|
Судбина |
Внеси реплика | страница <1 23456 14> |
Автор | |
mara
Сениор Регистриран: 13.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 133 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pozrav i od mene Sepak jas mislam deka imame sudbina, bilo sto i da sme donele sami sepak e sudbina.
Najcesto vo nas ima dva glasovi koi se protivat eden so drug, i go odbirame onaj koj sto smetame deka ke bide pravilen, i toa e del od sudbina.
Iako samite si ja odreduvame idninata i ke ni bide onakaka kako sto ke se potrudime da bide, i toa e del od sudbina. Sto i da se sluci toa mu e sudeno na covek, toa e sto treba da se sluci
Nekaogas sme svesni za odlukite koi sudbinata ni gi skroila nekogas ne i zatoa samo togas velime deka ni e sudbina.
Neznam dali ke me svatite sto sakam da kazam ama bez sudbina jas mislam deka ne bi postoele. Site si imame nekakva sudbina.
samiot zivot e sudbina.
|
|
Da saks znaci da zivees megu iljadnici luge, a da mislis samo na eden!
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zdravo mare, drago mi e sto diskutirame na ovaa tema ... imam dosta temi otvoreno ... ama i ovaa zasluzuva respekt ... zatoa sto obicno se kazuva za prizemni raboti... otkolku za sudbinite na nas samite... Sepak smetam deka sudbinata na covekot ne e napisana ... go respektiram tvoeto mislenje .... ne sakam da se svati kako moe kontriranje ... Site imame pravo na izbor... a za da napravime izbor ... nosime odluki ... ako doneseme nakoja odluka ... odime vo eden pravec ako ne donesuvame odluka .... odime vo drug pravec EDNO E JASNO .... NASATA "BORBA" E ODNAPRED IZGUBENA .... POSLE RADJANJETO ... POSLE TRUDENJETO DA PREZIVEEME.. SEPAK KRAJOT SE ZNAE... SAMO PATOT NE SE ZNAE.... AKO E EDEN PAT IZMEDJU RADJANJETO I SMRTTA ... TOGAS TOA E "SUDBINA" !!! mare, pozdrav ... drago mi e sto se "sretnavme" vo sajber prostorot... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
mara
Сениор Регистриран: 13.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 133 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zdravo Marco Antony Tuka si vo pravo ne velam ne, no dali veruvas deka vo tebe postojat dva glasovi koi zborivaat vo tebe?
Mislam deka imas da izbiras megu glasovite sto gi slusas vo sebe i go izbiras ona sto mislis deka e pravedno. i ona sto ti godi tebe. Sto i da izberis toa e tvoja sudbina. Sepak samite si ja pravome nasita sudbina. Izborot e nasata sudbina.
EDNO E JASNO ....
NASATA "BORBA" E ODNAPRED IZGUBENA .... POSLE RADJANJETO ... POSLE TRUDENJETO DA PREZIVEEME.. SEPAK KRAJOT SE ZNAE... SAMO PATOT NE SE ZNAE.... AKO E EDEN PAT IZMEDJU RADJANJETO I SMRTTA ... TOGAS TOA E "SUDBINA" !!! mnogu e dobro napisano i sosema tocno Sudbina ni e da se rodime, sudbina ni e da ziveeme i sudbina ke bide koga ke umrime
Pozdrav
|
|
Da saks znaci da zivees megu iljadnici luge, a da mislis samo na eden!
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
POZDRAV DO MARA... TI POSAKUVAM PREKRASEN DEN !!! |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
EVE KAKO MINUVA FORUMOT PONATAMO ... SEPAK SAKAM DA KAZAM EDNA VAZNA RABOTA... ZIVOTOT SE SOSTOI OD NASTANI ... UBAVI ILI NEUBAVI... OBICNO SME VO POZICIJA - SE SLUCUVAAT NASTANI ... NIE ZIVEEME SO TIE NASTANI... I KAKO ODMINUVA VREMETO ... "SUDBINATA" NI E TAA... AKO MALKU POINAKU RAZMISLUVAME: - MESTO DA CEKAM DA MI SE SLUCUVAAT NASTANI... - JAS KE PRAVAM NASTANI ... SAMI KE GI PREDIZVIKAM ... KAKO EVE OVOJ NASTAN DA PISUVAM NESTO .... A MOZESE SAMO DA SI CITKAM ... - I PRAVKEKI NASTANI SEKOJDNEVNO ... JAS KE IMAM DRUGA "SUDBINA"... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не вервам у судбина секој сам си прави за себе сам се понесува со она и во она што го прави и му се дешава
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zdravo GirlPower... drago mi e sto dade takva ubava diskusija.... od moja strana poveke bi se slozil so SeXY... Eve odma i ke obrazlozam zosto: - mnogu bogati deca ... upropastile se... - siromasni deca... od rabota vo garaza ... postignale uspeh... site nabroeni raboti se samo dobri izgovori... zalam sto e taka... ama taka e.... Sekoj covek ... sekoja naredna sekunda... e kako nov... moze da izbere da stane svetec... ili da stane ubica... Normalno prvo ke bidi mentalnata sostojba... a posle vo realnosta.... Sepak na kraj bi se slozil... i pokraj toa sto nekoj nesto saka da postigne... deluvaat Marfievite zakoni... i ke se zezne nekade rabotata... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ТАКА Е
веке се сложив 1000 пати дека секој сам си ја крои
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
1. TREBA DA SE PRAVAT NASTANI VO ZIVOTOT... 2. A NE DA CEKAME DA NI SE DESAVAAT... PRVOTO E IZBOR NA SUDBINA... VTOROTO E SAMO SUDBINA... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
MISLAM DEKA SUDBINATA ZAVISI OD MNOGU FAKTORI... NO VO OSNOVA E KAKO NIE SE POSTAVUVAME VO TAKVI SITUACII.... DOKOLKU NEKOJ E MENTALNO VISOKO - I VO REALNOSTA TOA KE BIDE.... DOKOLKU NEKOJ MENTALNO E NISKO ... DUHOVNO PRAZEN ... SAMO MATERIJALNITE RABOTI GO INTERESIRAAT.. TOGAS TOJ KE BIDE MNOGU BOGAT MATERIJALNO.... DUHOVNO PRAZEN !!! NEKOJ KE RECE BLAZESIMU .... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
angelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 21.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 117 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne se soglasuvam potpolno so fatalizmot.
ima tocni raboti,ama ne e vistina deka se ni e odnapred odredeno. na primer, da mozev ke izberev da gledam podobro. ama ne e mozno toa. zatoa ima vistina vo veruvanjeto za sudbina. fatalizmot e ekstremnost, a bilo koja ekstremnost ne e dobra. |
|
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mislam deka sudbinata moze da odluci za polovina od nasite dela i deka za drugata polovina sme odgovorni nie i samo nie. Sudbinata ja pokazuva svojata sila tamu kaj so nema hrabrost. Ako nekoj misli deka treba da se prepusti na sudbinata i ne treba da se poti neka proba pa neka kaze kako pominal. Sporedete ja sudbinata so nekoja reka koja nadoaga i nosi se pred sebe kaj so sekoj bega od pred nea , no ako bile postaveni navremeno brani i nasipi dali rekata ke ja napravela istata steta? |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sudbina e,......... i toa losha,koga chovek ke se rodi vo ovoj del od plenetata zemja!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
AMI DOBRO E STO SME SE RODILE.... USTE PODOBRO STO SME SE RODILE KAKO COVEK... AMI AKO SE RODEVME KAKO KOKICHE... POMINA LETOTO I CHAO.. |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
Внеси реплика | страница <1 23456 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |