IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ДАЛИ АЛЛАХ (Бог) Е СЕМОЌЕН?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ДАЛИ АЛЛАХ (Бог) Е СЕМОЌЕН?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 17>
Автор
Порака
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Статус: Офлајн
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2006 во 23:57
Ако тој посака да биде, може.

Или не е Семоќен.

Просто и јасно за секое дете да сфати...
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2006 во 23:58
Originally posted by harbur harbur напиша:

a be anakin Semokniot  ednas e macen ,i ubien rabiras ubien da li prema vase filozoviranje ako e Semoken moze da bide ubien?

DRAMATIKAAAAAAAAAAAAAA brate
kako nerazbiras
semokjiot dozvoluva se
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
harbur Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 10.Февруари.2006
Поени: 132
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај harbur Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2006 во 00:01

.

Изменето од harbur - 17.Декември.2006 во 01:26
Кон врв
khaleefah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"The Khilafah is Coming..."

Регистриран: 25.Септември.2006
Поени: 1115
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2006 во 00:02

Aj folozofirajte sega vo prazno.Zatoa i nikoj ne vi ja razbira verata i mnozinstvoto hristijani stanuvaat ateisti.Ili se  glupi i nemozat  da ja razberat taa vasa vera ili stvarno e  apsurdno da se veruva vo nea.

Кон врв
harbur Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 10.Февруари.2006
Поени: 132
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај harbur Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2006 во 00:04

.

Изменето од harbur - 17.Декември.2006 во 01:26
Кон врв
Islam-HAK Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 11.Јули.2006
Поени: 57
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Islam-HAK Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2006 во 00:06
Originally posted by аџија аџија напиша:

Дали Алах (Господ) е Семоќен или не?

Молам за краток одговор.
Zarem vredi li da se komentira ova ?
Sto mislis be ti adzija i ostanatite kolku Bogovi ima 1 ili 100?
Ova e smesno od tvoja strana.
Allah je doista i moj i vaš Gospodar, pa se Njemu klanjajte; to je Pravi put!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2006 во 00:06
a si cul za muslimanski ateisti? hahahhahaha
kaj zabega kalife
ako e ateista sto go povrzuvas so bilo koja vera

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2006 во 00:07

Da brat .Nemanjeto sigurnost vo veruvanjeto doveduva do ludilo.

Tie nikogas nemozat nesomneno da veurvaat kako nie.Non stop ke gi
macat tie najasni stvari vo hristijanstvoto,zatoa i nemozat da najdat
spokojnost nikogas.Ehhh kolku e golem blagodatot da veruvas vo Allah
eden i edinstven koj zasluzuva da go obozavas.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2006 во 00:08
Ако бе друже, никој тебе не те тера да ја разбереш Божјата љубов кон човекот. Заради таа љубов тој претрпе се. Не заради тоа што е глупав (не знам како не ти е срам да богохулиш вака), ниту затоа што е нелогичен. Туку затоа што е Создател кој Љуби. А ако си родител, ќе знаеш дека се би направил за своето дете... Исто и Бог за да ја докаже својата љубов и да ги освои срцата на своите верни...

10...9....8....7...6....5....4....3...2....1....Туш!!!! Big%20smileBig%20smileBig%20smileBig%20smile
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Islam-HAK Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2006 во 00:10
Originally posted by аџија аџија напиша:

Не морате да влезете вие никаде... Вие сте веќе исфрлени и запечатени. И такви има...

Значи вашиот заклучок е дека Алах не е семоќен! Ок, да знаеме...
Pa kade treba be adzija da vlezeme nie ?
A koj taka ne isfrlil i zapecatail ? LOLLOLLOLLOL

Eve ti zaklucok:

YOU ARE NOT BELONG HERE !!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2006 во 00:10
Originally posted by khaleefah khaleefah напиша:

Da brat .Nemanjeto sigurnost vo veruvanjeto doveduva do ludilo.

Tie nikogas nemozat nesomneno da veurvaat kako nie.Non stop ke gi
macat tie najasni stvari vo hristijanstvoto,zatoa i nemozat da najdat
spokojnost nikogas.Ehhh kolku e golem blagodatot da veruvas vo Allah
eden i edinstven koj zasluzuva da go obozavas.

pa da koj ti brani
obozuvaj go brate
no sto trubis na cel svet za toa
e toa ne mi e jasno

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2006 во 00:12
LOL Tolku samobendisan ko tebe nemam videno.Sam napaga sam sebesi si dava tusovi,sam si igra shah sam si dava mat.Pogledni posiroko bre
vide kako ti go isvirkaa protestantizmot i sega ostana drugiot problem,da frlas razni nevistini samo da ne bi vlegol nekoj vo Allahovata milost.Nemas dovolno kapacitet da bi nekogo razubedel vo bilo sto.Ama te stavel Allah dz sh vo temnica pa nema da progledas.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2006 во 00:14
Кој ме исвиркал? Па не виде дека и таму поделив нокаути??? се шалам бе шала настрана, овде стварно ве посрамотив... Ај ќе си легнам да си праите и вие малце муабет... Smile
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Islam-HAK Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2006 во 00:16

Abe sto znaes ti za Vera be adzija, prvo zemi od Korisnickoto Ime pa posle od tvoite postovi, bez vrska ....  LOLLOLLOL

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 17>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.