|
Депресија и фобии |
Внеси реплика | страница <1 34567 14> |
Автор | |
loptica
Сениор Регистриран: 08.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 173 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dragi moj Zagor...depresija e sirok pojam..ima mnogu oblici i stadiumi.
Do samoubistvo doaga vo posledna beznadezna faza na totalno zamaten um od bolka i apatija. Da ne planiras da se ubijes? Nemoj da napravis takva greska Sto ke pravime nie na forumot bez tebe? Ke go citame tvojot potpis Zagor e ziv i kompjuterot ke ni se pali i gasi sam Ne, fala! Sedi miren...Zagor ne umira |
|
NE MI ZAMERAJTE NA GRAMATICKI GRESKI....USTE UCAM TA-TO-OT...KE SE SNAJDAM VALJDA BEZ PADEZI...
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
aaa..ne umira!pa i da....uffff...golema rabota..nema da se smeete ovde...ma daj...!!!!nema veze..I PO ZAGOR-ZAGOR...HAHAHHAAAA |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
diogenskopje
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2063 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da ne se zezame, Depresijata e najgolemoto zlo za sto donekade ima zasluga i globalizacijata koja ja prezivuvame...no i mal million drugi faktori...Koj ima problem i pati od depresija,anksioznost ili bilo kakva neurosa...neka pise..jas go najdov resenieto vo imeto na eden sosema pozitiven medikament
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Se e do nedostatok na pari koi ni onevozmozuva da gi zadovolime nasite perverzii. Lugeto vo svojata osnova se perverzni stvorenja, alcni, sebicni i rasipani so bolna zelba za dominacija vo sekakov vid i nacin. Ljubovta e izraz na sebicnost i zelba za dominacija, a se prikriva so najraznovidni simboliki i surogati nareceni emocii...
|
|
VendettaB
Нов член Регистриран: 29.Ноември.2007 Локација: Cayman Islands Статус: Офлајн Поени: 16 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Parite... zavisi za kogo predstavuvaat zadovolstvo. Mozes i bez pari da gi zadovolis svoite potrebi zavisi za koj kako..
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
DAJ RAZMRDAJTE SE,NE BIDETE MALODUSNI,NE E SE VO PARITE I VO ALCNOSTA.zIVOTOT E UBAV NO TREBA I VIE DA SE POTRUDITE MALKU.KAKO BE ZBUNET LJUBOVTA E IZRAZ NA SEBICNOST I DOMINACIJA.TOA PO TEBE E TAKA???
|
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
Цаци Галапчарот
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Локација: Byelorussian SSR Статус: Офлајн Поени: 955 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ja sm hrabar decak koji fobije se ne boi.
|
|
diogenskopje
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2063 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nekoj od vas momci i devojki..bil vo depresija?...ali seriozna ?
|
|
anac
Група Регистриран: 06.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 54 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Neznam kako temata uspeala od prasanje za agorafobija i depresija da dojde do parite.....Ocigledno lugeto za sekoj po los i potezok den ili situacija ja stavaat vinata na nemanjeto pari.....Ne vikam deka parite se nevazni i nepotrebni no ne se glavni za nasite problemi mozat da bidat samo eden faktor plus no, glavni nikako...
Sto se odnesuva za Agorafobijata , sakam da te prasam loptica, dali ti vo Makedonija poseti psiholog-terapevt koj sto ti pomogna da ja nadmines ovaa fobija? Tocno e deka za depresijata ima lekovi no tie se momentalni, licnosta povtorno ispaga vo depresija dokolku povtorno se najde vo slicna situacija kako prethodnata! Zatoa e mnogu vazno da se posetuva psihoterapevt za uspehot da bide dolgotraen.... |
|
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne sum bila vo vistinska depresija fala mu na boga...
samo vo kratkotrajni, neseriozni... |
|
burucaga
Сениор Регистриран: 08.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 978 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Депресијата произлегува од незадоволството на својот живот,или благо речено монотонијата и маланхолијата на едноличното секојдневие.Социјализирањето,смеата, запознавањето нови познанства,музиката...се лекот против депресијата.
|
|
Човекот е посилен отколку што мисли дека е.
|
|
IQ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
taka e burucaga, eden obicen razgovor so poznat ili nepoznat covek moze mnogu da pomogne
|
|
burucaga
Сениор Регистриран: 08.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 978 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"НИЕ" против депресијата,многу што можеме едни за други да направиме,тоа е вештината на Човекот да совлада секаква бариера.
|
|
Човекот е посилен отколку што мисли дека е.
|
|
IQ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zaedno posilni
Изменето од IQ - 25.Декември.2007 во 22:04 |
|
Внеси реплика | страница <1 34567 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |