![]() |
|
Вампири |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 13> |
Автор | |
Firerot ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 04.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Abe ja ne se razbiram mnogu u vampiri ama mozam da kazam deka FROM DUSK TILL DAWN e definitivno mnogu jak film posebno prviot del. A za kafico nemam zborovi.
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
kafico???
ja pa mislev za mexikankava SELMA zboris ![]() Изменето од anakin - 04.Јануари.2008 во 02:27 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
blagorodna ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 568 |
Vampiri...
imam edni dvajca vo komsiluk stari ko metuzalem a od niv ne smee ni da se nakasla' ne smee ni dete bi kote da zaigra ni pile da preleta Toa sa vampiri |
|
![]() |
|
Гостин ![]() Гостин ![]() |
lele ma...shto zborish...
![]() pa vampirive gi imalo nasekade
okolu nas...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
marco_antony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
gi ima ... jas najpoveke gi prepoznavam mentalnite vampiri ... ne znaat da se smeat na vicevi... tuku se cerekaat ... ![]() i jas taka se branam od niv ... so vicevi ... vicevi ... vicevi ... i ke gi puknam !!! ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
hacko ![]() Сениор ![]() ![]() The Ultimate HackMan Регистриран: 19.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 119 |
Seto toa se prikazni...Dokolku bi postoele,bi bile nesto najsekojdnevno na planetava,kako nekoj vid na zivotni...
|
|
Svijet je okrutan...Okrutniji od juce...
|
|
![]() |
|
KIKO_ivanovski ![]() Сениор ![]() The good boy Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 126 |
se slozuvam
|
|
SREKNA NOVA 2008 godina na site vo ovoj prekrasen forum
POZDRAV |
|
![]() |
|
Гостин ![]() Гостин ![]() |
prikazni za deca...
ne , ne , i tie ne veruvaat vo ova...
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
MAKEDON-FILIP ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Абе вампири си се вампири и единствено објаснување е дека тие се вампири и ако не се тие немаше да имаме вампири.
![]() |
|
![]() |
|
IQ ![]() Сениор ![]() ![]() Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
MAKEDON-FILIP II
![]() |
|
![]() |
|
MAKEDON-FILIP ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Влад Тепеш (на романски: Vlad Ţepeş; околу 1431-1476год) т.н. Влад Прободувачот
роден е во едно мало село во близина на Târgovista, Романија. Уште како дете, татко му го дал во рацете на турците. Станал заложник во рамките на некоја политичка спогодба, па неговата склоност кон насилство ја ’развил’ токму тогаш кога ги набљудувал османлиските методи на мачење. Влад Тепеш [img=http://img145.imageshack.us/img145/3757/180pxvladtepesbh5ux3.jpg"> Во 1456год. Станал владетел на Романија. Станува збор за еден од најужасните европски тирани. Се проценува дека наредил да се убијат околу 20000 жители на Трансилванија. Слика(мислам дека станува збор за резба во дрво) од Влад Тепеш и она по што бил ’познат’: Имал обичај додека јаде пред него да се извршуваат убиствата, во случајов: масовно прободување на колец на невини жртви. [img=http://img145.imageshack.us/img145/5083/200pximpaledig4do9.gif"> ’Дракула’ значи ’дракуловиот син’ – синот на змејот. Влад според легендата умрел во заседа. Некои велат дека бил убиен од неговите војници, за да го заменат неговото место за турски војсководец. Му ја откинале главата и му ја пратиле на Мехмед, турскиот цар а воедно и голем непријател на Влад. Според легендата, телото му било осакатено и закопано под олтарот во манастирот на островот Snagov. По ликот на овој владетел е создаден најпознатиот вампир на сите времиња, грофот Дракула. Изменето од MAKEDON-FILIP II - 05.Јануари.2008 во 06:34 |
|
![]() |
|
TIGAR ![]() Група ![]() ![]() ТИГАР Регистриран: 06.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 81 |
Е во вампири јас мислам дека многу луѓе не веруваат,а и јас сум помеѓу нив не верувам во никакви вампири.Само сакаат да ве заплашат или нешто со тие детски филмови.Белки верувате?
|
|
Happy new year
Be CarEfUl you don't now me |
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Ако од значењето на поимот вампир го изолирам сегментот „крвопиец“, мислам дека последниве две децении во Македонија се намножија многу вампири. А за оние, митолошките, пет пари не давам. До сега ниеден од нив не ми направил ништо лошо. Се што претрпев беше од живи луге.
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
TIGAR ![]() Група ![]() ![]() ТИГАР Регистриран: 06.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 81 |
Не знам баш
|
|
Happy new year
Be CarEfUl you don't now me |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |