![]() |
|
Посни јадења |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567 14> |
Автор | |
Kali ![]() Сениор ![]() ![]() Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A sto mi zavrsi tursijata:))) moze svezo morkovce da odi? |
|
![]() |
|
polzavce ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
може и со свежо морковче, а може и без морковче....... ![]() |
|
МИР со сите
|
|
![]() |
|
polzavce ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
може бе со сејтан........исто како месо е....... |
|
МИР со сите
|
|
![]() |
|
Valeta ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 24220 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Посни солени топчиња
Пола маргарин(125гр.) 2 конзерви ситна туна 2 чешниња лук сецкан магдонос сенф малку кечап сол, црн бибер, и сусам. Подготовка: Маргаринот се омекнува и се мати. се додава исцедената туна. се додаваат сите состојки(освен сусамот)се зачинува по вкус. Се формираат топчиња Секое топче се валка во претходно запржен сусам, се редат на хартија и се ставаат во фижидер да се стегнат. ![]() |
|
Вистината е нашата најценета сопственост. Затоа ја употребуваме толку штедливо.
|
|
![]() |
|
polzavce ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ја пробав рецептава.......наместо хељда ставив интегрален ориз...... Со оглед на тоа дека обожавам леќа........превкусни беа...... ![]() Изменето од polzavce - 21.Март.2009 во 00:19 |
|
МИР со сите
|
|
![]() |
|
Delicia ![]() Сениор ![]() *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
.....imav recepta od posni kolaçinja so pivo ,prah seker,ama nemozam da ja najdam
![]() |
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
![]() |
|
Biba_G ![]() Сениор ![]() ![]() Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Марија, МОРАШ да ја најдеш!!!
И да ја израпортираш овде...Ги обожавам тие колачиња ама никако да најдам рецепт за нив |
|
![]() |
|
Delicia ![]() Сениор ![]() *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
.....moram da ja najdam se natokmiv uste taa mi fali
![]() |
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
![]() |
|
Delicia ![]() Сениор ![]() *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
......ja najdovvvvvvv
![]() - 15 fildzani brasno
- 5 fildzani zejtin(masli za jadenje)
- 3 fildzani pivo
- 1 vanilin seker
- 1 prasak za pecivo
Brasnoto se mesa so êcivoto i vanilata vo dlabok sadi se zamesuva so zejtinot i pivoto,Ke dobiete testo sto se dvoi,no negrizete se....treba da bide takvo
![]() Se pravat mali topçinja kako za kifliçki ,ama jas rasukuvam kora ,i ja seçam na trijagolniçinja....koi se polnat po vkus.orevi so cimet ,marmelad......ili jas momentalno imam slatko od kapini od kaj mama
![]() ......a sega zavratete rakavite i sakam komentari
![]() |
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
![]() |
|
ANITA11 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ne gi obozavam
![]() |
|
![]() |
|
lexus ![]() Група ![]() Регистриран: 05.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 71 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pita so zelka
|
|
![]() |
|
Pear ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 1071 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
eve edno posno jadenje,kolicinata na sostojkite sami ja odreduvate vo zavisnost od toa za kolku lugje spremate
OSNOVNI SOSTOJKI SE:RIBA I KROMID ribata se cisti dodeka e mrzla se sece na parcinja isto kako za przenje se posoluva se valka vo brashno i se przi,koga ke bide isprzena ribata preminuvate na kromidot,se cisti kromidot se secka ne mnogu sitno i se proprzuva vo zejtin,potoa taka proprzeniot kromid se stava vo tava za pecenje,moze zemjena tava povkusno e i odlzgora vrz kromidot se redat parcinjata przena riba,se poleva so dve cashi belo vino i ushte malku maslo se dodava,se stava vo rerna da se potpece.Se pece dodeka da ispari vinoto i da zarumeni kromidot.Vo ovaa jadenje dodavate vegeta biber i drugi zacini koj shto saka po vkus.(ne stedete na kromid,bidejki otkako ke se proprzi pa se pece go snemuva ,a i nema da mirisa,bidejki se pece so vino) |
|
![]() |
|
Valerija ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Posna pita od Soja
od Spizzikato
nesto najubavko za mene
dosega probano..
![]() |
|
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|
![]() |
|
pcelarmk ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Нов член ![]() ![]() Регистриран: 28.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 17 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Дали медот со кифла е посно јадење? повеке за медот http://www.pcelar.mk/
Изменето од pcelarmk - 28.Март.2009 во 22:13 |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |