|
Најубавите стихови во Библијата |
Внеси реплика | страница <1 4546474849 98> |
Автор | |
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.....Ние имаме само Eден Бог Отец, од Кого е се’, и ние сме во Него, и Eден Господ Исус Христос, преку Кого е се’ и ние сме преку Него! (1 Коринт. 8:6) |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
Blagoj_s
Сениор Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
[Јаков 3:13]
Кој е меѓу вас мудар и разумен? Со доброто поведение нека ги покаже своите дела во мудра кроткост. |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Блажени се кротките, зашто тие ќе ја наследат земјата! (Ев. Матеј 5:5) |
|
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дојдете кај Мене сите изморени и обременети и Јас ќе ве успокојам; Земете го Мојот јарем на себе и поучете се од Мене, бидејќи Јас сум кроток и смирен по срце, и ќе најдете мир за душите ваши; Зашто јаремот Мој е благ и бремето Мое е лесно. (Ев.Матеј 11:28-30) Изменето од spiros - 13.Август.2012 во 16:58 |
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Зашто Божјиот гнев се открива од небото на секоја безбожност и неправда на луѓето, кои со неправдата ја задржуваат вистината; зашто ним им е познато она што може да се знае за Бога; Бог им го јави тоа. Па и Неговите невидливи својства, Неговата вечна сила и Божеството, можат да се согледаат од создавањето на светот, набљудувани преку творбите. Па така немаат изговор. Зашто, иако Го познаа Бога, не Го прославија како Бог, ниту покажаа благодарност; туку станаа суетни во своите мисли и нивното неразумно срце се помрачи.
[Римјаните 1:18,20] |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А на сите што Го примија - на сите што веруваа во Неговото Име - им даде моќ да станат чеда Божји (Ев. Јован 1:12) |
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
[Еремија 29:11-13]
Зашто Јас ги знам Своите замисли за тоа што имам намера со вас - зборува Господ - замисли за мир, а не за несреќа: да ви дадам иднина и надеж. Тогаш ќе Ме повикувате, ќе доаѓате кај Мене, ќе Ми се молите, и Јас ќе ве слушам. Ќе Ме барате и ќе Ме најдете, зашто ќе Ме барате со сето свое срце. |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
„Ете идат денови, вели Господ, и со домот Израелов и со домот Јудин ќе склучам Нов Завет, но не таков завет каков што склучив со татковците нивни во денот, кога ги фатив за рака за да ги изведам од земјата египетска, - зашто тие не останаа во Мојот завет и Јас ги оставив, вели Господ. Но овој е Заветот што ќе му го дадам на домот Израелов во оние дни, вели Господ: ќе ги врежам законите Свои во мислите нивни, и во срцата нивни ќе ги напишам, и ќе бидам нивни Бог, а тие ќе бидат Мој народ. И ниеден нема да го учи својот ближен, и ниеден братот свој: ,Познај Го Господа‘, зашто сите, од мал до голем меѓу нив, ќе Ме знаат, бидејќи ќе бидам Mилостив кон нивните неправди, а за гревовите и беззаконијата нивни нема веќе да си спомнувам!” (Еп. Евреи 8:8-12) |
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Зашто Самиот Господ на заповед, при глас на архангел и при Божја труба, ќе слезе од небото и мртвите во Христа ќе воскреснат прво. Потоа ние живите, ние кои останавме, ќе бидеме грабнати заедно со нив на облаците, во воздух, во пресрет на Господа; и така засекогаш ќе бидеме со Господа. [1 Солунјаните 4:16,17] |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Но сега, ние сме слободни од Законот, ... , за да Му служиме на Бога со Нов Дух, а не според старата буква! (Еп.Римј. 7:6) Изменето од spiros - 26.Август.2012 во 10:41 |
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
1 Во ова што е кажано главно е: имаме таков Првосвештеник, Кој седна оддесно на престолот на Величеството во небесата 2 како служител на Светилиштето и на вистинскиот Шатор, што го подигна Господ, а не човек. ==Евреите 8:1-2 ; Библија== |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Гордоста го понижува човекот, а смирениот во дух придобива чест. ( Пословици 29:23)
|
|
SOLI DEO GLORIA
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
[Колосјаните 3:5-10] И така, умртвете ги своите членови што се на земјата: блудството, нечистотата, страста, лошата желба и лакомството, што е идолопоклонство, заради кои доаѓа Божјиот гнев на непослушните синови. Меѓу кои и вие некогаш одевте, кога живеевте во нив. Но сега, отфрлете го и вие сè ова: гневот, јароста, злобата, хулењето, срамните зборови од својата уста. Не лажете се еден друг, зашто го соблековте стариот човек со неговите дела и облековте нов, кој се обновува во полно познавање по образот на Оној, Кој го создал |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
[Еремија 29:11-13] Зашто Јас ги знам Своите замисли за тоа што имам намера со вас - зборува Господ - замисли за мир, а не за несреќа: да ви дадам иднина и надеж. Тогаш ќе Ме повикувате, ќе доаѓате кај Мене, ќе Ми се молите, и Јас ќе ве слушам. Ќе Ме барате и ќе Ме најдете, зашто ќе Ме барате со сето свое срце. |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Внеси реплика | страница <1 4546474849 98> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |