|
Најубавите стихови во Библијата |
Внеси реплика | страница <1 5253545556 98> |
Автор | |
Blagoj_s
Сениор Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
ПСАЛМ 113:4 Господ е возвишен над сите народи, Неговата Слава ги надвишува небесата. 115:1 Не нам, Господи, не нам, туку на Твоето Име дај му Слава, заради Твојата милост и вистина. 138:5 Нека ги воспеат Господовите патишта: „Вистина, величествена е Господовата слава!” 145:5 Ќе зборувам за блескавата слава на Твоето величие, и за Твоите чуда. 148:13 Сите нека Го фалат Господовото име, зашто единствено Неговото име е возвишено! Неговата слава е над земјата и небото, 149:6 Нека им бидат на устите слава кон Бога, а во рацете мечеви остри од двете страни, 150:1 Слава на Бога! Фалете Го Бога во Неговото Светилиште, Фалете Го во величеството на небесниот свод! |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кренете ги очите свои кон висините небесни и погледнете! Кој ги создал? Св.Пр. Исија 40:26 |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Љубовта долго трпи, љубовта е милостива, лубовта не завидува, не се фали, не се вообразува; не се однесува непристојно, не го бара своето, не се раздразнува. Не држи сметка за зло; не и се радува на неправдата, а и се радува на вистината; сè премолчува, сè верува, на сè се надева, сè трпи.
1-Korintjanite-13:4-7-Biblijata |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
„Влезете низ тесната врата; зашто широки се вратите и широк е патот што води кон пропаст, и мнозина минуваат низ нив; а тесни се вратите и тесен е патот што водат кон животот, и малкумина ги наоѓаат.” Пазете се од лажните пророци, кои доаѓаат во овча кожа, а одвнатре се волци грабливи. По нивните плодови ќе ги познаете. Се бере ли грозје од трње, или смокви од чичка? Ев.Матеј 7:13-16 . . . . Изменето од spiros - 28.Ноември.2012 во 20:37 |
|
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Дела Ап.: 20:28
Внимавајте на себе и на целото стадо, во кое Светиот Дух ве постави за надгледувачи, за да ја пасете Божјата Црква, која Тој ја придоби со Својата крв. |
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Божјата љубов
"Зашто Бог толку ги засака луѓето од овој свет, што Го даде Својот Единороден Син, за да не загине ниту еден што верува во Него, туку да има вечен живот." (Ев. Јован 3:16) "Оддалеку ми се јави Господ и ми рече: со вечна љубов те засакав и затоа пристапив кон тебе со милост." (Еремија 31:3) "Темел на нашата надеж ни е Божјата љубов што веќе е влеана во нашите срца, со посредство на Светиот Дух." (Римјаните 5:5) "Но Бог ни покажа колку многу не сака кога Го испрати Христос да умре за нас уште додека бевме грешници."(Римјаните 5:8) |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
И така, секој кој Ме признава Мене пред луѓето, ќе гопризнаам и Јас него пред Мојот Татко, Кој е во небесата.
А кој ќе се одрече од Мене пред луѓето, и Јас ќе се одречам од него пред Мојот Татко, Кој е во небесата.” ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД МАТЕЈ -Глава 10 :32,33-Biblijata |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
”Не мислете дека дојдов да донесам мир на земјата. Не дојдов да донесам мир, но меч. Зашто дојдов да го раздвојам човекот од неговиот татко и ќерката од нејзината мајка, и снаата од нејзината свекрва
ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД МАТЕЈ -Глава 10 :34,35-Biblijata |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Стих на денот
Заради Господовите добрини не сме уништени, Неговите милости никогаш не престануваат. Плач Еремиин 3:22 |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па така, никој нека не ве осудува за јадење или пиење, или за некој празник, или за млад месец или саботи; тоа е само сенка на она што доаѓа, а телото е Христос. Еп.Колосј. 2:16 |
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЈОВАН
Глава 9 6 Штом го рече тоа, плукна на земјата, направи кал со плунката и со неа ги намачка неговите очи, 7 и му рече: „Оди, изми се во бањата Силоам; што значи: „Пратен”. Тој отиде, се изми и дојде прогледан. |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ПСАЛМИ
33:20 Нашата душа се надева на Господа, Тој ни е помош и наш штит. 38:22 Побрзај ми на помош, Господи, Спасителу мој! |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Исус и рече:
"Јас Сум Воскресението и Животот; кој верува во Мене - и да умре - ќе живее. И секој, кој живее и верува во Мене, нема да умре довека. Веруваш ли во ова?" |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
„Верувам, Господи, помогни му на моето неверие!” Ев.Мaрко 9:24 |
|
|
Внеси реплика | страница <1 5253545556 98> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |