|
Дали долгите врски успеваат? |
Внеси реплика | страница <1 34567 35> |
Автор | ||||
BiG_kIsS
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Крајно сериозна во с'e Регистриран: 01.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 8373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Точно дека во зрела врска си комплетно исполнет и самото присуство и делењето на мигот се доволни за радост ама дали тоа значи дека има комплетна хармонија? Кажи ми дали некогаш си имал врска и воопшто не си се скарал со девојката? |
||||
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
|
||||
BiG_kIsS
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Крајно сериозна во с'e Регистриран: 01.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 8373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Не се сложувам. Знам луѓе што идеа 10 години и пред неколку години се земаа... И супер им оди, дури и во ист бизнис се. А пред да се земат живееја заедно (незнам колку). И не се зимаа затоа што нејќеа, а не дека не им идеше врската.... А и плус тоа, со бракот може врската само ќе ја подобриш (али не дека неможе да се расипе)..... |
||||
|
||||
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ke mi veruvas ako ti recam DA? |
||||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
||||
BiG_kIsS
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
НЕ Озбилен си? Ако е така тогаш честито и те сваќам зашто мислиш така.....
|
||||
|
||||
nindza
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 10.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 2457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
------------------------------------------------------ Izvini kakva vrska ima standardot so dolgite vrski i brakot ??? ne gledam poenta Dolgite vrski se ubavi na kraj no se trosat so vreme ako ne idat u drug kvalitet na ziveenjeto , stanuvaat sami za sebe cel i toa ne e ok se gubi taka na kvalitet mlada si i idealista uste ne znaes ! I od kaj idejata deka tie sto se protiv dinastija vrski po pet godini se : citiram : smetam deka ili se ljubomorni ili nemale dolga vrska ili se grdi iii u kraen slucaj postojano gi otkacuvaat poradi nestabilnost u karakter ja nit sum bil ljubomoren i sum imal dolgi vrski ne sum ni grd niti me otkacuvale poradi nestabilnost na karakter si cula ti za edna rabota narechena ZIVOT koj e nepredvidliv ? pozdrav |
||||
engie
Сениор Регистриран: 10.Август.2005 Локација: Zimbabwe Статус: Офлајн Поени: 2775 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Abe sto mnogu mozgate..kaj nekoi luge uspeva kaj nekoi ne...zavisi kakva ti e srekata
|
||||
|
||||
nindza
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Procentualno statisticki poveketo ne uspevaat toa si e fakt ...
Ja taka znam ...poveke luge sto gi nzam se zemale posle 2-3 meseca poznanstvo , a mnogu malce znam koi se zabracile posle 5 godini vrska ... zasto ima takov paradoks jas ne znam ama taka si e |
||||
nindza
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
nindza
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ok ja ke kazam slednoto : ti nemas poveke od 20 godini maksimum po mene i so samoto toa imas sea za sea limitiran opseg na poznavanje na luge . Jas ne zboram od inat , zboram toa sto sum videl okolu mene . Prosecno e 80% prema 20 % brak po kratka otkolku po dolga vrska ( zboram za Skopje ne za nekoi pomali gradovi kaj ima patrijahalna aj da ne kazam zaostanata logika ) |
||||
nindza
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ne se sl*gam
kuce za da znaes dal ti e verno mora da go pustis od lanec da zivee... ako ima ljubov ke se vrati sekogas ako ne ke izbega... Kako sto se dresiraat kuchinja taka i so luge e slicno. So sila ubavina ne bidue. Poarno da se iziveat nekoi raboti a ne posle da se izivuva na 45 godini ja taka mislam |
||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
imav ednash dolgi vrski i stalno se sopnuvav
uf ova go zgresiv mislev na vrvki |
||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||||
nindza
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ko prvo rekov ili ljubov ili materijalna obezbedenost
ti spagash vo materijalna obezbedenost po mene ( specificen podvid - kompromisna obezbedenost ) Ti si vo kategorija KOMPROMIS ne velam deka greshish , no sekako sekoj si ima svoj izbor. Dolgata vrska ne garantira ljubov a od tvoite zborovi jas ne gledam ljubov ( vistinska tuku kompromis kon tvoite zelbi ...UBAVO TI E , BEZBEDNA SI ( veren ti e cvrst ) , POCHITUVANJE imash no toa ne e ljubov po moja definicija ...ljubov e nesto drugo . No da ne navlagam premnogu ajd leka noc |
||||
nindza
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Sporeduvam so kuce za da ti dadam primer za da mozes da me razberes sto sakam da kazam ( slikovito prikazuvanje na realnosta koja jas ja sogleduvam vrzano za temata )
|
||||
BiG_kIsS
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Се согласувам, значи се зависи од тебе(и од твојот партнер), прво дали сакаш да имаш долга врска а второ дали можеш.... |
||||
|
||||
Внеси реплика | страница <1 34567 35> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |