IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Акција “ПУЧ“ и бомбите на Заев
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Акција “ПУЧ“ и бомбите на Заев

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4546474849 69>
Автор
Порака
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2015 во 04:09

Doc. 13774

23 April 2015

Written declaration No. 593 

We state that the Macedonian parliamentary elections were free and fair, as reports by the Organization for Security and Co-operation in Europe (OSCE) and the Parliamentary Assembly of the Council of Europe state.

We condemn:

• –  the threats by Zoran Zaev, President of the Social Democrat Union of Macedonia, to the Prime Minister, Nikola Gruevski;

• –  the involvement of foreign secret services in illegal tapping of phone calls of the highest political officials of Macedonia.

We state that only political arguments and programmes based on the vote of the citizens are the democratic way to win elections.

We ask for:

• –  restored political dialogue and responsible acts by the opposition, including the return to parliament of the opposition MPs to make full use of their parliamentary mandates;

• –  free and independent court trials, with the highest European standards and a transparent procedure.

We underline the importance of political dialogue in resolving conflicts and call for a responsible political opposition in Macedonia observing the democratic rules of the political system. 

Парламентарното Собрание на Советот на Европа издаде декларација потпишана од 49 пратеници (21 европска држава) и 4 политички групи насловена "Осуда за недемократски обид за превземање на власта во Македонија" во која се констатира дека:

1. Македонските парламентарни избори биле слободни и фер според извештаите на ОБСЕ и Парламентарното Собрание на Советот на Европа.

2. Се осудуваат објавувањето на нелегално снимените телефонски разговори од страна на Заев и заканите упатени до премиерот Никола Груевски.

3. Се осудува вмешаноста на странскитe тајни служби во нелегалното снимање телефонски разговори на највисоките политички функционери во Македонија.

4. Се потенцира дека политичките аргументи и програми базирани на гласањето на граѓаните е единствен демократски начин за постигање победа на изборите.

5. Се бара од опозицијата да го обнови политичкит дијалог и да се однесува одговорно.

6. Се бара опозицијата да се врати во Парламентот.

7. Се бара слободни и независни судски процеси со највисок европски стандард и транспарантност.

8. Се подвлекува важноста на политичкиот дијалог во решавање на конфликтите и се апелира на одговорна политичка опозиција која ќе ги почитува демократските правила на политичкиот систем.

Изменето од Messenger - 25.Април.2015 во 14:22
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2015 во 13:16
Меси, ти правиш некого будала овде, или ....? 

Што е проблемот со луѓето кои можат да даваат вакви коментари....?
Како може ваква автократска лакрдија, вакви простаци лидери на оваа држава, кои крадат избори, кои изигруваат богови, кои ја приватизираа цела држава, кои ги сардисаа институциите, да поминат кај нив? И тоа да е за нив ОК? 
Или поентата е секогаш да сме контра нешто, па дури и да е тоа контра секоја логика? 
Надминете се себеси, своето его и ниските пориви, и потрудете се да ја видите големата слика, потрудете се да размислувате што е напредна, функционална држава, што е свесно граѓанство!

Искрено, одбивам да го прифатам тоа, премногу ми е страшно !!! 

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2015 во 14:09
Нели луѓето што мислат како нас се многу паметни, а останатите се будали?

Пренесов автентичен документ од Парламентарното Собрание на Советот на Европа без мој коментар.

Твојата реакција покажува дека содржината на овој документ не ти се допаѓа, што е сосема разбирливо, но оноа што е неразбирливо и недопустливо во една цивилизирана комуникација е твоето коментирање за личности наместо за содржината на документот.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2015 во 14:49
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Нели луѓето што мислат како нас се многу паметни, а останатите се будали?

Пренесов автентичен документ од Парламентарното Собрание на Советот на Европа без мој коментар.

Твојата реакција покажува дека содржината на овој документ не ти се допаѓа, што е сосема разбирливо, но оноа што е неразбирливо и недопустливо во една цивилизирана комуникација е твоето коментирање за личности наместо за содржината на документот.

Комуњариве овдешни ( за кои сите останати се „будали„) ...и одовде ја изгубија поддршка-та..
Која ...така жално ем желно , ја очекуваа..како сува земја росичка....и СЕГА 102,3 % им се ближи крајот на „владението„.
Зајко-то КуК*рајковски звани БОмБАШот... сигурно иде у бајбок , а Шеќерната „лејди„ викана БОНБОНА , право на Скопска Црна Гора..каде што всашност и е и правото  „место„...како домаќинка.
намигнување

Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2015 во 16:26
Ме мрзи да проверувам ама милион посто сите тие што се потпишани на документот се пратеници од сестринските десничарски партии и е документ што во Македонија не треба да има никаква вредност и значење...
И јас мислам дека времето за разговори и преговори е поминато...состојбата треба да се радикализира, со непрекинати протести, во сите сфери на општеството, треба да се принудат криминалците на власт на преговарачка маса
Кон врв
Alekxandar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јули.2012
Поени: 1029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alekxandar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2015 во 17:16
Најголемото комуњарско дувло во овој момент е ДПМНЕ .
Го собраа цел џган од партиите со идеа дека на тој начин партијата ке владее столетие,но повторно џганот ја покажа својата лукавост,ја узурпира партијата и внатрешно ја разнебити.
Кон врв
Орка Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2008
Поени: 44580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2015 во 18:09
Кога после се гледам како ликуваат Зајко и Грујо...
И пострашно толпа која го одобрува криминалот на првиот или вториот...
Кажува пресуди за оние кои нема да бидат власт...
Кова завери од светски рамки...
Останува да си го пуштам пак дедо Џорџ.
А може да и пуштам и писмо на Анџелина Џоли да ме посвои,сетики бетер од Африка станавме.
Се надевам ќе има што да им пренесете на своите внуци.
Кога после неколку декади тие ќе се мачат во иднината која сте им ја обезбедиле...

Не материјалната...Знам луѓе кои направија пари
но егоизмот и промискуитетот ги довлечка до питачки стап.
Па сега им страдаат синови,ќерки....Но системот кој ќе треба да ги издигне во општеството.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2015 во 19:47
Originally posted by Орка Орка напиша:

Се надевам ќе има што да им пренесете на своите внуци.
Кога после неколку декади тие ќе се мачат во иднината која сте им ја обезбедиле...

Токму така… и ќе прашуваат каде ви беше умот кога ги правевте тие работи… но егото на нивните родители нема никогаш да ја признае својата грешка, секогаш ќе се криви оние другите.

Така било одсекогаш.

Одново ја живееме старата историја. 

Ништо не нaучивме.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2015 во 21:49
Originally posted by Орка Орка напиша:

Кога после се гледам како ликуваат Зајко и Грујо...
И пострашно толпа која го одобрува криминалот на првиот или вториот...
Кажува пресуди за оние кои нема да бидат власт...
Кова завери од светски рамки...

Толпата му овозможи на Зајко-то да го прави она за што подоцна беше и правосилно осуден во соодветен судски процес.
НО истотака подоцна , од водачот на толпата другарчето Зајко беше и помилуван..со соодветен Председателски Акт за помилување на правосилно Осуден (како) криминалец.

пс
Сега ...јас мислам дека секој овластен судија кога би го судел (не мора да е само од од македонска националност) би го осудил , само поради минатото за кое посоченото лице ја нема издржано изречената правосилна пресуда поради актот за аболиција , збогатено од порано со изјавата на сведок кој тврди дека истово лице му побарало 200.000 евра поткуп за кое постои соодветна пријава кај надлежен орган пред повеќе од две години , а помилуваниот пред некој ден се сеќава да  му „поднесе„ контра кривична пријава против него.
Нема да кажам јас за што..оти тоа лице од кое побаран поткуп самото ќе мора да каже и докаже се пред судот.  
намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2015 во 22:11
Види тоа ја го кажувам...
Ама истата толпа...Или другата половина ако миливаш.
Со едното око мижи и за другиов криминал.
И во сите овие четириесет и седум страни јас
за жал само еднооки гледам.
Кој на лево око,кој на десно гледа.
А штетата е заедничка.
Не однесе ова во еден фин вака пред летниве горештини
замрзнат статус по однос на нели да бидеме искрени и
признаеме лажнана надеж за Европа.
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2015 во 00:29

Тајм аут дечки.мир
Да не си го повторувам постот, ете Novace го препостирал.

Напијте се по едно кафе
Ај политичарите што се караат и водат војни ги разбирам. И новинариве меѓусебно ќе се испотепаат... и нив ги разбирам. Ама ние тука? Која е смислата од виртуелни војни, лепење етикети, навреди, омаловажувања, а не е ни познаваме?

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2015 во 00:56
Originally posted by Alekxandar Alekxandar напиша:

Најголемото комуњарско дувло во овој момент е ДПМНЕ .
Го собраа цел џган од партиите со идеа дека на тој начин партијата ке владее столетие,но повторно џганот ја покажа својата лукавост,ја узурпира партијата и внатрешно ја разнебити.

Околу собраниот џган...потполно си во право...ОСВЕН предзнакот.
На секој припадник на „џганот„ нели.

Тие ...се мисли на џганот , отсекојпат си биле ВРТИМУШКИ.
Македонија беше дел од тоталитарна држава „прекриена„ со демо(Н)кратија ...и дрн дрн дрн други „убаини„.
Тие..убаините везден овде ни ги прикажува и покажува еден наш овдешен љубител на тоталитаризмот и неговите убаини.
Но ..тоа беше тоталитарна демократија во која се однапред се знаеше и се (му) беше подредено на желбите на врховниот ЖРЕЦ..или сатрап некои го (од завист) викаа.
И тој си умре...како што е всушност Законот на природата , ама (ни) остави првоборци негови
 И одеднаш тие ..и нивните синови и ќерки се прогласија за врвни демоНкрати...и тие секаде имаа замешано прсти..та направија „кујна„ од која се добиваа сите „мирудии„ за секаккви манџи..секојпат со демоНкратски предзанак...разбирасе.
И од нив и нивните „миродии„ беше готвена секоја македонска манџа.
Сите тие беа „кооптирани„ во сите наши добростоечки фирми кои цицаа пари од граѓанството , и сега одненадеж им стаса КОЛЕ...хехе.
Некој би (ве) прашал сега: КОЈ бре КОЛЕ?.
Ееее ..одговорот е оној Коле..кој ги зареди заспаниве во богат и лесен дремеж комуњари ..со ПОРАЗИ кои се нижеа како листовите од тутун нанижани.
Ииииии ..веднаш потоа откога Коле рафално ги „среди„ , почнаа со ПИСКОТНИЦИ насекаде и секому кажани..те ова те она..ама никојпат слепциве не „прогледаа„.
Ниту нивните , од „свитата„ која везден е покрај нив...за да лае р`жи или вреска..зависи од улогата која им е доделена.
намигнување
Кон врв
laki_bu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Лидер

Регистриран: 30.Ноември.2008
Локација: Germanija
Поени: 32100
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај laki_bu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2015 во 08:52
I negovite mu ja odkazaa poddrskata ..pa sekade prvo gluvcite begaatголема насмевка 

Додека Зборуваше премиерот Никола Груевски, спортската сала беше полупразна, а голем дел и ја напуштаа. Ова не беше бројката која ја очекуваа од владејачката партија.
Стандардно, како и за претходните собири на владејачката ВМРО-ДПМНЕ, така и за денешниот во Охрид, беа ангажирани автобуси кои носеа луѓе од повеќе градови за да се прикаже масовност.

Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2015 во 10:03
Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

Тајм аут дечки.мир
Да не си го повторувам постот, ете Novace го препостирал.

Напијте се по едно кафе
Ај политичарите што се караат и водат војни ги разбирам. И новинариве меѓусебно ќе се испотепаат... и нив ги разбирам. Ама ние тука? Која е смислата од виртуелни војни, лепење етикети, навреди, омаловажувања, а не е ни познаваме?

Шефке заврши ли тајм аутотзбунетостплазење
Да не продлабочувам но не јас,некој друг си
има навика ничим прозван да цитира и карактеризира лично...
Па стилските фигури во говорот
да ги преврти во навреди кон истиот...
Сето тоа поткрепено со бајачко-јасновидни примеси.
Извини ама кафево тука јооооок,да не ми сврти некој шоља
па после и желби да треба да стискам.плазење
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4546474849 69>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.