IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Мистерии и астрологија
  Активни теми Активни теми RSS - Сон
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Сон

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4647484950 55>
Автор
Порака
DarlinG Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*Lara*Croft*

Регистриран: 09.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 1621
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DarlinG Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2008 во 20:44
zs? stvarno?
p.s. da ne te ubiv vo sonot? toa znaci ti go prodolzuvam zivotot
Кон врв
BisernA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 27.Јули.2008
Поени: 4662
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BisernA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2008 во 14:36
јас сум си ги миела забите... и ми испаднало дупка... а ти си ми носела паста... голема%20насмевкаголема%20насмевка
Кон врв
seka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Guardian Angel

Регистриран: 04.Декември.2007
Поени: 4418
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај seka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2008 во 21:59
Originally posted by seka seka напиша:

sonuvav deka imam dvojce na poludiplomskata, no koga e pogledav, vidov deka gresno gi sobiral poenite, go zamoliv da preracuna uste ednas i vidi ... stvarno veli, gi sobira ponovo i mi stava 5.5 изненадување( tuka do 6ka ima ) ...lele po cela sekiracija dali poloziv ili ne uste ova mi trebaseцрвенеењецрвенеењецрвенеење

не верувам многу многу во соновите и не им обратувам многу внимание, но ова изненадувањеизненадување стварно на крај ја добив таа оценка .....сеусте не ми се врува, каде го видов па сега ова
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta.
Кон врв
DarlinG Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*Lara*Croft*

Регистриран: 09.Јануари.2008
Поени: 1621
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DarlinG Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2008 во 23:01
Originally posted by BisernA BisernA напиша:

јас сум си ги миела забите... и ми испаднало дупка... а ти си ми носела паста... голема%20насмевкаголема%20насмевка

i so posle

mi kazaa deka toa znacelo pomos

Изменето од DarlinG - 01.Ноември.2008 во 23:01
Кон врв
Pentakostalec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 11.Јули.2008
Поени: 583
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pentakostalec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2008 во 07:43
jas sonuvav kako tato umrel,a togas bese bolen i posle dva dena mn losi raboti mi se slucuvaa vo zivo i koa si doov od skolo tato bese pocinat

toa bese pred 7 8 godini koa bev 2 za treto.
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
Кон врв
Anthony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 3379
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anthony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Ноември.2008 во 11:05
Pa velat deka gi ima ovie vida sonishta
1. sonovi koj neznachat nishto
2. sonovi koj se na nekoj nachin povrzani so nastanite od sekojdnevito
3.sonovi koj ja pretksazzuvaat nashata idnina
4. sonovi koj se rezultat na voljata na nekoja nepoznata sila - koja vo tie momenti gi kontrolira nashiot um i telo .Za ovie e karakteristichno toa shto se javuvaat najchesto kaj zzenite - i toa iskustvo go opishuvaat so zborovite -"neshto me nalegna sinokja i nemozzev da disham", pontamu "neshto mi ja zategashe prekrivkata nokjeska i nemozzev da disham" - i sve neshto taka shto e povrzano so nemozznosta za dishenjeto - i potoa obichno prodolzzuvaat so zborovite "ne mozzev da mrdam , no si ja kazzav tri pati po red "Oche nash, koj si..." i pushti"- obichno asociraat na duh ili na nechastiviot - pu, pu, pu skraja da e - daleku da bide od nas-da prodolzzam , znachi obichno sum go slushal od postari gospogji a poretko od mladi momi... Intersna tema koja sigurno zasluzzuva pogolemo vnimanie-ososbeno zasluzuva odgovor prashanjeto - Shto e toa shto gi nalegnuva zzenite? Mislam deka bi trebalo nekoj da se pozanimava so toa
It’s nice to be important....it’s   important to be nice!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BisernA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2008 во 11:37
од бебиња и заби,... преминав на сонување возови и реки.... голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anthony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2008 во 18:32

aaaaaaa- mnogu ubav son- toa znachi deka kje si fatish novo poubavo momche , mnogu naskoro (voz) i ljubovta kje ti dojde kako reka...i kje trae dolgo vreme (reki-mnozzina!)
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BisernA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2008 во 23:32
Originally posted by Anthony Anthony напиша:

aaaaaaa- mnogu ubav son- toa znachi deka kje si fatish novo poubavo momche , mnogu naskoro (voz) i ljubovta kje ti dojde kako reka...i kje trae dolgo vreme (reki-mnozzina!)

бре,.... смеење.....намигнување
Кон врв
Lithium Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2008
Поени: 9407
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lithium Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Декември.2008 во 13:14
Mnogu sonuvam, nema nok a da ne sonam nesto i epten veruvam vo toa deka sonovite ja pretskazuvaat idninata, ona sto ti se slucilo i ona sto ke ti se sluci zatoa sto do sega nekolku sonovi mi se imaat ostvareno bas onaka kako sto sum gi sonuvala. A mnogu cesto sonuvam deka nekoj me goni, i samo trcam, begam.... Kojznae sto e toa....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anthony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Декември.2008 во 13:40
Originally posted by Lithium Lithium напиша:

Mnogu sonuvam, nema nok a da ne sonam nesto i epten veruvam vo toa deka sonovite ja pretskazuvaat idninata, ona sto ti se slucilo i ona sto ke ti se sluci zatoa sto do sega nekolku sonovi mi se imaat ostvareno bas onaka kako sto sum gi sonuvala. A mnogu cesto sonuvam deka nekoj me goni, i samo trcam, begam.... Kojznae sto e toa....

Pa normalno deka pretskazzuvaat...inaku sonot ti e mnogu ubav, toa znachi deka nekoe mnogu umno, ubavo i sharmantno momche koe e vo tvoja neposredna blizina saka da ti prijde...samo izgleda e malku sramezzlivo...na momcheto sekogash koga kje sobere dovolno hrabrost da ti prijde nekoja tvoja nenamerna postapka go presekuva i se otkazzuva od obidot odlozzuvajki za sledniot pat...zatoa toa na nego mu izgleda kako da te goni a ti samo trchash i mu begash - ete toa e   
Sovet- dobro razgledaj go mashkiot svet vo tvoeto opkruzzuvanje- voochi go sramezzlivoto momche i ohrabri go malku - nema da pogreshish   

Изменето од Anthony - 03.Декември.2008 во 13:53
Кон врв
Lithium Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2008
Поени: 9407
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lithium Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 16:27
heh jas nego ke go ohrabram, a mene koj ke me ohrabri thanks za sovetot sepak.
A toa sto soniv eden moj poznanik kako doagja kaj mene doma i mi dava tetratka so zadaci po matematika i mi veli: Resi gi!
Кон врв
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2008 во 00:33
Originally posted by babuska babuska напиша:

Ne si ja poznavas sopstvenata intima, toa znaci.
KOJ GO POCUVSVUVAL TOA ZNAE
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2008 во 16:21

Јапонски научници развија софтвер кој ќе може да продуцира слики кои човечкиот мозок ги создава при сонување. Соновите ќе можат да се снимаат и потоа да се прегледуваат.

Системот овозможува обработување и мапирање мисли и сонови онака како што се доживеани во мозокот, во вид на слики на екранот од компјутерот. За прв пат во светот, на екранот од компјутерот можно е да се види што луѓето гледаат во соновите преку активноста на мозокот.Научниците се фокусирале на процесот на препознавање слики во очната мрежница. Со гледање во предмети во очната мрежница се формира нивна слика, која се претвора во електричен сигнал кој преку очниот нерв се пренесува во мозокот.

Истражувачите засега смислија само технологија која е во состојба да репродуцира едноставни слики од човечкиот мозок, но со тоа го отворија патот за понатамошно истражување на човечките сонови и другите процеси во мозокот.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Интересно ќе биде да си видиш на компјутер што си сонувал вечерта... Ќе има филмчињанамигнување
Требало и софтвер за толкување да развијат... Да не се мачиме со преводотголема%20насмевка

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4647484950 55>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,797 секунди.