IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Зошто луѓето не се искрени
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Зошто луѓето не се искрени

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5253545556 74>
Автор
Порака
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2009 во 20:50
некој ќе каже дека на циганката детето и е најубо и така треба да е
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2009 во 00:44
Originally posted by pagane pagane напиша:

Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Ааа, Меси опрости, ама мислам дека примерите се некоректни...Тоа не е искреност, него предателство---ке бидам предавник...Искреността може да има само добротворна причина...никако не може да се базира на негативности, каквато например негативност е стравот.

E, so celiot ovoj muabet i posochenite ekstremni primeri sakav da te navedam ova da go kazhesh:

Искреноста може да има само добротворна причина

Ushte bi dodal - da ima dobrotvorna posledica.

E tokmu toa e i uchenjeto na prosvetlenite lugje i toa e srcevinata na Isusovoto propovedanje. Vo sprotivno, dokolku iskrenosta ne e vodena od LJUBOV i nema dobrotvoren rezultat, togash taa e negativna i nejzinoto koristenje e kontraproduktivno.

Zatoa starata mudrost veli:

Ako nemozhehs da napravish dobro so onoa shto kje go kazhesh, togash podobro ne kazhivaj nishto.
Значи ако кажам на детево си дека за мене е наj убаво на светот----не е добро???а каде отиде создаването на самодовербата...се почнува од родителите, Меси и наj веке од маjчината лjубов.

Istoto ti go velam i jas.

Sigurno deka na deteto (bez obzir dali e tvoe ili ne) nema da mu ja kazhesh vistinata dokolku go sakash. Shto kje postognesh ako go potvrdish ismevanjeto i potcenuvanjeto so iskren odgovor:

- Da be, glavata navistina ti e kako fudbalska topka.

Kje napravish neshto arno? Kje mu vleesh samodoverba? Mozhebi taka kje go motivirash, neli? Kje go napravish posrekjno? Koja kje bide poentata na kazhuvanje na vistinata na edno dete koe definitivno ne mozhe da se soochi so nea?

Koga Isus im objavi na svoite apostoli deka nabrzo kje gi napushti za da sedne od desnata strana na svojot otec, znaesh sto go prashaa ovie?

- A dali i nie kje sedneme na desnata strana?

I shto trebashe da im odgovori Isus? Da im ja kazhe vistinata ?

I tokmu toa e poentata na ovaa tema.

Изменето од Messenger - 14.Декември.2009 во 02:11
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2009 во 00:48
Lugje koi slepo se drzhat za normi, zakoni i pravila ne znaat shto e ljubov i milosrdie.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2009 во 02:12

А, да...Глен, бруталната искреност си има друго име или имена---безпардонност и коравосрдечност, окрутност, арогантност.намигнување Демек ---веке не зборуваме воопшто за искреност.Искреността не е брутална, а позитивна.
Е, има и други случаи, но тие се веке друга тема.

Pagane, ti kako gledam za edna rabota imas ne dvojni tuku trojni standardi i definicii.
Nemoj ti se molam na moite izrazi kako "brutalna vistina" da im pridavas sopstveni gledista.
Zameni ja so Gola Vistina ako vekje mojata "arogancija" im para oci na tvoite sofisticirani gledista.
Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
Tetratka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Септември.2008
Локација: дрвара
Поени: 5153
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2009 во 10:17
ја се чудам...трепкање  кога веќе сте искрени, зашо не пишувате тука...
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2009 во 12:53
Originally posted by GlenKlouz GlenKlouz напиша:

А, да...Глен, бруталната искреност си има друго име или имена---безпардонност и коравосрдечност, окрутност, арогантност.намигнување Демек ---веке не зборуваме воопшто за искреност.Искреността не е брутална, а позитивна.

Pagane, ti kako gledam za edna rabota imas ne dvojni tuku trojni standardi i definicii.
Nemoj ti se molam na moite izrazi kako "brutalna vistina" da im pridavas sopstveni gledista.
Zameni ja so Gola Vistina ako vekje mojata "arogancija" im para oci na tvoite sofisticirani gledista.

da ti kazam
mene mi se dopadna toj izraz BRUTALNA VISTINA

i pak kje pastiram eden moj text tuka
тРАГАчИ по ВИСТИНи
http://www.tvgasm.com/newsgasm/images/moviegasm/National%20Treasure.jpg

Филозофија за искреноста , пошто пото

што е вистина?
да ја имаш?, па секогаш ја имаш
но дали е вистина
вистинска вистина која удара
која треба да удри
ја имаш, но несакаш да ја знаеш
затоа си правиш своја идеална вистина
која удара помалку
нежно како пердув

но, ја имаш вистината за друг
со дигната глава ја предаваш вистината
горд со себеси
и удара
тешко, мачно,претепано
но вистинито

ние сме трагачи по вистината
несвесни дека и другите се трагачи
и дека ќе ни ја предадат својата вистина
тешка, мачна претепана

Изменето од anakin - 14.Декември.2009 во 12:54
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2009 во 20:49

За тебе може да е вистина. За мене- не.
И за да бидам искрена и jас, исто како си и ти----ставот не ми направи впечаток поради авторството, него поради содржината. Верно----брутално и голо си е.

П.С. двоjните и троjни аршини не те подминуват и тебе. Бев искрена----за мене бруталната вистина е ароганциjа и коравосрдечност. И е недобронамерна, цели повредуване, а не полза и вредност.
Вальда искреността е добра ствар, кога не е на твоj грб , а?

Изменето од pagane - 14.Декември.2009 во 20:57
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2009 во 23:55

Сешто паднало на мој грб, не ме заобиколиле ни мене и Да, добра е, ми ги отвара очите и ми нуди опции за мозгање

Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2009 во 23:57

Сешто паднало на мој грб, не ме заобиколиле ни мене и Да, добра е, ми ги отвара очите и ми нуди опции за мозгање

ne se filmaj
inaku se sto ti si kazala drzi
i se soglasuvam 102 posto

Изменето од anakin - 15.Декември.2009 во 00:18

Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Декември.2009 во 00:09

Исто - нека е брутална, ама нека е вистина.
Нека ми се каже во очи, ако и да боли - преферирам и болна вистина пред џиџи-миџи муабети.бла%20бла

П.С. И не е филмање, секој зборува од свое искуство.
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Декември.2009 во 00:21
луѓето лажат од страв и од сочуство, нема друга причина, не можеш да читаш мисли и да предвидиш како некој ќе реагира на вистината
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Декември.2009 во 00:23
Ima momenti koga chovekot e spremen da se soochi so vistinata, pa i onaa najbolnata. Togash taa treba da mu se rasposteli na podaten nachin.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Декември.2009 во 00:25
iskrenosta po sekoja cena zakacite macke o repголема%20насмевка

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Декември.2009 во 00:27
kaj tie sto gi sakam i mi se vazni
debelo razmisluvam sto i kako kje im kazam
mnogu vnimavam
vazni mi e ...ne?

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5253545556 74>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,391 секунди.