|
КАКВО Е ЧУВСТВОТО ДА СЕ БИДЕ ХРИСТИЈАНИН |
Внеси реплика | страница <1 234 |
Автор | |
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
(Апостолски Дела 2:1-2-3-4) А кога дојде Педесетица, сите беа собрани на едно место. И одеднаш се слушна бучава од небото, како кога силен ветер дува и ја исполни целата куќа во која седеа. И им се појавија јазици како од пламен, кој се разделија и на секого од нив застана по еден. И тие сите се исполнија со Светиот Дух и почнаа да зборуваат на други јазици, како што Духот им даваше да зборуват.
Нај големото доживување е она Крстењето во Светиот Дух, каде што исчезнува секое сомневање, каде што Духот Свети му дава на оној кој го прима дарови: Јазици, толкување, пророкување, проповед, добри плодови! Да се биде Христијанин е да се биде верен на Исус Христос, да се надеваме, да се љубиме еден со друг колку што се љубиме самите себеси и да го љубиме Бог повеќе од самите себе, зашто Бог не возљуби толку многу што Исус умре за нас на крстот во Голгота. Да се биде трпелив и понизен и да се биде радосен, радосен на Евангелието...Многумина ми рекле и ќе ми речат понатаму: ,,Твојот Исус ти многу забранува, но јас велам,. ,,Мојот Исус е Оној Кој се умре за мене и воскресна, Оној Кој го положи Светиот Дух на моето тело, за да ми ја докаже Неговата сила и слава, Оној кој и даде помазание и живот на мојата мртва душа, Исус е Тој кој е секогаш со мене и ме чува од зло... Халелуја, да се слави името Божјо затоа што тоа е свето и вечно, како што кажав и во горниот одговор: Привилегија е да се живее за Христос. |
|
Внеси реплика | страница <1 234 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |