![]() |
|
Самоубиство |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4445464748 84> |
Автор | ||
becenevem ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
toj sto ke se samoubie
ke treba da dremi tolku godini kolku mu se dadeni za ziveenje vo normalniot zivot, na pr. ako nekoj trebal da zivee 75 g. a se samoubi na 25, 50g, ke treba da dreme dodeka ne mu izminat i tek posle moze da se nafati za sledniot cekor |
||
![]() |
||
Glenn ![]() Сениор ![]() ![]() Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
|
Искрено не би сакала да сум им во кожа на луѓе што ивршиле самоубиство од било која причина.
Некои од нив отсекогаш биле лабилни, депресивни, суицидни и за најмала ситница а сум слушнала и читала за безброј силни, храбри луѓе кои си го одземале животот. Во секој случај не може никој да знае што им се случувало во душата на тие луѓе, што се преживувале, во каква болка живееле. И некои луѓе едноставно не се како другите со силен нагон за преживување. |
||
Beauty fades, dumb is forever
|
||
![]() |
||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
|
Нема самоубијци, нив ги убиле други.
|
||
![]() |
||
fragola ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
|
Smrtta i onaka ne ni bega...zosto nekoj ne saka da go izgleda zivotniot film do kraj,moze i da se iznenadi od zavrsetokot...
|
||
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
||
![]() |
||
Командантица ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2129 |
|
ги терале да се самоубијат...другиот дух што живее,..во човечкото тело..-лошиот..! |
||
..Живеам за да умрам..!
|
||
![]() |
||
Wonderful_Life ![]() Сениор ![]() Амбициозна Бебушка Регистриран: 30.Декември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 7264 |
|
Samoubistvotot ne go opravduvam voopsto>Smetam deka toa go pravat samo kukavicite koi sto ne znaat kako da si gi resat problemite,pa smetaat deka toj e najlesniot nacin,no ne znaat deka toa e najukavickiot nacin sto moze da postoi.Sekoj covek ima problemi i maki ,taka da toa ne e nacin na resavanje na site situacii
|
||
Gospod gi sozdal zenskite,zasto imal smisla za ubavina, a maskite zasto imal smisla za humor
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
|
и јас имам помислено, но секогаш одма го одбирам подобриот а сите имаат помислено на нешто такво како излез од ситуацијата само фала богу ако се разумни го бираат подоброто |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
![]() |
||
ANITA11 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
|
toa e
za lugje so slab karakter ![]() |
||
![]() |
||
becenevem ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
|
ne se isplakka, drzavata ke ni propadne
|
||
![]() |
||
Sho-Sana ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
|
Vo opstestvenite nauki samoubivstvoto e oceneto kako najvisokata tocka na covekoviot sloboden izbor (slobodnata volja).
|
||
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
незнам зошто? ![]() кога изборот е под стрес ( не е слободен избор), неможе да е највисока точка осим ако не се фрли од монт еверест Изменето од anakin - 07.Март.2009 во 22:58 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
|
i za toa treba da se ima muda.
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
не,,, грешиш, муда треба да се има со зивеењето и последиците самоибици немат муда за тоа |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
|
druze i za toa treba da si stvarno so k*rslus u glaa. tie ne ni mislat na niso.... eden slucaj sto cuv eve...zenava da se samoubie i kj znae kako ja sprecile..posle veli-jas vrska neam so sum sakala da storam...a trgnala da se samoubiva i ostajla pismo.... ne znam nesvatlivo mi e. ko prvo eve ova tebe moze nema da ti znaci niso -ama mene strav mi e da se samoubijam...zaso spored hristijanstvoto e eden od najgolemite grevovi da si go odzedes zivotot.
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4445464748 84> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |