|
Сон |
Внеси реплика | страница <1 4647484950 55> |
Автор | ||
DarlinG
Сениор *Lara*Croft* Регистриран: 09.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1621 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zs? stvarno?
p.s. da ne te ubiv vo sonot? toa znaci ti go prodolzuvam zivotot |
||
|
||
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
јас сум си ги миела забите... и ми испаднало дупка... а ти си ми носела паста...
|
||
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не верувам многу многу во соновите и не им обратувам многу внимание, но ова стварно на крај ја добив таа оценка .....сеусте не ми се врува, каде го видов па сега ова |
||
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta. |
||
DarlinG
Сениор *Lara*Croft* Регистриран: 09.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1621 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i so posle mi kazaa deka toa znacelo pomos Изменето од DarlinG - 01.Ноември.2008 во 23:01 |
||
|
||
Pentakostalec
Сениор Регистриран: 11.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
jas sonuvav kako tato umrel,a togas bese bolen i posle dva dena mn losi raboti mi se slucuvaa vo zivo i koa si doov od skolo tato bese pocinat
toa bese pred 7 8 godini koa bev 2 za treto. |
||
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
|
||
Anthony
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa velat deka gi ima ovie vida sonishta
1. sonovi koj neznachat nishto 2. sonovi koj se na nekoj nachin povrzani so nastanite od sekojdnevito 3.sonovi koj ja pretksazzuvaat nashata idnina 4. sonovi koj se rezultat na voljata na nekoja nepoznata sila - koja vo tie momenti gi kontrolira nashiot um i telo .Za ovie e karakteristichno toa shto se javuvaat najchesto kaj zzenite - i toa iskustvo go opishuvaat so zborovite -"neshto me nalegna sinokja i nemozzev da disham", pontamu "neshto mi ja zategashe prekrivkata nokjeska i nemozzev da disham" - i sve neshto taka shto e povrzano so nemozznosta za dishenjeto - i potoa obichno prodolzzuvaat so zborovite "ne mozzev da mrdam , no si ja kazzav tri pati po red "Oche nash, koj si..." i pushti"- obichno asociraat na duh ili na nechastiviot - pu, pu, pu skraja da e - daleku da bide od nas-da prodolzzam , znachi obichno sum go slushal od postari gospogji a poretko od mladi momi... Intersna tema koja sigurno zasluzzuva pogolemo vnimanie-ososbeno zasluzuva odgovor prashanjeto - Shto e toa shto gi nalegnuva zzenite? Mislam deka bi trebalo nekoj da se pozanimava so toa |
||
It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
||
BisernA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
од бебиња и заби,... преминав на сонување возови и реки....
|
||
Anthony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
aaaaaaa- mnogu ubav son- toa znachi deka kje si fatish novo poubavo momche , mnogu naskoro (voz) i ljubovta kje ti dojde kako reka...i kje trae dolgo vreme (reki-mnozzina!) |
||
|
||
BisernA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
бре,.... ..... |
||
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mnogu sonuvam, nema nok a da ne sonam nesto i epten veruvam vo toa deka sonovite ja pretskazuvaat idninata, ona sto ti se slucilo i ona sto ke ti se sluci zatoa sto do sega nekolku sonovi mi se imaat ostvareno bas onaka kako sto sum gi sonuvala. A mnogu cesto sonuvam deka nekoj me goni, i samo trcam, begam.... Kojznae sto e toa....
|
||
Anthony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa normalno deka pretskazzuvaat...inaku sonot ti e mnogu ubav, toa znachi deka nekoe mnogu umno, ubavo i sharmantno momche koe e vo tvoja neposredna blizina saka da ti prijde...samo izgleda e malku sramezzlivo...na momcheto sekogash koga kje sobere dovolno hrabrost da ti prijde nekoja tvoja nenamerna postapka go presekuva i se otkazzuva od obidot odlozzuvajki za sledniot pat...zatoa toa na nego mu izgleda kako da te goni a ti samo trchash i mu begash - ete toa e Sovet- dobro razgledaj go mashkiot svet vo tvoeto opkruzzuvanje- voochi go sramezzlivoto momche i ohrabri go malku - nema da pogreshish Изменето од Anthony - 03.Декември.2008 во 13:53 |
||
|
||
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
heh jas nego ke go ohrabram, a mene koj ke me ohrabri thanks za sovetot sepak.
A toa sto soniv eden moj poznanik kako doagja kaj mene doma i mi dava tetratka so zadaci po matematika i mi veli: Resi gi! |
||
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јапонски научници развија софтвер кој ќе може да продуцира слики кои човечкиот мозок ги создава при сонување. Соновите ќе можат да се снимаат и потоа да се прегледуваат.
Системот овозможува обработување и мапирање мисли и сонови онака како што се доживеани во мозокот, во вид на слики на екранот од компјутерот. За прв пат во светот, на екранот од компјутерот можно е да се види што луѓето гледаат во соновите преку активноста на мозокот.Научниците се фокусирале на процесот на препознавање слики во очната мрежница. Со гледање во предмети во очната мрежница се формира нивна слика, која се претвора во електричен сигнал кој преку очниот нерв се пренесува во мозокот. Истражувачите засега смислија само технологија која е во состојба да репродуцира едноставни слики од човечкиот мозок, но со тоа го отворија патот за понатамошно истражување на човечките сонови и другите процеси во мозокот. -------------------------------------------------------------------------------------------
Интересно ќе биде да си видиш на компјутер што си сонувал вечерта... Ќе има филмчиња
Требало и софтвер за толкување да развијат... Да не се мачиме со преводот
|
||
Внеси реплика | страница <1 4647484950 55> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |