|
Зошто луѓето не се искрени |
Внеси реплика | страница <1 5152535455 74> |
Автор | ||||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Значи ако кажам на детево си дека за мене е наj убаво на светот----не е добро??? а каде отиде создаването на самодовербата...се почнува од родителите, Меси и наj веке од маjчината лjубов. |
||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
pa da najdobrata drugarka kje te prasa so mislis za nejziniot sakan maz a ti iskrena do useruenje 'e i kazes mazot ti e kreten i idiot , rasipan do srzta, ogovarac i ntrigant,, zatoa sto navistina e takov i???????? hahahahahahahahahaaa..... pa so srekja ziveenje so drugarite i drugarkite hahahahahahahahha kraj na diskusija KRAJ Изменето од anakin - 13.Декември.2009 во 20:16 |
||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||||
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
па, не баш со тие зборови...ако го кажам така----нема да бидам искрена---него арогантна и коравосрдечна...вистината може да поднесе кога е кажана коректно, со критика , а не со плукане. |
||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
a sosto da ne kazes toa sto go mislis
a mislis go toa so e napisano neli????? kaj ti e iskrenosta vo diplomatijata???? |
||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||||
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
И стариот добар лисец ја постигна својата поента, онака како што ја замисли Ајде да ви раскажам случка од пред недела дена: - Понеделникот цимерот мој бивши бранеше дипломска. Поканети бевме старото друштво, колеги и колешки, роднини и неговото семејство. Цимерчево ја испрезентира дипломската пред комисијата и како што е ред, требаше да му постават по некое прашање. Арно ама, малку си е паничар, а башка и трезен дојде (што според мене му беше најголема грешка ) и не одговори ниту едно прашања од поставените десет. Замислете на одбрана на дипломска работа (инаку, за споредба сите наши колеги кои беа присутни знаеја најмалку половина од прашањата). Мене се уште не ми е јасно како може да си дозволи толку голем пропуст, на толку битен ден од неговиот живот (а, со глава гарантирам дека е најодговорниот човек кој го познавам и е од прилика моја возраст). Ама, кикс...тоа е тоа, секому може да му се случи. Среќа, положи со шестка. Јас кога видов дека не знае ниту едно од прашањата, толку многу се изнервирав од него и ми идеше да го задавам. Откако се заврши работата, појдов прв да му честитам и да му кажам дека се беше супер (да не се залета некој побрзо од тие што беа тука и да почне да тресе глупости за тоа како не ги знаел прашањата), дека и воопшто не сме се сомневале во него, дека е чест прв од нашето друштво што тој дипломира. Требаше ли да му ја кажам вистината. Да му речам "Селанец еден, како може ова да не го знаеш бре, го срамиш семејството твое пред сите"??? Лажам бре, лажам....сите ги лажам To be continue... Изменето од bounty_hunter - 13.Декември.2009 во 20:26 |
||||
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ако просто кажам:со сопругот ти не сме една крвна група---нема да бидам искрена???
|
||||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
trebalo taka kako sto si napravil ti bounty
so tvojata iskrenost mozes samo da povredis nekogo nikako neso da ispravis toa e poentata Изменето од anakin - 13.Декември.2009 во 20:29 |
||||
|
||||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ne ne si iskrena oti ti za nego mislese polno drugi raboti... a sega mesto iskrenosta ja upotrebi diplomatijata za krva grupa e toa e poentata na temata mudrosta za korista i beskorisnosta na iskrenosta |
||||
|
||||
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ок. сега ми текна на еден муабет во една заклучена тема----му кажа на чоекот дека бил без карактер...тоа нешто исправи ли???
и ако така мислиш зашто му го рече? |
||||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
.... ne ti e jasno toa???????? upotrebuvas iskrenost po sekoja cena samo na tie sto ne ti se vazni logika bre |
||||
|
||||
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Логично е и тоа, нели? |
||||
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Така и така сме на темава...Многу ми е интересно што мислиш за примерот на Месенджер? |
||||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
што мислам
па не си слепа главата му е каква што му е но го сакаш и ја користиш неискреноста за повисоки цели некој ќе каже дека на циганката детето и е најубо и така треба да е но вистината си е вистина и таа некогаш не треба да излезе на виделина 1. правило ---- неповредувај тие што ги сакаш 2. не повредувај ги другите .....ако сакаш... нормално 3. секогаш помисли за корисноста на искреноста 4. биди таков како сакас другите да бидат према тебе 5. мудроста не се учи... таа се стекнува... со живеењето и искуството 6. лесно е на хипотетички прашања да се дават хипотетички одговори Изменето од anakin - 13.Декември.2009 во 20:44 |
||||
|
||||
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
1. ааа, не---за секоjа маjка детето и е наj-убаво на светот...и тоа е вистината, кога jас го кажувам на моето----го мислам навистина и е сосема искрено.
2. ако ти не сакаш да ги повредиш саканите, се надеваj да нема други во блиската околина, които да им е гаjле за истите тие твои блиски и да не им пречи да бидат " искрени" со нив. а и наj-важното е---блиските ти пред тоа да не се барале искреност од тебе. |
||||
Внеси реплика | страница <1 5152535455 74> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |