|
Како да се совлада осаменоста? |
Внеси реплика | страница <1 23456 13> |
Автор | |
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
isto taka
|
|
mikus
Сениор Регистриран: 05.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 49802 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
so za alegorijata ili nasmevkata?
|
|
igor_smf
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 282 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
IZLEZI OD DOMA
|
|
igor_77
|
|
mishel
Сениор Регистриран: 22.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 306 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
OSAMENOSTA E MOJA STRAVOTNA BOLKA, NO I EDINSTVEN LEK PROTIV NEA!
|
|
chuchuliga
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
za nasmevkata.alegorija nemase (taka-reci)
|
|
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
so mnogu druzenje-ako se raboti za osamenot na ljuboven plan a na drugarski nisto smo novi poznanstva
|
|
antonijo
Сениор Регистриран: 16.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 276 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
samo so vibrator i doma da sedi i pak da ne si sama
|
|
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne dozvoluvam nikogas da me sovlada osamenosta,sekogas si naogjam interesni nesta:shopping,frizer,prosetka niz park,kafence so mili licnosti:)
|
|
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|
chuchuliga
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
[QUOTE=Valerija]Ne dozvoluvam nikogas da me sovlada osamenosta,sekogas si naogjam interesni nesta:shopping,frizer,prosetka niz park,kafence so mili licnosti:)
Ако имаш „мили личности“ (илимити пријатели) значи не си осамена.Она за што ти зборуваш е досада. Осаменоста е чувство на напуштеност, на одвоеност, на неразбирање од страна на светот и сите во него, нешто како на пример „секој си има некој, само јас - никој“.
|
|
Delfin
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...ima mnogu nacini....eden od niv...seti se na iskrenite prijateli ...javi im se :)
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Понекогаш ни милите луѓе, ни пријателите, роднините, родителите, другарите да не набројувам, Не можат да ја надополнат осаменоста во одредени ситуации..
Кога фали едната половина од х причини душата и срцето се осамени, тоа е состојба која не се поминува така лесно.. Не да се журка човек, не да се занимава или чита книга или иде на патување или шопинг или било што..Тоа чувство на празнина, на осаменост ќе се врати за многу кратко време.. Претежно доага како последица на моментална сопстојба на умот или како невозвратена мисла, дело збор итн.. Доколку се открие причината и најде разумното дејство таа ќе помине во исполнетост.. |
|
|
|
mikus
Сениор Регистриран: 05.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 49802 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
tocno e
osamenosta e sostojba na umot ne mnozestvo na edinki okolu tebe taka da preporaka izlezi vo grad nema znacenje ili druzi se isto taka mnogu od nas okruzeni so kup kupista lugje se custvuvat osameni pa nekogas e dovolno da se sretne so edinka edna edinstvena i da imas custvo deka od tolku lugje (eden) nestigas se da dozivees vo zivot |
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nekoj chovek nekogash e osamen i sam po svoja vina....togash koga ke bidesh bezobrazen,egois sprema site, koga srceto ke ti bide zlobno i rasipano sigurno vo zivotot ke ostanesh sam...
A za site onie koi se osameni a ne se vo gornava kategorija veruvajte samotijata e samo period koj ke pomine
|
|
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Така е микуш....
Кога ќе ја имаш таа една единствена единка до себе и кога ќе се разделиш пак има осаменост и упатена мисла кон таа единка.. Понекогаш и таа единка да е тука пак со мисли стремиш према нешто и се јавува тој дел на осаменост.. да се преброди сам делот на состојба осаменост, многу полесно ќе биде исполнетиот дел да го преиначиме веќе во среќа и задоволство.. |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 23456 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |