот у минатото. Денес доволно беше во тоа опкружување да се појави едно девојче со маица од Сепултура,црни фармерки и мартинки...И отидов јас со умот таму некаде у деведесетите. Среќа и автобусот не ми отиде. |
|
SVOJA
Сениор Регистриран: 28.Мај.2013 Статус: Офлајн Поени: 2159 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E denes mi se vrti onaa pesna od Kemal ,,vratio sam se zivote,, [:D/] se chustvuvam eve zivo
|
|
RODENA SREDE PURPURNI VODOPADI,DETE NA ZVEZDITE,GOSPODARKA NA ZELBITE,RATNIK,TRAGAC TAINSTVEN OSAMENIK.
|
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Денес дремам кај мајмуните од ВИП на шалтер...
Да си платам за месец март сметка која не ми е стигната. Откако два месеци го јадев стапот со плаќање камати,после нивното образложение оти они не биле криви сметката шо ми касни и должност ми било да си платам.Ок ми е тоа,својствено за мајмуни. Али да малтретираш чоек со претрпен мозочен удар кој седи во возило спроти нивниот салон да мора да биде лично на шалтер мора да си ИДИОТ! |
|
Внеси реплика | страница <1 553554555556557 566> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |