|
Снаа и свекрва |
Внеси реплика | страница <12345 15> |
Автор | |
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Само со меѓусебна почит (тука мислам почит кон човекот како личност) можат да се надминат разликите. Оттука треба да се појде кога се зборува за компромис, насмевки или што и да е.
Но секогаш има едно: арно ама... не секогаш таа почит е обострана. Обично тоа се случува кај свекрвите, дали мислат таа е помлада па ќе попушти или не знам што у ствари мислат, но староста за нив е нешто многу значајно и им дава важност, а не силата на аргументот и логиката. А кога почитта е еднострана, таа обично кога-тогаш згаснува и прераснува кон рамнодушност. ЕЕЕЕЕ, докторат можам да напишам на оваа тема |
|
|
|
Fergie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Нов член Регистриран: 03.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ја мислам дека има снаи и свекрви шо се согласуваат и тоа добро, е сеа се знае свекрвата немозе да биде како мајката и снаата како керрката ама сепак може да се согласуваат
|
|
http://images.google.com/images?q=tbn:qajDy69_pHdiaM:http://network.news.com.au/image/0,10114,5026789,00.jpg
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Megjusebna pochit,ne barajte da vi gi chuva decata da vi gotvi a da ne vi se mesha pritoa vo zivotot......najdobro obvrskite okolu decata i domot da se vashi,so svekrvata togash veruvajte ke nemate nikakov problem zatoa shto i retko ke ja gledate...a koga ke ja vidite kafence,sokche i zenski muabeti kako so prijtelka.....Znachi ako ne ste spremni da vi bide postojano na telefon ili doma,podobro da ne ochekuvate pomosh...sekako i taa zena ako e svekrva si ima svoj zivot i ne bi mozela(a i zoshto) na 50 godini da bide dadilka ili sluginka..a i ne gledam zoshto bi trebala svekrvata da chuva deca,da gotvi ili slichno...koga se vleguva vo brak treba da se bide svesen deka site tezini okolu domot i majchinstvoto se na brachniot par
|
|
|
|
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mnoooooooooooogu sakam koa ke se omazam da si se pogagjam so svekrva mi........
|
|
BiG_kIsS
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Крајно сериозна во с'e Регистриран: 01.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 8373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мене (идната) сверва многу ме сака Така да мислам дека нема да имам проблем
|
|
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
diplomatija pomedju snaa - svekrva ... dobro bi bilo nekoja sto e snaa da kaze svoe iskustvo... isto taka i nekoj koj veke e svekrva ... Изменето од Delfin - 24.Јануари.2007 во 14:34 |
|
la fille
Модератор Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eve svekre, jas ke kazam deka mnogu si ja sakam svekrvata. Sekoj den po tebe i prakam pozdravi
|
|
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
|
Alekta
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 30.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 8670 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
svekrva mi e ZAKON
mislam uste ne mi e svekrva ama taka nekako, ako se odvivat se ko so trebit kje mi stanit i zakonska svekrva epten e ojdena se umiram od smeenje so nejze i mnogu si ja sakam (a da ne zaboram i ta mene mnogu me sakat) |
|
and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zdravo snaske... odma se najdovme ...
pozdrav do alekta... Изменето од Delfin - 24.Јануари.2007 во 14:30 |
|
Alekta
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
fala fala
a marco antony aj kazi ti babati (mislam majka na tvojata sopruga) kako stojte? |
|
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
najiskreno ke ti kazam ... premnogu dobro ziveeme... i samo kolku ni odi muabetot... isto i so dedoto ... blagodaram sto me prasa ... mislam deka ako nekoj iskreno razgovara ... bez zadni misli ... se e ok... !!!! |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
Alekta
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da be ii mene i so svekorot mi ojt super muabetot
ama svekrvata moja e nezamenliva....nema takva ako ste neraspolozeni mozete da ojte na efikasno raspolozuvanje kaj mojata svekrva |
|
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
eden vic... Nekoj sakal da zeme zena ... ama da e postena.... baral... baral... i nasol... ja zel za zena.... taa gotvela, perela, peglala, cistela ... se pravela ... ama ne davala.... posle tri meseci covekot se zali na mama: - ke ja ostavam zenata ... - kako be sine... mnogu ni e vredna.... - VREDNA E ... AMA VO KREVET NIKAKVA... I normalno svekrvata i veli: - snao... mnogu si mi vredna ... mila... ama ponekogas i dajmu na sinot... - KAKO DA NE ... MENE OD K!@#$&^*! MI E PREKU GLAVA DOJDENO... SEGA SI SUM DOMAKINKA...!!! |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
diplomatijata na snaata i svekrvata e vo kujnata ... Ako svekrvata e od staroto kino ... so stari recepti ... snaata e gotova ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
Внеси реплика | страница <12345 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |