|
Дали нафтата ќе поефтини или поскапи? |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
монте кристо
Сениор THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
daj najdi mi coek , ke mu prognoziram pak dobro prognozirav , poevtini pola denar
|
|
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Никогаш кај нас показател и барометар не бил ОПЕК. Кај нас секогаш се случува обратното. |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
Цаци Галапчарот
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Локација: Byelorussian SSR Статус: Офлајн Поени: 955 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pojeftinice sigurn izvor mi je reknuo
|
|
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
posle sekoe pokacuvanje na cenata ima namaluvanje (za pomal % od pokacenoto...)za da moze posle izvesen period pak da dojde do pokacuvanje ne cenata
|
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ПРВИН ТИВКО ЌЕ ПОСКАПИ, ПА ЌЕ ПОЕВТИНИ СО ФАНФАРИ ОД СТРАНА НА ПОРТПАРОЛИТЕ НА ВЛАДАТА. уШТЕ ЛИ НЕ ГИ НАУЧИВТЕ ПРВИТЕ ТРИ ПОТЕГА ОД НИВНОТО ОТВОРАЊЕ!?
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
BidiFit
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 454 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Има тука перење на мозок, народот ќе мора да си плаќа иако ја знае вистината
|
|
Паланчански
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Локација: Dubrovnik Статус: Офлајн Поени: 1655 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нафтата уште ќе поскапува.
|
|
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
|
|
BidiFit
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ke poskape definitivno!!!!
|
|
BidiFit
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Бог е Бразилец" - порача бразилскиот претседател Луис Инацио Лула да Силва говорејќи за неодамна откриените големи и богати нафтени полиња покрај брегот на Бразил, пренесува Хина. Впрочем, Бразилците веќе долго време тврдат дека Бог е од нивна националност, зашто на земјата и подарил огромни природни богатства. Државната компанија "Петробрас" пред две недели објави дека претходно откриеното наоѓалиште ќе овозможи нафтените резерви на државата да пораснат дури за 50 отсто. Тоа би било доволно Бразил да се вивне меѓу десетте најголеми светски производители на нафта.
|
|
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas mislam deka vo bliska idnina ce se pokaci cenata na naftata(od edna do dve godini mozebi ce varira pogolemo pokacuvanje i malko smaluvanje na cenata), ama na podolg rok ce se namali i ce se stabilira na nivo sto e denesnovo 85-90 dolari za barel.. Ce poskape poradi se pogolemata potrosuvacka od den na den, a toa znaci ponudata ne moze da ja slede na pobaruvackata.. no na podolg rok ce se namali pobaruvackata poradi visokata cena a toa ce ja namali i cenata.. |
|
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
|
Album
Сениор Регистриран: 14.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 195 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
FORUMDZII EKSPERTI : Sakam da VE PRASAM !!
Prasanjevo e ekonomski skokotlivo zasto se raboti (spored mene) mozebi za "NAJKAPITALISTICKITE INDUSTRII " posle voenata i telekomunikaciskata. Toa se Naftenata nasproti Avtomobilskata!! Imeno vcera si odam nakaj doma i na MAKPETROL onaka mi padna vo oci na svetleckite nivni reklami edno pod drugo naredeni: EURO DIZEL 65 den EURO 95 : 67 den. E, sega ! Bez da navleguvame vo politika na visinata na cenata na naftata ME INTERESIRA VASHE mislenje!!!! Ocigledno e deka poslednive godini se uramnotezi cenata megu dizelot i benzinot! Dali spored tebe ova ja zagrizuva AVTOMOBILSKATA INDUSTRIJA i dali istata ima biznis pravo da bara od naftenite industrii "OSTETA" ili nekakvi penali, ako se ima predvid deka zaradi toj soodnos megu cenata na naftata i benzinot i potrosuvackata na vozilata avtomobilskite industrijalci ja FORMIRAAT cenata na svoite proizvodi. Pojasnuvanje.! Se znae deka cenata na Dizel avtomobilite od sekogash e povisoka od Benzincite pred se poradi taa politika na NAFTENATA INDUSTRIJA!! VAKA spored najnovive ceni na pazarot BENZINCITE izgubija mnogu zasto poradi pogore navedenovo imaa pomala prodazna cena!! Ako imaat takvo pravo , koj e nacinot!!?? p.s Jas imam eden odgovor ,no cekam na nekoj drug od VAS?? |
|
Onamu kade sto imas obvrska ne baraj kreacija,taa doaga otposle!!!
|
|
Zdravko81
Сениор Регистриран: 24.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1690 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Naftata ke poskapuva se do onoj moment koga celosno ne se smneni potebata od nea za dvizecko gorivo.
|
|
Луѓето имаат избор, но важно е да се држат до тој избор
|
|
Dardania
Група Регистриран: 09.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 82 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SFE ZAVISI OT AMERIKA AKO MISLAT DA POCNAT RAT SO IRAN .100% KE SE POKACI NAFTA
|
|
wsssssssssss uppppppppppppppppp SKOPJE
|
|
Drlja
Сениор Регистриран: 24.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 3373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако не се смилува Русија ќе го јадеме, отиде цената до небо
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |